|
|
- belki de en karizmatik meslek adlarından biridir.
- ne işle meşgulsun?
- ben eheemm banka müdürü/bilg. müh./doktor/yargıç vs.vs... * ya siz ?
- ben mi? ben vatmanım! *
- hayat bilgisi kitabında bile geçen,çok kişinin anlamını bilmediği sözcük.
(bkz: hafızanın çöp kutusuna dönmesi)
- tramvay şöförü-pilotu-kaptanı. tam olarak nasıl anıldığını bilemiyorum.
- dan dini dan dan, geliyor vatman tekerlemesine konu olmuş tramvay sürücüsü. diğer sürücülerin aksine ayakta kullanırlar/sürerler.
tramvaylarına dan dini dan dan sesi çıkarttırabilen şahsiyetler
- elektrik enerjisi ile çalışan demir tekerlekli oyuncağı-toplu taşıma aracını- hareket ettirmek yada hızlandırmak için operatör olarak görev yapan adamdır ve işi elektrikle oynamaktır tabir yerindeyse.
bu nedenle de adı; wattman dır. e oradan dönmüş türkçemize vatman olarak intikal etmiştir.
- çok enteresanlarıylada karşılaşabileceğiniz tramvay kullanan meslek grubuna mensub insan modelleri...öyleki tramvay belli saatlerde kalabalık olan bir toplu taşıma aracıdır ve insanlar sürekli içeriye girmeye çalışarak kapıların kapanmasına engel olurlar işte böyle bir günde sevgili vatmanın mikrofonu eline alarak beni oraya getirtmeyin,binecekseniz doğru binin kardeşim!
şeklindeki yorumu bana ilginç olanlarıyla da karşılaşabileceğimi kanıtlamıştır...buna ek olarak nadiren durakları ve belli uyarıları yolcuya bildiren güzel ablamın sesi çıkmaz hale geldiğinde,binlerce farklı vatman üslubuyla karşılaşmanız çok olasıdır...
- üçüncü nesil yazar.
|