trafik kazası   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. 1 veya birden çok aracın 1 veya 1 den çok araca veya duvar , direk gibi nesnelere kontrolünü kaybederek çarpması sonucu sağsalim , yaralı veya ölü ayrılabileceğiniz facia çeşidi.
    (cony, 31.03.2004 22:53)
  2. bayram tatillerinde çok sık gerçekleşip onlarca vatandaşımızın ölümüne yol açan olay.
    (favorius, 10.04.2004 03:59)
  3. sorumsuzluk ve cahillik nedeni ile oluşanları cinayet suçundan veya cana kastedmekten ayırmamız gereken trafik olayıdır.
    kasten öldürmek istediğiniz kişiye arabayla çarpmak ile trafikte makas atarak aşırı hız yaparken kaldırımda yürüyen birini öldürmek arasında ne fark var?? bunun cezası cinayet olmalıdır.
    (speedlight34, 23.10.2005 04:05)
  4. yüzümün sol tarafının parçalanmasına neden olan hadise.
    (anorash, 08.11.2005 20:58 ~ 20:59)
  5. kurallara uygun gidilirken bile bir anlık dalgınlık sonucu başa gelebilen sarsıcı olay. araçlar hareket ettirilmemeli, mutlaka zabıt tutturulmalıdır.
    (kitty wu, 02.04.2006 01:30)
  6. e5teki bariyerlerin her yerinin yamuk yumuk olmasının nedeni.
    (yoköylebirseykandırmıslarseni, 02.04.2006 01:32)
  7. ne kadar kural koyarsanız koyun, ne önlem alırsanız alın hiçbir zaman önlenemeyecek (azaltılabilir) olaydır. çünkü işin içerisinde insan faktörü vardır. cezalar 5 trilyon dolar olsa bile, insanlar bunu bile önemsemeyecek ruh halinde olabiliyorlar. olurda arabalarda kazayı farkedip gerekeni yapan yapay zeka geliştirilirse belki bir çözüm olabilir.
    (gibigibi, 30.06.2006 14:36)
  8. (bkz: trafik haftası)
    (selenge, 08.10.2006 17:47)
  9. sonuçları insanları derinden etkileyen, herşeyin bir rüya olması için dua edilen olay.
    (neverlander, 21.12.2006 17:49)
  10. saatte 10km hızla giderken aracın yayaya çarpması sonucu meydana gelen kazada yayada ciddi yaralanma meydana getirirken; diğer yaralalanmalarda sağ kalım oranı:
    araç içi trafik kazalarında 25km/h hız ile giden iki aracın karşılıklı çarpışması sonucu,
    emniyet kemerini takmayan ve 50km/h hızla giden bir araç içinde ya da
    80km/h ile giden (emniyet kemeri takılı) bir kazada son derece düşüktür.

ayrıca şu unutulmamalıdır ki, emniyet kemeri sadece vücudunuzun savrulmasını önleyerek sizi araçtan gelen darbelere karşı koruyucu olabilir.ama araç hızla seyrederken ani bir durmada, vücut içindeki organların hareketi devam edeceğinden özellikle beyinde kafatası ve beyin arası damar bağlantıları kopar.beyin kanaması, kafa içi basınç artışı gibi hayatı tehdit eden ciddi sorunlar meydana gelir.ve beyin dışında en önemli yaralanmalar omurilik sistemi yaralanmasıdır.boyun omur kırıkları sonucu her iki kol ve bacakta oluşan felçlerin en sık sebebi trafik kazaları ve travmalardır.

