trakya 

adana çık aradan

1. balkanlardan başlayan ve istanbul boğazında son bulan verimli topraklardır..ülkemizin avrupa'da bulunan kısmı..
    (kerdem, 30.04.2004 03:13 ~ 19.11.2004 14:06)
  2. doğası iç anadoluya oldukça benzer,uçsuz bucaksız düzlükleri ve verimli yağmurlu topraklarıyla anadolunun verimini kaça katlar kim bilir?bol bol çeltik vardır ...tarımda son yöntemleri kullanmaya çalışırlar ellerinden geldiği kadar.
    trakyanın çiftçisinin yüzü güler,anlıyacağınız.
    ama biraz kapalı bir halkı vardır yabancılara çabuk ısınamaz ve genelde dışarı kiz vermezler:)içmeyi sever halkı,kendi içinde rahattır.
    kızlarına gelince ,çok dikkat etmek gerekir,fark ettirmeden ömrünüzden birkaç yılı alıp sizi yaşlandırabilirler:)kadınsal oyun ve stratejileri çok iyi uygularlar(bana büyüklerim trakyalı kızların adamı nasıl kandırdıklarını anlatmışlardı inanmamıştım,şimdi çok iyi anlamış durumdayım).
    birde trakyalı evlerde ekseriya kadının sözü geçer,ve bunu sadece cazgırlıklarıyla değil envayi çeşit manipülasyon oyunlarıyla yaparlar...yaa biraderlerim çok korkmak gerekir diyorum!!!dikkat edin...
    şimdi truvalı heleni batı trakyalı olarak düşünürsek dünyanın ilk dünya savaşı bile bir trakyalı kadın yüzünden çıkmıştır...
    artık gerisini siz düşünün
    (ikarus, 01.12.2004 16:52)
  3. (bkz: batı trakya türk cumhuriyeti)
    (atlantis, 25.01.2005 02:05)
  4. çanakkale'nin bir kısmını da içeren yurdum bölümü.

(bkz: gelibolu)
    (pushitonmeshitonme, 12.04.2006 13:48)
  5. en muhteşem adres tariflerinin yeridir. trakya'nın şeker halkı adresi tarif etmez,adeta yaşar. daha "bir adres soracaktım" dediğinizde parıldamaya başlar gözleri. "şimdi buradan çık,vitesi boşa at,yokuşu in","sağa doğru bi viraj görecen afiften dön","yokuşu çık ikiyle" gibi cümlelerle adres tarifini süslerler,kafalarından o yolu sizinle birlikte giderler.
    (battal boy cekirge, 24.05.2006 02:11)
  6. ölüyü dirilten cinsten müziklere sahip olan, mutlu toprak.
    (bitlirapunzel, 08.07.2006 01:08)
  7. adını m.ö bu bölgede yaşamış thracian halkından alan, iskece, selanik, gümülcine, edirne, tekirdağ ,istanbul ,kırklareli şehirlerinden oluşan yunanistan ve türkiye'nin sahip olduğu kara parçası.
    (vincent vega, 08.07.2006 01:21 ~ 01:22)
  8. sınırları içerisinde, h harfini barındırmayan şirin bölgemiz.
    (thedewil, 13.02.2007 22:35)
  9. verimli topraklarını fabrikalara çok ucuz fiyata kaptırmış insanların yaşadığı yer. ayrıca bu yörede yaşayan insanların çoğu 93 harbi ve balkan savaşlarından sonra balkanlardan zorla göç ettirilen türklerden oluşur. 3. göç dalgası ise tito yugovlayası sayesinde yaşanmıştır.
    (dünyayı kurtaran adam, 27.02.2007 00:29 ~ 00:30)
  10. alkol kokan acıklı hikayelerin bölgesi. çok da basit değil aslında oralar.
    (bkz: lüleburgaz)
    (bkz: edirne)
    (kampus onunde korsan cd satan sivil polis, 03.06.2007 23:11)
  11. atatürk'ün ektiği tohumların tuttuğu tek yer, gericilik mikrobunun barınamadığı varlığıyla gurur duyduğum biricik bölge.
    (tom joad, 22.07.2007 22:50)
  12. bağrıma basmak istediğim güzel toprağın güzel insanlarını barındıran ve benim için güçlü bir kaleyi ifade eden coğrafi bölge.helal olsun hepinize.
    (rampada lambada, 22.07.2007 22:59)
  13. (bkz: trakya cumhuriyeti)
    (jimela morrison, 22.07.2007 23:05)
  14. seçim sonuçlarına bakıldığında hala herşeye rağmen dimdik durduğunu gösteren memleketim.
    (razum, 23.07.2007 16:17)
  15. yengeçlerin bile düz yürüdüğü yarımadadır.*
    (bir taş attım pencereye puff daddy, 28.07.2007 15:51)
  16. seçimlerde ne kadar bilinçli bir seçmen olduğunu gösteren insanların memleketi...
    (mertay, 02.08.2007 03:01 ~ 03:01)
  17. havası, suyu ve sahip olduğu herşeyiyle gönüllerde ayrı bir yeri olan memleketim...

