|
|
- bunun birde alışverişmerkezlerindeki asansörler için olanı vardır. kalabalık bir sıra beklemektedir ve dışarda kalmamak için açılan kapıya hucüm eden güruh içerdekilerinde çıkmasına engel olur.
- (bkz: ben bu ayıyı eskişehirde gördüm)
- terbiyesizdirler.
- aynı anda hem işeyip hem sıçabileceklerini de sanan insanların da dahil olma olasılığı olan gruptur.
- tramvay kapısında güreş müsabakalarına sebebiyet veren beyinsiz, genelde ayı gibi kütle sahibi, kafayı göbeğine dayayıp dışarıya sürüklenerek binmesi engellenmesi gereken kişilerdir. maksat gıcıklıktır.
- her okula gidişimde beyazıt kapalıçarşı lafını duyana kadar uyuşukluktan kıçımı kaldıramayıp ulen kapı açıldı tramvayda kalıcam paniğiyle inmeye çalışırken karşılaşıp ite kaka binmeye çalışan,ağızlarının üstüne çakmak istediğim insan guruhu.onlarda benim ağzıma cakmak istiyolardır mutlaka kapıda beklesene gerzek diye ama olsun.
- tramvaydan inmek üzere kapının açılmasını beklerken kapı açılır açılmaz sizden önce hamle yapan insanlardır. "be kardeşim bi müsade et de önce biz inelim" demek zorunda bırakırlar sizi. yoksa önce inmek isteyenlerin inmesini beklemeleri gerektiğini kendi kendilerine anlayamazlar. anlatmanız gerekir. önce inenler beklenir, sonra binilir.
- bunların yüz ifadeleri de dikkate değerdir. iki grupta incelenebilirler:
1. yere bakan yürek burkan: yaptığı şeyin yanlış olduğunun farkındadır, utana sıkıla da olsa yine de yaptığından vazgeçmez. aradan sıvışıp bir yerlere sıkışmaya çalışır, inecek olanların ayaklarına basar, özür falan diler.
2. sincap kafalı: ya yaptığı şeyin yanlış olduğunun farkında değildir, ya da farkındadır ama hem suçlu hem güçlü edasıyla önünde tramvaya binmeye çalışan insanların kafasının üzerinden tramvayın içini araştırıp nerenin müsait ve ayakta durmaya uygun olduğunu gözler. arada 'itmeyin kardeşim' diyenler bunlardır. inenlerin ayaklarına basınca özür dilenmesini bekler. burun kanatları geniştir, arada sinirden kafasını iki yana sallar.(camel, 17.12.2007 18:01)
- aman ayakta kalmayayım, tramvay beni almadan gider şimdi gibi düşüncelere sahip insanlar. kimisi işi iyice abartıp dur bi ben tramvaya bineyim sen sonra in der ki insan diyecek birşey bulamaz.
|