notların olduu belge. olmasada olurlardan.
alınmasında zorluk çıkartılan belge...
ülkemizde genelde
transkript olarak bilinen ve sevilen belge türü.
kağıdı çok hoş ama içi boş not dökümü
(nomad, 16.03.2004 00:01)
karnenin üniversite versiyonu
*(triny, 24.03.2004 23:22)
çıkarmak için
öğrenci belgesi ile aynı prosedürün izlendiği pahalı bir belge
itü'de çatır çatır parayla satılan not döküm belgesi
birçok itülünün yıldızlarla dolu karnesi.
(bkz.
bir dersi birden fazla almak)
eskiden başkalarınınkine bakmak için bir çok yöntemin net ortamında gezdiği, fakat şimdi işimiz düşünce bir yolunu bulup bakamadığımız belge.
(bkz:
aman sözlük derdime bir çare)
almak için kampüsün dibindeki otomasyona gitmekten başka eziyeti kalmamıştır artık. her yıl 6 tanesi ücretsiz alınabilecek artık. en azından bankada sıra bekleme, kampüsü bir uçtan bir uca katetme gibi dertler bitti.
(mazzo, 14.03.2006 02:05 ~ 19.05.2006 02:27)
bugün açıklanıp, bilumum hocalara küfretmemi sağlayan hede.
yatay geçiş için gerekli baş araç
internette dönem notlarının sonuçlarına bakmanın yürekleri deli gibi attırdığı şey.
kendinizden başkasının transcriptini görmek için itünün sisteminde izlenecek yol:
öncelikle kendi transcriptinize bakacakmış gibi siteme girin. ingilizce linkine tıklamayın bağlantıyı kopyalayın. sonra o bağlantıdaki öğrenci numarasını değiştirin. sistemde bulunmak gerekiyor mu emin değilim. denemedim.
ebeveynlere,bazı güçler tarafından lisedeki karneyle hemen hemen aynı şey olduğu empoze edilmeye başlanırsa gençlerin halinin harap olacağı üniversite not göstericisi.
çıkartmak için öğrenci işlerinde siraya girip üzerine bir tl verdiğimiz ve bir gün boyunca elimize almayi beklediğimiz, elimize alinca da bu ne lan bunun için mi bu kadar çabaladim ben dediğiniz lanet belge.
bunun yurtdışına kapalı zarfda gönderiliyor olması gerekir, sanırım yurtdışında kapalı zarftaki bir belgeyle oynananılamayacağına ilişkin bir fikir var. adamlar türkiyelileri masum, saf falan sanıyorlar galiba.
üniversite okurken öğrenci işlerinden alınan not dökümü belgesidir.ama çok komik olaylara da konu olmuştur.
bizzat başıma gelen bir olaydır.
transcript almaya öğrenci işlerine gidiyorum, karşımda bir memur burnunu karıştıryor ve selam vermeme rağmen istifini bozmadan eli burnunda (bazen içinde) aramızda şu konuşma geçiyor:
ben: s.a.hayırlı işler(öğrenci işlerine girerken sırf gıcıklık olsun diye adamlara bakkal muamelesi yapardım o zamanlar hoşuma giderdi)
memur:buyrun
ben: transcript alacaktım ben.
memur: o ne ki? napcan?
ben: hani notlar varya, üzerinde yazıyor, işte ondan alacaktım.
memur: nerden alınıyor(eli hala burnunda)
ben: neyse boşver.(içimden, bırakcam ben...koyim böyle okuluda, zihniyeti de) diyerek çıktım ve diplomaya kadar o malum makama uğramamaya çalıştım.
en az 5 lira vermeden alınamayan kağıtcık.
yıldız teknik üniversitesi'nde ücretsiz olarak dağıtılmakta olan not dökümanı. eğer uzatmalı öğrenci iseniz transkripti dönem içerisinde aldığınızda bütün dönemleri (mesela 6 sene için 12 dönem bilgisinin hepsini) gösterir, ama mezun olduktan sonra bütün dersler 8 dönemde toplayarak gösterir.
alınmadan hiç bişe yapılamayan,bursta mursta her yerde güvenle kullanabileceğiniz,kendisi için taa istanbula oradan da maslak'ın en ücra yerine gidilecek,mühürlü imzalı belge. ingilizce ve türkçe olmak üzere dil seçenekleri mevcuttur.artık bankaya para yatırmadan,öğrenci kimliğiyle alınabilmektedir."this time,this technology" ama hala süründürüyorlar.
üniversite öğrencisinin amel defteridir; yurtdışı iş başvurularında yönetici konumundaki melaikelere gösterilir.