trabzon da yaşanan komik olaylar 

adana çık aradan

1. maçka da bakkalın önünde oturmuş sohpet ederken,tam önümüzden türbanlı lakin yırtmacı bir hayli derin bi kız geçer.biraz ilerde durur arkadaşıyla konuşmaya başlar.yanımzdan kalkan 75 yaşındaki süheyla teyzemiz kızın yanına bir hışımla gider ve...

*yavrum sen pana pak.
    -efendim teyze
    *kizum adami paşindan teğil kötünden sikerler,sen ilk paşta kötuni kapat.
    (kemenche, 07.04.2008 00:00)

2. oğlunu evlendiren teyzemiz köy yerinde sabah erkenden kalkıp işe koyulur.ilk gecenin sabahıdır.köy yerinde banyo yapmak sıkıntılı bir iştir.oğlu utana sıkıla kalkar iş yapmakta olan annesine..
    -ana gunaydun ee benum banyo yapmam lazum ana
    *tabi uşağum ne demek ben hemen suyi isitayim oğlum
    -ama anne şey,eminenin de banyo yapmasi lazim.
    *e tabii banyo yapacak ben sana oni sikesun diye aldum uşağum.
    (kemenche, 07.04.2008 00:05)
  3. elinde kuran ı kerimin mealini okuyan 70 yaşındaki rafet amca bir yandan okuyup bir yandan da karısına önemli bulduğu yerleri anlatmaktadır...

*ooo kari yabak haburaya ne yazayi biz eğer cennetluk olursak oyanki tarafta erkeklere nur memeli kızlar vereceklermiş.
    -eeee biz ne olacaz oyanki tarafta.
    *elbet sizi da bi siken bulunur.
    (kemenche, 07.04.2008 00:10)
  4. ankara dt den trabzona gelip bir lokantada laz böreği yiyen misafirimiz,çok beğendiği bu farklı tatlının tarfini almak için garsonu yanına çağırır ve...

*hımm neden yapıyorsunuz bunu acaba mahsuru yoksa öğrenebilirmiyim?
    -niye abula ne kada güzel yiysunuz daa.
    (kemenche, 07.04.2008 00:13)
  5. sipariş için telefonla, balık satan bir ağabeyimizi aramıştım:

luto: abi, ne var balıklardan bugün bize tavsiye edeceğin, göndereyim askeri, hazırla, alsın senden...
    balıkçı: ha lüfer var, kalkan var , uskumrum var.
    ( bir süre sessizlik)
    luto : hamsi kalmadı mı? bizim çocuklar isterse şimdi....
    balıkçı : ha sen onu sormadın ki.
    (luto, 07.04.2008 00:17 ~ 04:15)
  6. yer nihat usta'nın mekanı. kardeşim, arkadaşlarım ziyaretime gelmiş. garson kızcağıza köftelerimizi, piyazımızı ısmarlıyoruz.

luto: bize önce yarım kilo köfte getir. doymazsak daha getirirsin. ortaya büyük boy piyaz ve iki sürahi ayran getir. (masaya dönüp) çocuklar pirzola da alır mısınız?
    masa : köfte fazla gelmesin. burada porsiyon yok galiba.
    luto : evet, ortaya gramajla söylüyorsun.
    cevabımdan tatmin olmayan kardeşim : (garson kıza dönerek ) " pirzolayı nasıl şey yapıyoruz acaba? "
    garson kız durakladı. parmağıyla bir saniye işareti yaparak uzaklaştı. iki dakikaya kalmadı geri geldi:
    " döverek yapıyoruz "
    (luto, 07.04.2008 00:34 ~ 00:52)
  7. kahvede maç izlerken...

-la hüseyin la dikkat et kırarsun topi

-la vur mına goduğumun topina sibabini mi araysun.

-la yabak habunlara yaa,la koşun da koşun,sanki rampa yukari oynayler ya.

-allahum habu penaltiyi atamasun herkese benden çayy(penaltıyı kaleci tolga kurtarır)
    -amuma godun tolga.
    (kemenche, 07.04.2008 00:41 ~ 00:41)
  8. trabzona günü birlik gelmiş ve akşamına dönecek olan herhangi biri yoldan geçen birine havaalanını sorar:
    -pardon beyefendi havaalanına burdan nasıl gidebilirim acaba?
    -nereya uçak havaalanina mi?
    (quenya, 07.04.2008 00:56)
  9. ev taşıma esnasında civardan yardım eden uşaklardan biri çamaşır ipi bağlamak için balkonun karşılıklı duvarlarına çivi çakar, fakat çiviler üstüste.
    (bkz: temel fıkralarında rol almak)
    (elosa, 07.04.2008 00:56)
  10. ktü yü kazanan ve ilk kez trabzona gelen arkadaşımız babasıyla birlikte uzun bir araba yolculuğu sonunda trabzon merkeze yakın bir yere (ayasofya müzesinin altı) gelirler ve yol sormak için dolmuş durağına (yenimahalle) yaklaşırlar.arabadan arkadaşın babası iner dolmuşçulardan birine...

