total annihilation   

adana çık aradan

1. hiç düşünmeden hayatımın rts ödülünü alabilecek bir oyun..daha iyisi çıkar mı bilmem ama total annihilation baya başarılı ve güzel bir oyundu..

efendim aslında atmosfer ve oynanabilirliğe önem veren, boyalı oyunlardan haz duymayan bir progamer iseniz şuan elinize alsanız zevkle oynayabilirsiniz bu oyunu..ama öte yandan "ben zaten ayda yılda bir oyun oynarım" diyen bir şahsiyet iseniz o kadar da çok sevmeyebilirsiniz..nitekim biraz eski bir oyun olduğu için grafikten daha çok oyunun konusuna ve atmosferine yüklenmişler..ilk izlenim de grafiklere bakıp bu ne dersiniz..ama asıl güzelliğin o çizimlerde saklı olduğunu bilemezsiniz..

oynayanlar bilir..çok fazla unite vardır bu oyunda..kara piyade, kara zırhlı taşıt, hovercraftlar, gemiler, uçaklar, denizaltıları baş katagoriler olmak üzere bir de bunları dallı budaklı ilerleyen bir sürü modeli vardır..kafanız karışır..savaş stratejinize göre ne yapmak isterseniz onu yaparsınız..realistik bir oynayış vardır..bugünkü rts'lerde bile görmediğim patlama efektleri, fizik motorları bulunuyor..savaşa giderken içinizde bir güç oluşur..o ekranda gördüğünüz ünitelerinize güvenerek yol alırsınız..çünkü güçlü silahlardır..salak saçma dizaynları olan oyun üniteleri değildirler..bir deniz birliği yaparsınız, kurvazorleriniz olur karşı yakadaki kıyıları bombalayabilen; bir tank birliği yaparsınız, oyunu o mükemmel render edilmiş zamanın ilk 3d haritalarının dağlarını tırmanır ve arkasında base'i dağdan vurur; bir hava filosu yaparsınız, sizin yetişemediğiniz bir hızda hedefi vurup geri gelirler..bir big bertha kurarsınız karşı kıtayı vurur durduğu yerden..bir nuclear silah tasarlarsınız, artık oyunun hakimi olmuşsunuzdur..

gerçekten insanı oyun oynamanın en üst seviyelerinde bulunan bir zevk seviyesine taşır..bence herkesin arşivlerinde olması gereken bir klasik..abartmıyorum her yapılan rts'de ayrı ayrı bir total annihilation havası alıyorum..hepsi oyunun bir ucundan tutup, bir şeylerinden esinlenmişler..
    (zeus, 03.06.2005 23:31 ~ 23:48)
  2. büyümüş, güzelleşmiş ve serpilmiştir..yeni nesil grafikler ve oyun motoru ile makyajlanmış bir şekilde karşımıza "supreme commander" olarak çıkmıştır..sağolasın thq..
    (zeus, 14.02.2007 09:24)