yeşil ışık yandığında en soldan kaptırıp gelip araya kaynak yapmaya çalışan tipler.
kırmızı ışık sayacı son 5 saniyeyi gösterdiğinde arkadan kornaya basan sabırsızlar.
(rahip, 25.09.2007 00:00)
bir grubunun
* hiç değilse e-5'teki faaliyetleri
metrobüs sayesinde son bulacak olan canlılardır.
ara sokaktan ana yola "höyt ben geldim" diye atlayanlar..
babam bunlar için şöyle der: "analarından da böyle doğmuşlar işte.."
sağda dururken tam yarısına geldiğinizde önünüze kıran belediye otobüsleri.
(bkz:
kaçacak delik aramak)
yolcu bulabilmek için 1. vitesde seyredip trafiği felç eden şehir içi hat minübüsleri
(rahip, 25.09.2007 00:03 ~ 00:06)
hıncal uluç tarafından sürekli sabah gazetesinin bir köşesinde araç plakaları ifşa edilen insanlar.
(devil, 25.09.2007 00:07)
ben trafiğe çıkmadan üç dakika önce sözbirliği ederek aynı anda yollara döküldüklerini düşündüğüm, sevimsiz, hatta küfredilesi güruh.
sağda park halindeyken sinyal bile verme lütfunda bulunmadan önünüze fırlayan süpriz yumurtalar
(rahip, 25.09.2007 00:41)
hem hatalı olup, hem ana avrat düz gidip, hem el kol hareketi yapıp, hem de her hangi bir cevaba fırsat vermeden son sürat kaçan hödüklerdir.
özellikle kavşaklarda en sağ şeritte durup yeşil ışığın yanmasıyla beraber önünüzden sola dönmeye çalışan insansılar.
ehliyet sahibi olunmasına rağmen trafiğe çıkmaktan tırsma nedenlerinden biridir. bu gruba dahil olanlardan bazıları da
şerit çizgisini ortalama tutkunları derneği üyesidirler. soldan ilerlerken yanlarından geçerseniz, her saniye "acaba aniden sola kırar mı" tedirginliği içinde geçer. hatta bazıları da kırmızı ışıkta dururken gelir arkadan toslarlar, kocaman kamyonla küçücük otomobili dümdüz ederler (bkz:
yaşanmış olaylar). siz ne kadar kurallara uygun sürseniz de etrafınızdakiler umursamaz olunca elden birşey gelmiyor.
araba kullanmayı marifet sanan fakat arabayı parketmeyi başaramayan bir yığın gereksiz insan,
bayanların iyi araba kullandığını görünce hayretle bayana bakarken öndeki arabaya toslayan öküzler ve
helede bayan güzelseee trene bakar gibi bakan öküzler
(mozalim, 25.09.2007 01:38 ~ 02:08)
- kırmızı ışıkta durduğunuzda, arkadan selektör yaparak niçin gitmiyorsun diye kızan insanları
- emniyet şeridinden gitmeyi kendilerine huy edinenleri
- 1 metreden daha yakın takip mesafesi ile arkanızda bulunan otobüs, kamyon, binek araçları kullanan insanları
- olmadık yerlerde önünüze kıran insanları
- sinyal vererek şerit değiştirmek istediğinizde buna izin vermemek için gaza basanları
- yolda karşıdan karşıya geçen bir yaya gördüğünde hiç hız kesmeyen en büyük hakkı hep kendine gören sürücüleri
- yolda onlarca kez şerit değiştirerek kendi hayatı dışında diğer insanların da hayatını tehlikeye atanları
- 50 ile gidilmesi gereken şehir içi yollarda 70-80 km ile araç kullananları
- 100 110 kmi ile arkanızdan gelen ve sizi korkutan kamyon sürücülerini
- önünden geçen araç emniyet şeridinden gelip tekrardan yola bağlanmaya çalıştığını gördüğü halde ses çıkarmayan ve trafiğin de tıkanmasına sebep olan bu insana ceza yazmayan trafik polislerini
- abuk sabuk hızlanma şeridi olmayan kavşaklar ve otobüs durakları yaparak trafiğin içine ederek ana artelleri tıkanmasına sebebiyet veren ve bunu da bir hizmetmiş gibi sunan belediye çalışanlarını.
