belki ilginizi çeker
  1. · en çok küfür yiyen insanlar
  2. · sürekli korna çalan taksi şoförleri
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · zongul ducks
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · annelerin yakışıklı anlayışı
  4. · domuz gribi
  5. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  6. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  7. · 2012
  8. · uyumak yan gelip yatma yeri değildir
  9. · tanımlanamayan pembe bişey

trafikte sarı ışık yanar yanmaz kornaya basmak  

1. türkiye yollarında sıklıkla görebileceğiniz durumdur.
    (close2death, 21.04.2005 21:03)
  2. isaac asimov a göre bu hareket en kısa zaman süresi olan bir anda yapılır, ya da anın tanımı budur. şöyleki " bana en kısa zamanın ne olduğunu soruyorlar cevabım herhangi bir metropolde sarı ışığın yanması ile arkanızdaki taksinin kornaya basması arasında geçen süredir." isaac asimov.
    (kurremkamerruk, 22.04.2005 00:03)
  3. çalışmaktan bitap düşmüş zamanı pek bir kıymetli hiçbir durumda vakit kaybetmeye tahammülü ve lüksü olamayan türk şöförü hareketidir. artık tamamen alışkanlık halini aldığı için öndeki araba kalksa bile el kornadan bir süre çekilmez. bunun yapan adamın gözünde öndeki araç sahibi trafik ışığı fetişistidir ve bu sebepten korna aracılığıyla kendine getirilmelidir. ek olarak eğer yakında yürüyen yaya varsa korna havalı olmalıdır ki yaya da şöyle bir titretilsin.
    (gertaugh, 22.04.2005 00:13)
  4. istanbul'da araba kullananların çoğunun karakteristik özelliğidir. trafikte çok vakit geçirenler ve ticari araç sürücüleri daha sık yapar bunu. hatta sarı ışığın yanmasını beklemeyen ve diğer yöne kırmızı yandığı anda kornaya asılan dallamalar da mevcuttur.

tek şeritli bir yolda arkanızdaki araç böyle bir şey yaparsa motoru kapatın, araçtan inip kaputu açın ve mümkün olduğunca oyalanın, kornaya basmaya devam ederse gelip yardım etmesini isteyin hatta siz koltuğunuza kurulup müsait bir yere kadar aracınızı itmesini sağlayın. saçma sapan da olsa bir ego tatmini oluyor, o aceleci ve heyecan dolu yurdum insanının sizin aracınızı büyük bir şevkle itmesine bakarak çeşitli sosyal analizler de uydurabilirsiniz.
    (aqua, 22.04.2005 02:33)
  5. (bkz: taksici gibi korna çalmak)
    (esdora, 17.12.2005 23:35)
  6. istanbul trafiğinden ekmek parası çıkarmasam da yollarda saatlerimi geçirmek zorunda kaldıktan sonra beni katil yapmanın sınırında gezinen eylem. artık atalet ile ayar vermekteyim. yoruldum çünkü. sanki ben babamın hayrına bekliyorum orda. kimi zaman dışarıdan bakınca işi gücü yok boş boş arabayla turluyormuş izlenimi verildiği için taksiciler tarafından "vay anasını zengin orrosbucogcuahsuh seni mi beklicem lan ışıklarda" şeklinde algılansa da aslında herkesin gözünde yaşanan farklı hayatlardan dolayı; bunun gerçek olmadığı gün gibi ve gül gibi aşikardır. keza benim de işim olabilir. acelem olabilir, hastam olabilir. senin 10 katın daha çok para kazanmam icap eden bir duruma yetişmeye çalışmakta olabilirim. herkesin derdi kendinedir. ama ayarın kralı inadına biraz daha yavaş kalkmaktır. son zamanlarda çok kullanıyorum bu yöntemi. kornaya mı bastın kardeşim? sen kaşındın. 4,8 saniye daha bekliyeceksin. daha debriyaja basıcam çünkü.
    (bkz: ufacık şeylerden büyük anlamlar çıkarmak)
    (bkz: ota boka sinirlenip kendini yormak)
    (gestalt, 29.03.2007 13:04 ~ 13:05)
  7. (bkz: ota boka korna çalan zibidiler)
    (gulersem, 29.03.2007 13:06)
  8. bu konudaki aceleciliği erken boşalma problemi yaşadığına delalettir. hatta ibne olma potansiyeli bile vardır.

(bkz: hepimiz kayseriz hepimiz sozeriz)
    (cheetosyiyenpenguen, 29.03.2007 13:09)
  9. (bkz: budaklı meşe odunuyla dövülesiceler)
    (van den budenmayer, 29.03.2007 13:10)
  10. genelde öndeki aracın dikiz aynasından nereye baktığı yada neyle uğraştığını takiple başlayan;
    eğer başka bişeylerle uğraşılıyorsa saniye sayacıyla birlikte geri sayım yapıp küfürler eşliğinde yapılan eylem.
    3-2-1 sarı dotttttt
    (linea1115, 29.03.2007 13:12)
  11. bu eyleme verilecek en güzel yanıt siz de bir taksici ya da dolmuşun kırmızı ışıkta arkasına geçip sarı yandığı an kornaya basmanızla verilir. belki o dangalak hemen anlamaz ama birkaç kişi yaparsa belki anlayabilir. aslında en güzeli kornaya mı bastı, yavaş yavaş kaldırın arabayı. ifrit olsun pezevenk arkada bana ne.
    (guenhwyvar, 28.04.2009 15:21)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil