|
|
- hiç bir şekilde adalet ve eşitlik kavramı ile bağdaşmayan oluşumlardır.
kapalı olan yazar alımlarının belirli bir kesim için açılmış olması(ve bunun keyfi bir şekilde yapılmış olduğu hissinin doğması) sonucunda gayet olağan lakin iç burkan bir tepki türüdür.
gücü elinde bulunduran kesim veya kesimlerin* sahip olduları (sanal da olsa)yetkilerini eşit, adaletli ve ayrım gözetmeksizin insanlara serpiştirmeleri ve daha fazla adam kayrılmaması dileğiyle.
(bkz. yazar alımlarının durdurulması)
(bkz. @155428)
(bkz. @155882)
(bkz. torpil olgusu)
(bkz. adam kayırmak)
(bkz. sözlükte olmaması gerekli durumlar)
- 9 temmuz 2004'te alımının başladığı duyurgaçtan ilan edilen, sözlüğe girmek isteyenlerin içerden balınacak bir hamili kart yakinimdir kartı bulmasını gerektiren, yeni sözlük olayı. eski arılara düşen, tanıdıklara haber verip, arı popülasyonunu arttırmaktır.
(bkz: hanım koş arı alımı başlamış)(ascella, 10.07.2004 20:24 ~ 31.10.2004 19:15)
- adalet ve eşitlik kavramına ters düşmeyen bir olaydır. yazar alımlarının vakt-i zamanında durması yazar onayının moderatörlere yaklaşık 2 kat fazla yük bindirmesi, artan yazar sayısının eski server'da ciddi performans sorunlarına sebep olması gibi sebeplerden dolayı vuku bulmuştu. şu anda sözlüğün server değiştirmesi, çaylaklık sisteminin köklü bir şekilde teknik olarak değişmesi bunların test edilmesi gereğini doğurdu. bu amaçla peşlerinden takip etmemize gerek kalmayan, sözlük yazarları aracılığıyla dolaylı olarak tanıdığımız insanları almaya başladık. bunlar bir anlamda test yazarları. sayelerinde yeni sistemde çıkabilecek olası hataları sıfıra indirgemeye çalışıyorum.
bu alımlar belli bir kesime açık da değil. bahsedildiği gibi "ben bu insana güveniyorum" denilen kişileri alabiliriz. her yazar için 1-2 kişiyi geçmeyecek şekilde.
alımların herkese açılabilmesi içinse bir süre sabretmemiz gerekiyor. tam tarih ise o anki ruh halime bağlı ama yakın zamanda sözlüğün yeni yüzlere açılacağından ve olduça şenleneceğinen emin olabilirsiniz.
- gayet yerinde ve gerekli bir olaydır. zaten yaz nedeniyle azalan arı popülasyonu bu sayede biraz daha artmıştır, sözlük biraz daha eğlenceli hale gelecektir.
- sözlük konseptine okur veya başka sözlüklerde yazar olarak hakim olan, keşke ben de bir arı olabilsem diye aylardır arkadaşlarının başının etini yiyen*, şimdilerde ise artan başlık ve giri sayısı ile sözlüğe renk getiren insanların sözlüğe kazandırılması
|