- toplu taşıma hizmetini otobüs satın almak olarak ön gören zihniyete sahip insanları
içine alan gruptur. türkiyede ki büyük kesim dolaylı olarak da olsa bu gruba dahil edilebilir.
türkiyede araba kullanan çeşitleri olmakla beraber
hindistanda genelde caddelerde yatan tiplerdir.her iki tür de çok tehlikeli olmasının yanında esas sorun her ikisine de birşey yapamamaktır.
yaya geçidini kullanmadığı halde caddenin ortasında aynen bir inek gibi dolaşan yayalar.
kendileri hakkında nacizane düşüncelerim var:
kaldırıma uzun zincirlerle küp şeklinde granit taşlar bağlasın belediye. en olmadık anda korna mı çaldı bir öküz kardeşimiz ya da sinyal vermeden dönüş mü yaptı, hemen yaya insanı kendine yakın olan granit taşı alıp bu öküzün kafasına kafasına fırlatsın, zincirle çekip tekrar fırlatsın. stresini atsın, rahatlasın. sonra işi bittiğinde taşı yerine koysun ki diğer insanlar da faydalanabilsin. "taş yok mu lan, taş!" devri sona ersin.
(ronn, 01.12.2007 10:59 ~ 11:15)
günlük hayatta etrafımızdaki öküzlerin ehliyetli ve arabası olan halleridir.
aniden kapıyı açıp, balgamını fırlatanlardır, ne nefes be kardeşim.
(heidi, 01.12.2007 11:22)
genelleme yaparsak aslında hepimiz bu öküzlerden sayılırız. öncelikle böyle olmamızın ilk nedeni
türkiye de yaşamamızdır. diğer nedenlerden biri de ehliyet alırken bile hiçbir şey öğretmeyen kurslar, bas oğlum bas diyen hocalardır. o yüzden ehliyet aldıktan sonra ışıklarda daha yeşil yanmadan kornaya basmak, sol şeritten basarken öndeki aracı sikercesine selektör yağmuruna tutmak, makaslar yapmak, dönüşlerde sinyal vermemek, geceleri alkol aldıktan sonra arabayı yanlayıp artislik yaptığını zannetmek, trafik de bir kız görüldü mü sıkıştırmaya başlamak, gibi bu tarz hareketler yapmak çok doğaldır.
(erm, 31.01.2009 13:48 ~ 13:51)
yoldayım gidiyorum
herkesi geçiyorum
bana yol vermeyene
bir güzel sövüyorum
trafikteki öküzler
kendilerini bilirler
diyecek tek şey var
siksin sizi peder zickler
arabayı süremem
sinyal nedir hiç bilmem
biri beni geçince
gruruma yedirmem
bre sen bir mal mısın
osursam koklar mısın
grur ne demek ulan
alt tarafı(n) otoban
biri seni geçince
hemen düşersin peşine
yav sen harbiden malsın
insanlıktan noksansın
burası trafik bildin mi
sen hiç arabaya bindin mi
ehliyeti aldığın yere
hiç nezaket sordun mu
beyaz paçalı don giyer
hepimizi üzerler
gerizekalı mal kafadır
trafikteki öküzler...
kadınları sıkıştırmaya çalışan öküzlerdir.
bittimi? bitmedi....
-gaza yada frene köküne kadar basarkar
-küfrederek sürerler
-fransada şoförler kendilerine yeşil ışık yansada yol verirken buradaki bazı öküzler kırmızı ışıkta yayayı çiğner
(uykulu, 31.01.2009 15:16 ~ 15:16)
her daim ama her daim kadınların karşılaşacağı öküzlerdir. ve yüzde yüzü erkektir bu öküzlerin. kusura bakmayınız ama çatlayacağım sinirden şuan.
yol benim , ulan hıyar , önüme çıkıyosun zor duruyorum , sen şükretmen gerekirken arabanı dağıtmadığım için , bir de arabadan inip ana avrat küfrediyosun. ulan cahil ulan şerefsiz , senin hiç mi görgü denen bir şeyden haberin yok bre ahmak. sen nasıl sokak ortasında bir bayana kalkıp iğrenç iğrenç küfürler edip , hakaret edebiliyorsun. bunlara senin anan bacın yok mu diye birşey sormak önemsiz çünkü eminim onların dışarı çıkmasına dahi izin vermiyodur öküz. ama dışarı çıkan kadınlar hakaret edilmeli , taciz edilmeli değil mi??
nedense bu erkek hayvanlarımız , kadınları trafikte sıkıştırırlar zor durumda bırakırlar sonra da kalkıp bayanlar araba kullanamıyor derler. ulan türkler kadar bazı komplexleri aşmamak için ugraşan başka bir millet daha yok. beğenmediğimiz arabistan da bile kadınlar daha rahat araba kullanıyor buna yanıyorum işte.
üstüne üstlük olayın kahramanı , çıkıp arkamdan gelip , beni sıkıştırmaya çalışmaktadır. fesuphannallah. plakasını aldım allahtan seni bir şikayet etmek lazım allahın mandası.
böylelerine gün yüzü bile haram ama zincirlerinden kurtuluyorlar efenim baş edemiyoruz !
selametle
(selami, 08.06.2009 18:55 ~ 18:58)