transamerica   

adana çık aradan

1. felicity huffman'a oscarlık olmaktan daha da öte bir rol veren ancak ne hikmetse aldıramayan eğlenceli film.
    (dick darlington, 12.03.2006 01:29)
  2. türkiye'de de gösterime girmesini istediğim ve merak ettiğim film...
    (hypnotica girl, 02.04.2006 18:04)
  3. felicity huffman'ın desperate housewifesda aslında ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu düşünürken, kendisini transamericada görünce evveliyatına çizgi çekmeye karar verdim.
    oyuncu olarak tanımasak kesinlikle bir transeksüel olacağından şüphe duymayacağımız, kırık hareketler,kalınlaşmış ses ve mimikler ile kendini role mükemmel oturtmakla kalmamış, bütün filmin ana ekseninide oluşturmaktadır.
    film amerikalı bir transeksüelin tam bir kadın olmadan önce son ameiyatına girerken aslında bir oğlu olduğunu öğrenmesiyle değişen, yolculukla karışık bir psikolojik devinim filmi.
    afm'nin bağımsız film festivalinde gösterilmişti,şimdide vizyona girecekmiş.. sevindik...
    (baruch, 09.06.2006 13:06)
  4. bir transeksüele olan bakış açımı değiştirmiş film. öyle hissediyorlarsa ve öyle mutlu olacaklarsa bizim onları kınamamızın veya dışlamamızın bi mantığı yok ki.. kevin zegers'e de hayran kaldım daha bir çok filmde görürüz diye umud ediyorum.
    (karamelize ekmek, 12.06.2007 15:46 ~ 23.08.2007 19:22)
  5. toby: did you know that the lord of the rings is gay?

bree osbourne: i beg your pardon.

toby: there's this big, black tower, right? and it points right at this huge burning vagina thing, and it's like the symbol of ultimate evil. and then sam and frodo have to go to this cave and deposit their magic ring into this hot, steaming lava pit. only at the last minute, frodo can't perform, so gollum bites of his finger. gay.

toby: yüzüklerin efendisi'nin homo olduğunu biliyor muydun?

bree osbourne: afedersin?

toby: büyük, siyah bir kule vardı değil mi? ve o; büyük yanan bir vajinayı sembolize ediyor ve o tıpkı,en büyük şeytanın sembolü.ve sonra,sam ve frodo bu mağranın içine girmek zorunda kalıyor ve sihirli yüzüğü bu sıcak,kaynayan lav çukuruna atıyorlar.ama son anda frodo beceremiyor, ve gollum onun parmağını ısırıp kopartıyor.homo.
    (gramadevate, 22.10.2008 11:09)