gündem
  1. · yılmaz özdil
  2. · öğretmenler günü
  3. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  4. · the twilight saga new moon
  5. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  6. · zongul ducks
  7. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  8. · yaz okulu
  9. · eski sevgili eşyaları

torununu paylaşamayan anneanne ve babaanne  

1. melih gökçek vs emin çölaşan'dan daha büyük bir rekabettir anneanne ve babaannelerin torun konusundaki kapışmaları.dedeler daha rahattır sonuçta çocuk babasının babasına da dede diyor annesinin babasına da.aynı durum bizde de var.teyzemin 4 yaşındaki kızı (ki ben ona yeğenim diyorum) ninelerini birbirine düşürmek üzere.

bizim yeğenin üzerinden gidelim.çocuk doğar, anne doğum izni alır.1 yıl kadar bebeğe annesi bakar.ama sonradan anne işe döner ve devreye anneanne ve babaanne girer."ben bakarım" yarışı başlar.burada galip torunun evine en yakın yerde oturanın olur.

bir de soğuk savaş vardır.yine bizim kızın üzerinden gideyim.geçenlerde anneannemi torununu bir yere kıstırmış şu soruları sorarken buldum.

"beni mi daha çok seviyorsun babaanneni mi?"
    "babaannen seninle oyun oynuyo mu? ben seninle ne güzel oyunlar oynuyorum."
    "babaannen mi daha güzel yemek yapıyor ben mi?"
    "benim soyadımı biliyor musun?"
    "afferin kızıma peki babaannenin soyadı ne?"

e şimdi bu çocuğun beynini yıkamak değil de nedir.bildiğim kadarıyla anneannemin dünürüyle bir düşmanlığı yok.tek sorun torun kimi daha çok seviyor.eminim babaannesi de ona aynı soruları soruyodur.

eğer torun iştahsızsa savaş iyice kızışır.kim çocuğa yemek yedirecek diye.akşam çocuğun annesine bildirilir."5 köfte yedi, yanına bir tabak pilav yedirdim"."babaannesi bu çocuğu aç bırakıyo bir hafta bakmadım, babaanne elinde küçücük kalmış yavrum" diye kendileriyle övünürler.anneanneler babaanneler yapmayın.torun ikinizin de torunu.böyle yaparak sadece büyük torunlarınıza şamata malzemesi oluyorsunuz.mesela o torunlardan biri şimdi sizi itü sözlükte ifşa ediyor.(buraya da tehditkar olmayan bir gülücük)
    (hürrem, 20.08.2008 15:01 ~ 15:21)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil