1979 doğumlu, 2.03 boyundaki orlando magic shooting guard'ı. içinde bulunduğumuz sezonda maç başına sayı ortalaması en yüksek olan oyuncudur. all-starların vazgeçilmez oyuncusudur. ayrıca 2002-2003 sezonunda maç başına 30 sayı ortalamayı geçmeyi başarabilen en genç oyuncu ünvanını kazanmıştır.
nba'in en iyi hücum potansiyeline sahip olduğunu düşünmeme rağmen, melul melul bakan gözleri, kazanma arzusundan yoksun tavırlarıyla gerçek bir süperstar olamayacağını düşündüğüm basketbolcu (bkz. tim duncan) (bkz. kevin garnett)
boktan orlando magic takımında tek başına mücadele edip takımını 8.sıradan playoff a sokmayı başaran,detroit serisinde yine tek başına savaşmayı bilen müthiş yetenek.loser özelliği takımın niteliksizliğinden gelmekteydi ki tmac e bok atmak isteyenlerin direk bir yıldız karması olan los angeles lakers la drafta oynayan orlando magici kıyaslaması yeterdi.bu sene adam gibi bir takıma gitmesiyle bok atanların lafını azına tıkmayı bilmiştir.istatistiki başarısı düşse de takımca başarısı hayli artmıştır.her zaman kendiyle kıyaslanan kobe'nin ise hali ortadadır
houston - san antonio maçında 35 saniye içinde 13 sayı kaydedip maçı kazandıran, nasıl olsa maç koptu diyip sahayı terkeden ve bu efsanevi olayı kaçıran seyircilere, maç bitmeden hiçbir yere gidilmemesi gerektiğini hatırlatan ve kafalarını taşlara vurmalarını sağlayan, bu işi ne kadar iyi yaptığını o maçta bir kez daha gösterip, gönlümüzdeki tahtı iyice sağlamlaştıran, bu dünyaya nadir gelen yetenek
çaylaklıktan itibaren muhteşem oyunu ile göze batan nadir oyunculardan. adidas ın yeni ürettiği ayakkabılarının arkasında bir ufak bir tahta parçası bulunur bu ağacın tmac e uğur getirdiği ve bu yüzden konulduğu söylenenir. adidas ın broşürünü okurken şöyle bir yazıya denk gelmiştim. bu demeçle sanırsam çaylaklığın zorluğunu anlatmaya çalışmıştır;
"ilk çaylak olduğum zaman top bana geldiğinde koştum ve müthiş bir smac yaptım seyirciler ayakta alkışladı. herkes çok beğendi fakat koç bencil oynadığımı söyleyerek beni uzun süre yedek bıraktı. şimdi.. şimdi canım ne zaman isterse o zaman smac yapıyorum"
son zamanlarda sık sık sakatlanarak ikinci bi grant hill vakası mı olcak diye üzüldüğüm ama son maçlardaki istatisklerini gördükten sonra sevindiğim değerli oyuncu.
(bkz: 1 dakikada maç kazanmak)
özellikle sırtından yaşadığı problemlerden dolayı basketbol hayatının bittiği söylentileri yayılan, lakin yao mingin sakatlanmasına binaen sazı eline alıp, takımına arka arkaya dört maç kazandıran, son üç maçta da 33.3 sayı ortalamasıyla oynayan 1 numara guard
orlando magic'de oynarken detroit-orlando playoff 1. tur serisinin 7. ve final maçında(detroit o seriyi kazanamasa asla bu duruma gelemezdi) oyunun son anlarında kenara alındığında takımı gerideyken arkadaşlarıya gülüp eğlenen,espriler yapan,hiç kazanma hırsı olmayan ama inanılmaz yetenekli olan houston rockets oyuncusu.
yeni terapistiyle çalışmaya başladığından beri sakatlığı üstünden atlatmış gibi gözüküyor.aslında bu sakatlığın bu kadar uzun sürmesinin sebebi de tamemen çalışmayı sevmemesidir.olsundur,yine de ailecek severek izliyoruzdur..
33 saniyede 13 sayı atmış efsaneler arasında yer alacak oyuncu.adına çıkarılan ayakkabı serisi jordan'dan sonra en çok satan seri olmuştur(ki daha da satar kanımca).
(bkz: tmac 6)
nba spikerlerinin her sayısından sonra t-mac to the rock ve t-mac on fire şeklinde repliklere yeri göğü inlettiği,sakat olduğu son 2 maçta takımının yenilgiye uğradığı,fundamental olarak en beğenilen, yao'nun yokluğunda muhteşem bir şekilde 30 üzeri ortalamayla takımı oynatan, son all star maçından bazıları bir taraflarını yırtıp sayı atacağım derdiyle uğraşırken (bkz: kobe bryant) 11 asist ile takımının maç kazanmasında önemli payı olan,bu takım yao'nun takımı ben sadece ona yardım ediyorum diyebilecek kadar olgun guard-small forvet...
1979 dogumlu vince carter'in kuzeni sayı makinası. 2001 yılında nba'de mip ödülünü almış nadide insan. herkez ona the big sleep der. bana göre en iyi smaç yapan kişi bir reklam ajansıyla yaptığı sohbet çok ilginçtir. kendi sözleriye aynen şöyle
"en kötü zamanlarımı bir çaylakken yaşadım. bir gün, top çaldım ve smaç yaptım. bu bana pahalıya patladı. koç, gösteriş yaptığımı söyledi ve beni uzun süre oynatmadı. şimdi... ne zaman istersem o zaman smaç yapıyorum." reklam videosu için...
http://www.youtube.com/...
2002 all-star maçında spektakuler hareketlerinin babası. ayrıca mvp seçilen yaratık.
ayrıca bu şahıs all star macinda ilk beşteki yerini jordan'a teklif etmiş ve tüm alkislari haketmistir.
hiç unutmadığım ender maçlardan bir olan chicago macında 33 dakikada 52 sayi atarak kendini aşmış bir yaratık olduğunu gösteren sayı makinası. 35 saniyede 13 sayı atarak kendini yarmış adamdır. izlemesi videosu için...
nba'in en iyi oyuncusu olabilir, kesinlikle en iyi skoreridir yetenek acisindan kesinlikle 4 bryant,5 carter,4 pierce,artanıyla 1 de jordan eder.
nba şov dünyasıysa o şovun en büyük yıldızıdır.