trafik cezası   

adana çık aradan

1. türkiye'deki cahil insanları tehlikeli araba kullanmaktan caydırmak için uygulanan fakat miktarlarının düşük olması nedeniyle yine de pek etkisi olamayan cezalardır.
    (toxicalien, 03.06.2005 09:49)
  2. cezanın caydırıcılığının olmadığını kanıtlayan cezalardır. eğitim şart.
    (gblack, 03.06.2005 10:00)
  3. türk polisinin yeterli maaş alamaması sebebebiyle hata çok büyük değilse ruhsat arasına sıkışmış paralarla veya "burada ödesek" yöntemiyle kaçılabilen cezalardır. eğer telsizden anons yapılmadıysa genelde rüşvetle kurtulunabilir,anons yapıldıysa da geri dönüşü olmadığı için biraz dil dökmenin akabinde polisin "size en ucuzundan keselim" demesiyle cezada iyice indirime gidilir. görevini hakkıyla yapan,rüşvet almayan polisler de vardır lakin ağır çalışma şartlarının karşılığında alınan düşük maaş,birçok polisi rüşvet almaya itmektedir.
    (bkz: evli namuslu rüşvet almayan polis)
    (battal boy cekirge, 03.06.2005 10:05)
  4. istanbul emniyet müdürlüğü geçen senelerden farklı olarak 2007 yılı ile beraber trafik kurallarına uymayan araçların plakalarına kesilen cezaların ceza sahibi kişiye günlük olarak gönderecek.

http://www.cnnturk.com/...
    (chixculub, 09.01.2007 11:48 ~ 11:49)
  5. trafik ortamında birilerini rahatsız edecek, kendisinin veya başkasının canını tehlikeye atacak davranışları uygulayanlara kimi zaman bir miktar para, kimi zaman ehliyete patlayan; ancak benim ısrarla caydırıcılığını yetersiz bulduğum; büyük bir bölümü uygulanmak bi kenara kaale bile alınmayan cezalar.

(bkz: yerleşkede hız sınırı yayalara öncelik)
    (sarpinsarp, 09.01.2007 13:17)
  6. osmanlı da olsa "tez vurun kellesini" cümlesiyle sonuçlanması muhtemel ceza yöntemleri. lakin bugün bile halen daha yolları izmit körfez pisti sanan genç ufaklıklara verilebilecek cezaların en uç noktası. birisini öldürme ihtimali %99 olan bir eylemi* bile bile yapan psikopatlara ne ceza verseniz azdır lakin.
    (gestalt, 09.01.2007 14:04 ~ 14:08)
  7. gördüğüm kadarıyla son zamanlarda geçmiş yıllara oranla daha fazla uygulanmaya başlamış gibi..ama yöntem yanlış. aslında hep söylenen şeylerdir bu ama insanın başına gelince daha iyi anlamış oluyor.

gözlerimle şahit olduğum şudur ki; sabah trafiğinde bariz bir şekilde, yarım saat kadar bi süre içinde belki, yeterince cezayı kestikten sonra ceza kesmeyi bırakma durumudur. evet o gün ceza yediğimizde ışık kırmızı bile değildi belki ama o yarım saatlik ceza trafiğinin içine dahil bulunmuş olup paşa paşa kuyrukta beklemiştik. peki bu arada benim bile gördüğüm ama polisin görmediği, es geçtiği, resmen trafiği katleden canavarlar ne olacaktı?

trafik kurallarına aykırı olan, kendisini ve özellikle çevresindekileri zarara sokan herkese ceza kesilmeli. çok daha caydırıcı şekilde belki.. ama kesinlikle bu şekilde değil. sonra yıllar yılı emniyet kemeri kontrolüne denk gelmeyen bir insan şans eseri kontrole yakalanınca eli ayağına dolaşıp bi yandan kemer bulmaya çalışırken "şimdi niye?" diye sormaz mı insana..

bana göre insanın şansına bağlı olarak gelişen ceza yeme durumunun hiç bir caydırıcı tarafı yok. böyle devam ettikçe trafik cezası yoluyla kazaları önlemek, aza indirmek dahi mümkün değil.
    (absinthe, 27.02.2008 14:24)
  8. (bkz: allah ın cezası)
    (tazmanya canavarı, 27.02.2008 14:29)
  9. akşam eve dönerken trafik çevirmesi esnasında.

polis: şuraya üfleyin beyefendi.

sarhan: içk içmedim.

ben: hep öyle derler dimi memur bey?

polis: öyle derler evet.

sarhan: !!!

ben: memur bey, bence düz bir çizgide yürüsün, hani her ihtimale karşı.

sarhan: içmedim yahu.

polis: ???

ben: çünkü kayınvalidemlerdeydik, bir ara mutfaktan yanımıza gelmedi, o ara ne oldu bilemem!

polis: !!!

ben: kefil olamam yani.

sarhan: ya hasta mısın sen?

ben: güzel konuş. memur bey alkollü olunca böyle ani asabiyetlerde olur mu ? siz daha iyi bilirsiniz?

polis: siz kızmışsınız biraz sanırım beyefendiye.

ben: yok, ben sadece kanuna yardımcı olmaya çalışıyorum, hani ceza falan yazılacaksa ben engel olmayayım size.

polis: bayan, biz böyle durumlarda yazmıyoruz zaten.

ben: ????

polis: adama zaten en büyük ceza yazılmış deyip yolluyoruuz.

kaynak: çatlatan diyaloglar 1, mehtap erel
    (stylebrisbane, 02.07.2008 13:42)