|
|
- öğrencilerin baş kahvaltısı. peynirli, sucuklu ziyafet.
- (bkz. ayvalık tostu)
- garip ama uzak kalındığında aş erdiren en basit yiyecek
(balık, 05.05.2004 23:42)
- kantinde yapamadıkları yiyeceklerden biri
- ülser, gastrit gibi durumlarda, dışarıda karın doyurmak için, tek çare(sadece kaşarlı).
- itü'de sadece maden kantinde yapılan yiyecek maddesi.
(bkz. gabronit)
- 2004 bahar döneminin başlangıcından itibaren taşkışlada da yapılan yiyecek. aynı zamanda yurtta hazırlanabilecek en kolay besin. (bkz: sabah akşam tost yemek)
- (bkz: tostumu yedim bekliyorum)
- çağla şıkel'in yiyip yiyip kendini telefona vermesine,sağa sola mesaj atmasına sebep olan yiycek.
- evde yapılmadıktan sonra hibirşeye benzemeyen ancak evde kendi sevdiğiniz malzeme ile yapıldığında en baba menüden daha doyurucu olan şahane basit yemek. öğrencilik hayatımda en az bir öğün yediğim şahane dost.
(bkz: tosttan ala dost olmaz)
- kaşarları eridikten sonra içini açıp ince dilimlenmiş domates eklerseniz daha da bir lezzetli hale gelen yiyecek.
- acayip yaparım...
- sucuklu,kaşarlı,sosisli,karışık gibi bir sürü çeşidi olan ayranla birlikte insanın açlığını bir nebze olsun yatıştıran ince ve kıtır olduğunda tadına doyulmayan besin.
- çağla şikel'in yiyip beklediği yiyecek maddesi. neyi bekliyorsa.
- tadından yenmez kurallara uyularak yapıldığında evvela ekmek seçimi çok önemlidir hemen akabinde ise tabi sucuk ve kaşar seçimi bu kadarla bitmez tost yapmanın püf noktaları vardır dikkat edilmediğinde gerek görüntü gerekse tat olarak hiç bişey vermez damaga vermek demişken aslında tost ünlü bir atıştırma ve sevişme öncesi yemeğidir zira tostun ününe ün katan son hareket malüm mankenlerimizden birinden gelmiştir -tosttumu yedim yenmesi gereken başka bişey varsa yemek için hazırım-diyen çok manidar mesajdırki bana zevkin doruklarında bir kaç tur attırmış sırf bu zevki tekrar tadabilmek için yazık bir genç kızın duygularıyla oynatmış ve bu fantazinin bir parçası haline getirtmiştir...mevzu dallanıp budaklanmadan konuyu kapatıp ana konu olan tostun yapımına geçiyorum ekmek demiştik önemlidir tercih eğer mümkün ise halk emekği diye tabir edilen ibbnin yaptığı zor alınabildiğini bildiğim ekmek türüdür temziliği ve lezzeti diğer tezgah arkası sevişilen fırınlarınkinden çok çok daha iyidir... en azından böcek neyin çıkmaz ben garanti veriyorum... ama herdefasında nerden denk getireceksin halk ekmegini benim ki gibi babanızın yolunun üstü değilse neyse çok taze olmamak kaydıyla diğer bir ekmeklede başlanılabilir tost yapmaya ekmek ucunda başlanmak süretiyle diğer uca kadar yarılır ve açıldıktan hemen sonra tost makinasına yatırılır bunu kutsal bir ain havasında yapmaya gerek yoktur ama aynı zamanda fantaziye temel oluşturacak şekilde tezahür etmek isterseniz her adımı tek tek sindire sindire yapmanızı tavsiye ederim ekmek sıcak makinada şekil alırken sıcak yatakdaki sıcak olması şart değil yataktaki kızcağızda şekiller almalıdır çok şekilcide olmamak gerek kimi zaman içine koynacak malzeme asıl can alıcı noktayı oluşturmaktadır sucuk evet sucuk kalitesiyle boyu ve ebatıyla önem arzeder dikkatle kesilmeli aynı özenle yerleştirilmelidir ekmeğin içine ve erimeye bırakılmalıdır bir süre sonra yani içinizin buzlarının eridiğinden emin olduğunuz süreden hemen sonra kaşar seçimi;duruşu, boyu, ebatı, esmer veya şarışın olması eski veya yeni olması gibi birkaç değerlendirmeden sonra hemen sucuğun üstüne yatırılmalıdır... işte can alıcı nokta ne seviyoruz içinde sademi yoksa domatesmi yoksa yoksa ketcapmı bunun kararını tek başınıza vermemelisiniz partneriniz olan tostta sormalı ve bunu bir fikir birliğiyle yapmalısınız zira siz yiyiciy olsanızda yeneninde fikri çok önemlidir lezzet açısından. bu sorundan çözüldükten hemen sonra üstü kapatılmalı bastırılmalı tüm kuvvet kullanılarak hayvanca olmamak kaydıyla...son hali gözlerimin önünden gitmiyor sagı solu batırmış üstü başı batmış kenarlarından aşağı pervasızca akan bir ketcap ıyk ama güzeldi teşşekür ederim canım deyip bitirilmedir son bir ısırık alınırken
+hilmi abi çaylar ne oldu
-geliyor hemen
+abi tost soğudu burda ya... duble olsun
-geldiiiiiii
- (bkz: lost)
(bkz: bana her şey seni hatırlatıyor)
- lost'tan sadece tek bi harf farklılığıyla ayrılmasına rağmen yine de bu ufak fark onun için bir slogan üretme özgürlüğünü engelleyememiştir...
"tost; eat together shit alone" *(yiiit, 21.01.2008 21:43 ~ 22.01.2008 14:24)
- evde yapıldığında pizzadan bile daha lezzetli olabilen yiyecek
işte püf noktaları;
eğer bulunabilirse sütlü dilimlenmiş ekmek alınır; yok bulamazsanız hemen hemen her markette satılan büyümek ekmekleri de olur (valla reklam almadım güzel oluyor.)
ekmeklerden birinin üstüne incecik bir tabaka halinde kaşar peynir koyulur daha sonra beyaz peynir kırıkları ile bir kat daha yapıldıktan sonra beyz peynirleri bir arada tutması için ikinci ince kaşar peynir dilimi eklenir daha sonra isteğe bağlı olarak etli bir ürün (sucuk salam jambon füme et, füme hindi) tabakası eklendikten sonra tercihe bağlı olarak üzerine ya biraz ketçap ya da dilimlenmiş domatesler eklenir (domates tercih ediyorsanız çok az tuzlayın)
üstüne 2. dilim ekmek eklenip tost makinasına koyulur;
peynirler eriyip ekmek kıtırlaştığı zaman zaten tost makinasından gelen güzel kokular size haber verecektir; burnunuz onda olsun
tost eğer kahvaltı yada çay saatinde yenecekse çay; yok öğle yada akşam yemeği niyetineyse ayran ile servis edilebilir.
afiyet olsun.
|