belki ilginizi çeker
  1. · dtp org tr
  2. · th
  3. · ballroom
  4. · table row
  5. · motamot
  6. · bivx
  7. · instant messaging
  8. · drink responsibly
  9. · kapıkule ye kadar
  10. · nic tr
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · marjinal isim meraklısı aile
  2. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  3. · zongul ducks
  4. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  5. · ezel
  6. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  7. · yeşim salkım
  8. · mersiye pekpak
  9. · victor mancini

tr  

1. bir html tag'ı, satır için. table row'un kısaltmasıdır.
    (tabudeviren, 21.03.2006 19:14)
  2. türkiye'nin plaka kodudur (işaretidir veya, olmadı kısaltmasıdır)

bir de dikkatimi çekti, donthatemecuzimbeautiful'un bazı girilerinde "türkiye" yerine kullandığı kısaltmadır. hayır, kimseyi eleştirdiğim, "tr yazma, açık açık türkiye yaz" dediğim yok, eminim ki kötü bir niyet de yoktur da... ben o harfleri okuyunca kendimi plaka gibi hissediyorum. 1972 model bir vosvosun üzerinde yazan bir plaka: 34 eku 44
    (eku: eksiksizuyum oluyor. 44 de memleketim malatya; hani racondandır diye istanbul'da sonu malatya olan bir plaka alayım dedim)
    (eksiksizuyum, 19.10.2006 09:25)
  3. tabloda her bir satırı belirtir, bazen işler öyle karışır ki "ulan bu tr nerde açılmış da burda kapamışım" diye kara kara düşündürür.
    td ve th en yakın arkadaşlarıdır.
    (bokakonansinek, 27.01.2007 02:09)
  4. (bkz: tr'ciye tr satmak)
    (hansvoralberg, 27.01.2007 02:13)
  5. her ülkenin kendi domainlerini yaratmış olduğu sanal alemde canım türkiye'min uluslar arası kodudur..

dikkat edilmesi gereken şey, internet aleminde her ne kadar globalleşen bir büyüme gerçekleşiyor olsa da aslında sitelerin yerel değerlerden de pay çıkarmaya çalıştığını görmekteyiz..artık .com uzantılı adreslerin popülerliği kalmadığını düşünmekteyim..hal böyle olunca o com'un sonuna bir de ülke kodunu koyunca adres iyice pazar malına dönüyor, sözüm meclisten dışarı, kalitesizleşiyor..

incelendiğinde fransa*, almanya*, ingiltere*, amerika*, japonya*, hatta çin* gibi ülkerin bu aşama çok dikkatli davrandığını görebiliriz..her tür oluşumun adresinde ülkelerinin imzalarını görebilmekteyiz..

"çok büyük bir eksiklik değil ki" diyenlere sözüm şu olacaktır..yakın gelecekte web 2.0'ın olumsuz etkilerinden dolayı oluşacak internet kıyametleri sonrasında kurulacak internet2 oluşumunu içerisinde (ütopik değildir artık) adımızın yer alabilmesi için bu tarz işlere de gereken önemin verilmesi lazımdır, şarttır..
    (zeus, 11.04.2007 15:52 ~ 15:59)
  6. türkiye'nin tld'sidir
    (rio, 17.06.2007 12:36)
  7. (bkz: type rating)
    (misuf, 26.02.2009 15:09)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil