tornavida pense kullanan eli matkap tutan kadın   

adana çık aradan

1. hayır hayır ütopya değil gerçek. babaları tarafından ''gün gelir lazım olur, her zaman bunları yapacak adamı nereden bulacaksın'' diyerek, evde yaptığı her tamirde evin kızını yanına çırak alarak yetiştiren babaların kızlarıdır bunlar...böylece öğrenilir ampul değiştirmek, zamanla avize değiştirmek, mutfak dolaplarının menteşelerini tamir edip değiştirmek, evdeki prizleri yenileriyle değiştirmek, televizyonun antenini yapıp, odadan odaya kablo çekmek, matkapla banyo aynası, sabunluk hatta tavana korniş takmak....hayır hayır gerçek bunlar. hemde bir değil üç kız kardeş yapabiliyoruz bunları. ve eminim babaları tarafından böyle yetiştirilmiş nice kız vardır...ayrıca bu kızlar alışveriş merkezi gezmek yerine bauhaus'a gitmeyi tercih ederler. ama yemek yapan dikiş diken temizlik yapan erkek kadar makbul müdür onu bilemiyorum işte...
    (kabuk adam, 15.12.2007 21:42 ~ 26.02.2008 23:48)
  2. benny benassi'nin satisfaction klibinde oynayan kadınlardır bunlar.
    (sükun, 15.12.2007 21:46 ~ 21:46)
  3. tornavidayı, penseyi ne kadar hakim kullandığı ve matkabı tutarken ne iş yaptığıyla bağlantılı olarak ustaya ihtiyaç duymadan evindeki bilimum çakmalı oymalı işleri tek başına yapabilecek kadındır. kendi söküğünü diken, kendi manikürünü yapan erkekten daha ilginç değildir. ancak sayısını, tüm kadınların sayısına böldüğümüzde paydası astronomik olan, ihmal edilebilir, zottirik bir sayı buluruz orası ayrı konu.
    (bohemian, 15.12.2007 22:11)
  4. feminizm akımı içinde düşünülmesi çok saçma olan kadın.

öncelikle, toplumun, özellikle de türk toplumunun cinsiyetlere göre biçtiği roller vardır. örneğin kumar oynayan bir kadın, içki içen bir kadın, tamirat yapan bir kadın düşünülemez. buna karşılık, yemek yapan, elişi yapan bir erkek de düşünülemez. bırakın günlük yaşamı, bilgisayar oyunları bile bu şekilde kategorize edilmiştir. the sims bir kıza göre düşünülürken, yarış simülasyonları ise erkeklere göre düşünülür.

dolayısı ile, tornavida pense kullanan eli matkap tutan kadın, toplumun bu önyargılarını kırabilmiş, kendine dayatılan rolü kabul etmemiş kadındır. bu noktada, toplumun dayattığı kalıbı kırabilen diğer bir insan gibi, taktir edilmesi gereken bir insandır.
    (thedewil, 15.12.2007 22:17)
  5. (bkz: kırk bir buçuk kere maşallah)
    (bkz: öp de başına koy)
    (chicaloca, 15.12.2007 22:59)
  6. (bkz: eleman aranıyor)
    (raziel, 15.12.2007 23:01 ~ 23:01)
  7. (bkz: babasız çocuk büyüten anne)
    (applepie, 15.12.2007 23:03)
  8. eğer aynı zamanda eli yüzü düzgün helal süt emmiş kız tanımına uyuyorsa, erkekler için bulunmaz hint kumaşıdır.
    (küller, 15.12.2007 23:15)
  9. şimdiki kuşaktan bir önceki kuşaktır, ondan önceki kuşak mermi taşıyıp savaşa da müdahil olabiliyordu örneğin. demek istediğim o dur ki bundan sonraki kuşak da yemek yapamayıp yemek yapıp ev işleriyle uğraşan kadın başlığını sözlüklerde açarak diğer yazarları şaşırtabilir. sonuç olarak bu bir süreçtir değişimdir. toplum için gelişim midir kötü bir dönüşüm müdür herkesin görecesine kalmış bir durumdur.
    (ayabakan, 15.12.2007 23:38)
  10. gayet sıradan kadınlardır(evet evet ben kendimden biliyorum ekolu). babanın yanında dolaşa dolaşa öğrenmiş olurlar. hatta mesela koçtaş'a falan gitmeyi çok severim ben, hırdavatçı hırdavatçı gezebilitem falan da vardır. ha bir de bir zaman sonra anneleri evdeki tamir işi için babaya değil, biricik kızlarına başvurmaya başlarlar. gizliden bu durum babaların gururlarını okşarken, bir yandan da "kızım. ama aaa o öyle olmaz." diye ahkam kesmeye bayılırlar.
    (maia, 16.12.2007 00:00)
  11. tornavida, pense veya matkap kullanmak ne fiziksel güç, ne de zeka gerektirir. sıradan bir insanın kullanabileceği aletlerdir, tabii ki kullanmak gerekirse.
    (arapbebek, 16.12.2007 11:28)
  12. zladiş smav tryu flotre
    rusça:türkiyede ara eleman açığı var
    (smuredfath, 16.12.2007 14:24)
  13. bir banka reklamında da oynayan "demir bağleyomm, kalıp çakeyyom. iş olmazsa aş olmaz" teyzesidir. süper mario bross'tur.
    edit: uyarı geldi, banka reklamı değilmiş. tamam kardeşim, kafamız güzel olabilir, niye kızıyorsunuz ki yani. ben oynattım sanki karıyı reklamda, alla alla...
    (sürrealist, 16.12.2007 14:29 ~ 14:36)
  14. üzerine fazla miktarda testosteron serpiştirilen kadındır.
    (corvo, 16.12.2007 14:32)
  15. makinacı olması muhtemel kadındır.
    (alliron, 16.12.2007 14:35)
  16. vakt-i zamanında evimin bir duvarını delip 30 cm'lik matkap ucunu -bittabi- tuvaletten çıkarmayı başarmış kadındır. benim gibi bir bildiği vardır demeyin, "napıyon bacım o uçla" diye yapışın eline.
    (kum, 16.12.2007 14:39)