birçok avrupalı hıristiyan kurum gibi bunun da bir latince mottosu vardır: audere est facere. işin garip tarafı bu klüp uzun yıllar yids diye anılmıştır. (bkz: yiddish) günümüzde londranın sözü geçen kısmında yaşayan yahudi çoğunluk arsenal'i tutmaktadır. hatta arsenal yönetiminin yarısı musevidir. ancak hala ingiltere'de ne zaman bir ırkçı tribün mevzusu kopsa, spurs tribünlerinde yid army pankartları belirir, tavırlarını koyarlar. bir hıristiyan kurum geleneğini ne amaçla devam ettirdiklerini kestirmek ise güçtür.
bir tv spikerinin "...tatınım hatıspur" telaffuzu ile beni yarmış olan futbol takımı.
ayrıca arsenal ile olan maçları çok güzel geçer. geçen sene 5-4 biten bir maç vardı ki, kaybetmişlerdi ama herkes sahadan mutlu ayrılmıştı.
bir sezonda iki kupa alan ilk ingiliz takımıdır. ayrıca avrupada kupa alan ilk ingiliz takımıdır. maçlarını white hart lane stadında oynar. menejeri martin jol'dur.
son yıllarda uefa kupasının gediklilerinden. iyi kadrosuna rağmen henüz finale yaklaşamadılar. oysa bu takımdaki ofansif güç neredeyse hiçbir takımda yok. en azından uefa'daki rakiplerine göre ortadaki durum bu.
sebepsiz bir şekilde premier lig de karşılık beklemeden desteklediğim takımdır. seviyorum ben bunları. bazen ingiltere ligi sonuçları verilirken, tottenham ın galip olduğu söylenirse, oh koduk ulan die sıçrarım etraftakilerin şaşkın bakışları altında.
bir tesadüf eseri pes türevi oyunlarda aldığım tek takım olmuştur tottenham. zamanla maçlarını daha dikkatli izlemeye başladım ve hakkaten çok sempatik bir takım. bunun nedeni chelsea, arsenal gibi diğer londra takımlarının arkasında kalmış olması olabilir. bir nevi beşiktaş hissini vermekte yani. en son carling cup'ı da aldılar ve taraftarlarını sevindirdiler.
football manager 2008 adlı güzide oyunda dorian dervite, tomas pekhart, aaron lennon, tom huddlestone gibi birbirinden wonderkid oyunculara sahip olduğu görülen kulüp. fm yalan söylemez, bu adamlar ilerde gelişir de tottenham elinde tutarsa bir man utd jenerasyonu yakalamaları işten bile değil ya da ben bu ara çok fm oynuyorum. *
wonderkid'leri toplayan takım.önce luka modric sonra dos santos.bi cem sultan kaldı onu da alırlarsa yeni çıkacak football manager 2009 oyununda ilk alınacak takım olurlar benim için.*
juande ramos sayesinde yıllardır süregelen saçma sapan oyuncu transferi politikasından sıyrılmış, takıma yıllardır hiçbir şey kazandıramamış bütün amaçsız futbolcuları takımdan yollamıştır ve bu futbolcuların yerine luka modric gibi takımın en büyük eksiği olan liderlik vasfını üstelenecek bir futbolcunun yanı sıra giovani dos santos ve david bentley gibi iki önemli genç yeteneği alarak katarak yepyeni bir takım olmuştur. seneye muhteşem bir tottenham hotspur izleyeceğizdir ki biz bu değişimin sinyallerini geçen yıl arsenal'la oynadığı kupa maçından sonra görmüşüzdür. aferindir.
o değil de, bizim memleketin takımı olsa bu tottenham, şimdiye bir ton yaygara kopuyor olurdu ekranlarda "modric ile bentley yan yana oynar mı?" diye. bu sene en azından ilk 4'e girmelerini bekliyorum.
fm 2007 de hasbelkader aldıktan sonra vazgeçemediğim bir takım olmuştur. premier ligde de yıllardır süre liverpool taraftarlığımın yanına eklemiş takımı da takip etmeye başlamışımdır.
fm 2008 de iki şampiyonluk ve kasadaki 150 milyon dolar sonrası sözleşmemi yenilemeseler de canları sağolsun diyorum.
23 yaşında ve izlediğim 3-4 maçta gördüğüm kadarıyla çok yetenekli david bentley'i 20.5 milyon euroya alarak belki çok pahalı ama bir o kadar da başarılı bir transfer gerçekleştirmişlerdir.
dellenen kulüp. 2008 yazında sattıkları ve satış listesindeki bazı oyuncular şöyle: robbie keane, pascal chimbonda, anthony gardner, teemu tainio, steed malbranque. jermaine defoe'nun da gittiğini düşünürsek baya bir garbage oyuncudan kurtulmuş oldu aslında geçen sezonun hayal kırıklığı tottenham. berbatov'u ellerinde tutabilirlerse, ki man utd'ın bu ısrarı karşısında zor görünüyor, sezona oldukça taze bir takımla girecekler. dos santos, modric, bentley, lennon, berbatov 5lisi uyum sağlarsa kare as'tan güzel el çıkar kuzey londra ekibinden.
edit: kaboul de portsmouth'a satılmış, şaka gibi gerçekten.