trafik kazalarında yaralanma riskini en aza indirmek için yolculuklardan önce idrar kesemizi* boşaltmamız gerekir.zira dolu bir idrar kesesi trafik kazalarında önündeki kemik yapının gergin keseye etkisiyle yırtılabilir ve karın boşluğu içindeki sıvı ve organlar için idrar son derece irritan bir sıvıdır.
    (sandra dee, 28.12.2006 00:07)
  11. yılbaşı gecesi çok sıkışık ve kalabalık yollarda bile takla atmayı becerebilen insan müsveddelerinin sebep olduğu olay...
    (vikartindur, 01.01.2007 15:55)
  12. siz ne kadar dikkatli araç kullanırsanız kullanın bir noktadan sonra sizin insiyatifinizde değildir trafik kazasının gerçekleşmesi.kırmızı ışıkta duruken arkadan size çarpan insanlar da var bu memlekette, yokuşta arabayı geri kaydırıp,üzerinizde çıkan insanlar da.ne şekilde gerçekleşirse gerçekleşsin en hafifi bile etkiler insanı, bir süre arabaya dokunamazsınız.allah kimsenin başına vermesin
    (vade retro satana, 11.01.2007 11:14 ~ 11:15)
  13. türkiye'de terör'den sonra en çok insanın öldüğü olaydır...
    (seanpenn, 11.01.2007 11:51)
  14. her yola çıktığınızda mutlaka sağınızda ya da solunuzda bunlardan bir tanesini görürsünüz. tüyler ürperir, cık cık vah vah sesleri çıkarırsınız ama bir gün sizin de başınıza gelebileceğini hiç düşünmezsiniz. halbuki herhangi bir toplu taşıma aracından 1 gün boyunca yolları, insanların yollarda yaptıkları artsitikleri, hataları seyretseniz, hayatta kaldığınıza bile şaşarsınız. bir gün gelir de kaza yaparsanız (allah korusun!...) hele bir de acemiyseniz herşeye artık daha da çok dikkat etmeye ve korkmaya başlayabilirsiniz. ama tecrübeliyseniz boşverir geçersiniz.
    herkese iyi şanslar...
    (alassea, 19.01.2007 20:07)
  15. bugün gördüğüm 3 tane kazayla gerçekten hayatın çok kolay kaybedilebileceğini anladığım.kan ve kırık camlar içinde yitirilen hayattır.üstüne bastığım dikiz aynası beni gerçekten ağlatacak duruma geitrdi.araba nedirki? yürüsün insanlar,ölmesinler
    (epitome of pandemonium, 21.04.2007 04:35)
  16. yitip gidişin hazin hikayesidir. yaklaşık 2 yıl önce, sevgili büyükannemi ve teyzemi bizlerden kopartıp götüren, modern olan herşeyden, hızlı olan herşeyden, bizleri evimize/işimize...çabucak yetiştiren her türlü metal/mekanik araçtan nefret ettiren, "bu kadar kolay mı peki? bir metal yığınının eğilip bükülmesi yeterli mi bu felaket için? peki ya anılar, yaşananlar, yaşanacaklar ne olacak.." sorularını zihine çivi gibi çakan, bugün telaffuzunu duyduğumda dahi tüylerimi diken diken eden meşumdur.
    (neredesin soğuk kış, 18.06.2007 17:22 ~ 20:21)
  17. bu kadar az olmasını kesinlikle aklım almıyor. "zaten ülkemizde birsürü kaza oluyor" demeyin, ölçek de vereyim: semti, mahalleyi bırak, her sokakta günde birkaç çarpışma olmalı bence. düşün bak. birsürü, çeşit çeşit adam, kocaman metal kutuların içinde gidiyorlar. ortasında bile değiller, sol tarafında duruyorlar. trafik diye bir şey var, hızlanıyorlar, dönüyorlar, karşıdan başkası geliyor, birkaç santim farkla aralardan geçiyorlar, son anda duruyorlar falan. patır kütür çarpışmaları lazım aslında. öyle seçilmiş, yıllar boyu yetiştirilmiş, yetenekli kişiler değiller bu adamlar. murat, osman amca, ayşen teyze. meslekleri bu değil, hobi olarak bile yapmıyorlar. birilerinden öğrenmişler birkaç günde. trafik kurallarında değilim, o koca nesneye hakim olma kısmındayım ben. minibüse, otobüse hiç girmiyorum. otobüs insanlığın bir hatası bence. yemin ederim, her trafiğe bakışımda bunlar geçiyor aklımdan. nasıl hesaplıyorsun sen o arabanın oradan geçeceğini, kesinlikle göremediğin arka tarafın o duvara sürtmeyeceğini, tam o anda duracağını? nereden biliyorsun karşındaki arabanın o hareketi yapacağını? android misiniz siz? ne bu hırs? çarp arada bir işte. rahat ol biraz.
    (ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi, 14.09.2007 00:13 ~ 00:17)
  18. az önce bizim kavşakta olmuştur.. malum tekirdağ ın en sakat bölgesinden birisdir her hafta bir iki tane olmuştur bu günkü olanda galiba bir ölü var
    (bkz: baykallar)
    (bkz: kaza geliyorum dedi)
    (bkz: ben demiştim)
    (wasabie, 03.11.2007 23:24 ~ 23:39)
  19. birisi aniden sağınızdan en sola girmeye kalkışarak önünüze kırarsa aracını, vuku bulması kaçınılmaz olaydır. bir de ortada akıl ve mantığa dayandığında su götürmeyecek bir gerçek olmasına rağmen suçlunun kazadan bir yarışmış gibi bahsedip de "polis %100 beni haklı bulucak iddiaya girerim, ben kazanıcam görüceksiniz" diye saçmalaması ruh halinize tuz ve biberdir.
    (chocolattes, 16.11.2007 21:25)
  20. bugün başımdan geçen hadise. haytımın ilk ciddi trafik kazasını da yapmış oldum.
    gördüğüm kadarıyla olayın gelişimi:
    mustafa [arkadaşım, mitsubishi mirage in sahibi ve aynı zamanda arabayı kullanıyor] ile çıkmışız islamic centerdan, huşu içinde öğle namazını eda etmişiz her zamanki gibi ikindinin ilk 5 dakikasında. mustafa, ana yola çıkmadan evvelki dur levhasında durup, ilk önce sol tarafı kontrol etmiş [kendisinin beyanatı, sonradan söyledi] sonra sağı kontrol etti [burasını ben de gördüm], bu arada biz sola dönmeye çalışıyoruz. tekrardan solu kontrol etmeye ihtiyaç duymadan çat diye yola çıktık ama ben o zaman zarfında sol tarafa bakıyordum ve "yavaş" diye bağırmamla çarpmamız bir oldu. gerçi o arada çok şeyler düşündüm ama bir saniye ya vardı ya yoktu. " lan araba geliyor üzerimize, gerçek mi ya bu. rüyada mıyız, ben hiç böyle bir şey yaşamadım o halde rüya olmalı". ama arabanın sarsılması ve patlayan hava yastıklarından çıkan gazın kokusu hiç de rüya olmadığını gösterdi. çıktık dışarı bize vuran elaman yarı şokta bize küfürler ediyor bağırıp çağırıyor felan:
    -"are you fucking kidding me man, there is fucking stop sign man" gibisinden şeyler işte. bu diyara geldim geleli hiç duymadığım kadar "fuck" işittim heriften. bir ara ağladı da. ama bu hareketlerini şoka verdim, yoksa üzülecek birşey yok, mustafanın sigortası bütün masrafı karşılayacak zaten.
    ben ve mustafa karşı kaldırımda bekiyoruz gayet cool tavırlar felan sergileyerek [benim titrediğimi ve gözümdeki bir damla yaşı hesaba katmazsak. ama havada çok soğuktu kesin ondandır ]. hafif bir sorgu sual ve günlük hayata dönüş. tabiki kazanın akabinde gerekli dersleri çıkarttık "hayatın nasıl pamuk ipliğine bağlı olduğu felan felan" onları buraya yazmayayım. son olarak, günün sözü bu günlerde arabasını connecticut eyaletine register etmek için yeni bir insurance alması gereken mustafadan geldi:

