trade   

adana çık aradan

1. (bkz: trade mark)
    (beyourself, 22.06.2007 20:50)
  2. nba'de, takas anlamında kullanılır.
    (stockton to malone, 22.06.2007 20:50 ~ 20:53)
  3. bir marco kreuzpaintner filmi.
    efendime söyleyeyim; başrollerinde kevin kline var. sonra, cesar ramos adında meksika aromali, tatlı mı tatlı bir asi, bir öfkeli velet var. ayrıca da, alicja bachleda ve de paulina gaitan adında, şahsen ilk kez gördüğüm oyuncular var.

film; meksika'nın her geçengün daha da tırsmaya başladığım, sınır kenti olan juarez'de geçiyor. jennifer lopez'in başrolünde oynadığı '' bordertown '' diye bir film izlemiştim zamanında, o da bu juarez'de geçiyordu ve de gerim gerim gerip üzüm üzüm üzüyordu insanı, gerçeklere dayanılarak anlatılan olay. herneyse konuyu dağıttım, devrik cümle kurdum filan, kafam karıştı sanki. evet, film meksika'daki rus çetesini anlatıyor bence. bu pis herifler, körpecik körpecik meksikalı kızları olsun, yalanla dolanla ülkeye getirttikleri diğer ülke menşeili kızları olsun, kandırıp, açık arttırmayla satışa çıkarıyorlar. başroldeki öfkeli '' genc '' de, kardeşini kaçıran bu çetenin peşine düşüp amerika, new jersey yollarına düşüyor. işte zaten kevin kline da filme bu noktada dahil oluyor.

insanı üzüyor bu film de biraz. '' lan ne pis, ne menem yermiş bu meksika, fikri! '' diyor insan. hiç şaşırmadığım bir detay da şudur; film gerçek olaylara dayanıyor. eğer bu meksika filmlerindeki tüm olaylar gerçekse böyle, gerçekten de bir leşlik var bu meksika'da sanki. özellikle de juarez denen yerde mega leşlik mevcut gibi. gibi. sanki. hımm.
    (claritine, 20.01.2008 21:12 ~ 21:18)
  4. ing. ticaret
    (kvashiorkor, 03.03.2008 16:41)