transformatör 

adana çık aradan

1. elektrik kapısından aldığı elektrik enerjisini dönme veya öteleme hareketi yapmaksızın elektrik enerjisini akım ve gerilim bileşenlerinin değerini değiştirerek çıkış kapısından yine elektrik enerjisi olarak veren elektromagnetik sistemdir..
    (zeus, 09.05.2004 00:18)

2. ilk transformatör; william stanley tarafından 1885 yılında tasarlanmıştı..
    (zeus, 14.04.2005 23:15)
  3. kısaca trafo olarak ta bilinir. santrallerde üretilen gerilim, iletim esnasında oluşacak kayıpların azaltılması için trafo ile 380 kilovolt'a kadar yükseltilir ve dağıtım yapıldıktan sonra tekrar trafo ile konutlarda kullanılan 220 volt seviyesine indirilir.
    (stairway to heaven, 16.06.2006 14:47)
  4. optimus prime ı , transformers ın sinema filminde mazot kanseri yapan parça.daha sonra vefat etmiştir optimus.robot ölür mü be!!
    (zaknafein, 16.06.2006 15:30)
  5. inciğiyle cıncığıyla, yapısıyla, montajıyla, işleviyle, bakımıyla, ecişiyle, bücüşüyle bir elektrik mühendisinin beynine her bir şeyiyle yerleştirilen elektromekanik enerji dönüşümü yapmayan bir elektrik makinası.
    (petrucciante, 15.11.2006 19:00)
  6. elektrik mühendisinin bilmezse olmazlarındandır. yoksa işten anlayan bir başka mühendisle aşağıdaki gibi bir diyaloğa girişebilir:

- mühendis bey trafoları yeni aldık, demir kayıpları ne durumda?
    - yok valla herhangi bir sorun yok. bu sefer dikkatli davranıyoruz.
    - nasıl yani?
    - demirleri kaybetmemek için depo yaptırdık orda saklıyoruz hepsini.
    (siege, 15.11.2006 19:25)
  7. adaptörlerin en büyük ve ağır elemanı. adaptör gerektiren aletlerden soğutan eleman.

"her şeyin küçüğünü yaptınız bunun da yapsanıza lan?" diyordum ne zamandır. ancak küçücük ve içi boşmuşçasına hafif siemens şarj aletlerinden anladığım kadarıyla bir alternatifi bulunmuş, bize söylemiyor ibneler.

ek: sahi siemens şarj aletinin içinde ne var?
    (ali kamber, 15.11.2006 21:16 ~ 21:22)
  8. lisede transformatörken, üniversitede trafo oluveren elektriksel gereç.
    (selam kelamı, 10.02.2007 11:41)