genel olarak balkanlardan göç etmiş olan türklerin yerleşmiş olmasından dolayı birçok kültürü de birarada yaşatmaktadır. ancak bu kültür zenginliğinden olumsuz yönde etkilenmeyen, vatan, millet ve atatürk sevgisini her zaman en üst düzeyde tutup, gerektiği yerde de bunu herkese gösteren insanlara evsahipliği yapmaktadır...
    (ageblood, 23.08.2007 03:48 ~ 12:59)
  18. (bkz: kırklareli'ne oşgeldiniz)
    (torbaci sirin, 23.08.2007 04:03)
  19. (bkz: trakya üniversitesi)
    (hazy, 17.09.2007 15:38)
  20. +bıralaa bağ baahce idi
    +sona şeheerlilee gedi
    +biziim oş memliketimizi bozdulaa

(bkz: gerçek kesit)
    (frozen, 17.09.2007 16:43)
  21. kışın soğuk ve sert havasına tezat, sıcacık ve pamuk gibi yumuşacık huylu insanlarıyla gönlümün tacı memleketim.
    (katinanınelindemakası, 02.02.2008 10:39)
  22. memleket neresi sorusuna cevap olarak verilince insanları gülümseten sempatik yer.ne geliyorsa artık akıllarına... (ne geldiğini de biliyorum ya .....)
    (trendline, 16.03.2008 14:24)
  23. kanımın yarısını aldığım candan insanlarımın olduğu memleketim.öylesi candır ki hepsi anlatacak tonlarca hikaye bırakırlar ardlarında...
    bir gün şaftı kaymış halde sınavdan çıkmış olan ben belediye otobüsünde koltukda yamulmuş uyur uyanık dışarıyı seyrederken yaşlı bir teyze yaklaşır koltuğa doğru.e kalkmamak olmaz,gene de iç gider bi taraftan başkası kalksa derim içimden de ,beklemeden başkasını yerimi vermeye niyetlendiğim anda gördüğüm o sevgi dolu bakışların akabinde beni yol boyunca kucağında taşıyacak teyzeyle aramızda geçen diyalog şu şekildedir...
    -teyzem gel otur
    +a be kızanım olur mu içç,otur sen
    -aa teyzem aşkolsun sen ayakta ben koltukta ne alaka
    teyze oturur...
    +gel allaaşkına olmaz kucağıma oturuver,yasık kıyamam evladıma...
    sonucunda oturdum teyzemin kucağına ve yol boyunca saçlarımı okşadı,bana güzel nasihatler verdi,biz öğrencilere ne kadar saygı duyduğundan bahsetti ülkenin bizim omuzlarımızda yükseleceğinden,utandırdı beni içten içe yaptığım küçük hesap yüzünden...böyledir benim memleketimin insanı sıcak,anlayışlı ve ilerici...inerken otobüsten son sözü mükemmeldi...
    +bakele sıpıtıp atın içinizdeki kötülükleri anii nasıl diyonuz siz "savaşmayın sevişin" beaa

(bkz: çok özledim beaa)
    (toşdidi, 29.03.2008 10:19)
  24. içkinin türkiyede en çok tüketilmesine rağmen suç olaylarının yaşandığı alanların en sonunda yer aldığını öğrenmemle oradaki kültürü merak etmem ve iki ay sonrada otostopla bölgeyi dolaşmama neden olan nadide yer
    neşeli insanları, deniz kültürleri, tarihi, doğası, zenginliği ve çeşitliliğiyle kesinlikle görülesi yerlerden
    (mutant, 11.04.2008 23:53 ~ 23:56)