tuh be şimdi insurance bedeli patlayacak.

edit: imla
    (öle de olur, 21.01.2008 05:32 ~ 22.01.2008 04:19)
  21. bazıları oldukça ilginç olur
    (bkz: http://www.milliyet.com.tr/...)
    (cyclops1988, 26.01.2008 21:38 ~ 21:38)
  22. 1 nisan 2008'den itibaren polis çağırmayı gerektirmiyor.

http://www.egm.gov.tr/... adresinden indirip dolduracağınız tutanak ve kaza anının fotoğrafları ile karşı tarafın sigorta şirketine başvurarak bu işten kurtulmuş oluyorsunuz kısaca. geri kalan işlemleri internetten takip edebiliyormuşsunuz. dikkat etmeniz gereken şey; karşı tarafın ehliyet ve sigorta poliçesinin bulunması.

yani deniyor ki; aracınızda daima birkaç tane tutanak ve bir adet fotoğraf makinesi bulundurun.

ayrıntılar burada: http://www.ntvmsnbc.com/...
    (milwaukee, 19.03.2008 00:13)
  23. 2007 yılında trafik kazalarında 3500 insan ölmüş. buradan yetkilileri göreve davet ediyorum. nüfusumuzun hızla yaşlandığı bilimsel olarak ortadayken her yıl 3500 insanımızı trafik kazalarında kaybetmemiz akıl almaz bir sorumsuzluk örneği. erdoğan trafik kazalarını önlemeli. daha her sene italyan olmadığı için ölen 50.000 çocuğumuzu saymıyorum bile (bkz: @2444230).

nüfusumuz azalıyor! herkes akıllı olsun!
    (recai pengül, 03.06.2008 13:53 ~ 13:57)
  24. yurdumuzda kayıtlara geçmiş olan ilk trafik kazası 1912 yılında zincirlikuyu'dan beyoğlu'na giden bir otomobilin şişli cami önünde bir yayaya çarpmasıyla gerçekleşmiştir.
    (ceyus, 18.07.2008 16:57)
  25. lise yıllarında arabayı kaçıran her liseli kitlesinin (evet bir kişi değil) başına gelmek zorunda olan hadise.
    olay anı cok sikko bi durumdur,el ayağa dolaşır,bacak göte girer falan,o kadar kötü.
    ayrıca ilk aranan kişi genelde dayı olur.
    maalesef benim genç ve kafa bi dayım olmadı hiç ama neyse ki kazma değildim,hiç yaşamadık çok şükür.

efendim bir de bunların motor ile yaşananı vardır ki evlerden uzak,hiç şakası olmaz,tarafımdan ufak çaplısı bir kere atlatılmış olunup,bir dahakine akıllı olmaya yemin ettirir insanı.
    (fazla uzaklaşmış olamaz, 05.09.2008 23:59)
 sayfa  / 2