-pardon ben buraların yabancısıyım ilk kez geliyorum trabzona,meydana nasıl gidebilirim acaba?
    *binersun habu dolmişlara gidersun.
    -yok,benim arabam var
    *iyi sen bilirsun.
    (kemenche, 07.04.2008 01:06)
  11. -nergis çay bahçesi nerde?
    +bilmiyorum.nerde?

edit: cem yılmaz'ın esprisidir.lütfen oy vermeyiniz.
    (loş ışıkta nazlı yar diye komidini öptüm kokladım, 07.04.2008 01:14 ~ 12.04.2008 14:59)
  12. istanbuldan yola çıkılmıştır terme ulusoy dinlenme tesislerine yaklaşırken muavin yarı uyur vaziyette anonsunu yapmaya başlar.bi terslik vardır o da kaptanın mola vereceği yerde durmayarak devam etmesidir.olay canlı yayına şöyle yansır.

-sayın yolçularumuz odobusumuz derme tinlenme desislerine yaklaşmaktadur....evet ahanda geçtuk.
    (kemenche, 11.04.2008 20:27)
  13. başka bir otobüs yolculuğunda muavin yüksek sesle anonsunu yapmaktadır...

-sayun yolçilarumuz ekmek almak isteyenler piraztan vereceğumuz 5 takikaluk molada, la laaa laaaa ezduk kopeğii amina goyayum.
    (kemenche, 11.04.2008 20:33)
  14. "tecritte ölüm var" başlıklı bildiri dağıtanları "pkk'lılar bayrak yakıyor" bahanesiyle "'burası trabzon buradan çıkış yok" diye höykürerek linç etmeye kalkışmak.

(bkz: kara mizah)
    (bkz: trajikomik)
    (muzaffere kaçış, 16.06.2008 11:48)
  15. trabzon güzel memleketimde en kendine has insanları barındıran şehir hakikaten.tahminim trabzon yöresindeki oksijenden kaynaklanıyor bu tarz komik olaylar.işte benim ve tanıdıklarımın başına gelen birkaç komik olay.

*dolmuşa bindik şehir merkezine gitcez ama kaptan dolmuşu öyle bir sürüyor ki zannedersin rallideyiz. sonunda bir yolcu dayanamadı ve
    -kaptan yavaş ya kaza yapcaz şimdi
    kaptanın gayet sakin ve yaran cevabı
    -uşagum merak etme kaskomuz var

trabzonda emekliliğini isteyen komiser bir tanıdığımızın anlattıkaları ise inanılacak gibi değil ya fıkra gibi valla adam emekliliğini istemek zorunda kalmış.

birgün abimize bir bombalama ihbarı gelir ve olay mahaline giderler.3 müstakil ev ciddi şekilde zarar görmüş. dinamiti patlatan kişi zaten teslim olmuş adamı sorguya çekiyorlar.birebir anlattıklarını yazıyorum.

-söyle bakalım niye bomba koydun.
    -valla kötü bir niyetim yoktu ha bu benim bahçenin duvarını yıkmak istiyordum dinamiti biraz fazla kaçırmış.
    -iyi de niye gündüz gözüyle yapmadın gecenin köründe mi yapılır bu iş.
    -valla komiserim komşuları rahatsız etmek istemedim.

başka bir gün yine bir ihbar silahlı çatışma var diye.hemen olay mahaline gidiyorlar hakikaten ciddi çatışma olmuş görüntüsü var.dügün konvoyundaki 8-10 araç isabet almış 4-5 yaralı var. bisürü ambülans falan gelmiş. dügün sahibinden bilgi almaya çalışıyorlar.

-anlat bakalım ne oldu kim size ateş açtı falan filan hasmınız varmı gibi sorular.
    -ha uşagum kim bize kurşun sıkabilir.kimse bize ateş açmadı.
    -ulan o zaman bu olanlar ne hasta etme adamı anlat kim sıktı size.
    -ya komserim valla kimse sıkmadı işte konvoy halinde gidiyorduk tam bir köprünün altına geldik bizim hala oğlu çıkardı silahını bikaç el havaya ateş etti.silah sesini duyan arkadaki arabalardaki akrabalarda sıkmaya başladı.köprünün altından geçiyoz ya sıktıklarımız sekip arkadaki akrabaları vurdu yani.yoksa kim bize sıkabilir valla adamın aklını alırız komserim.

şaka gibi valla seviyorum trabzonu ve trabzonluları...
    (scorpio, 16.06.2008 12:48)