|
|
- futbolun afili hareketlerinden birisidir. ayağımızın arka kısmı, yani topuğumuzu kullanarak yaptığımız itme hareketi özellikle bu işte ustalaşmış bir kişi tarafından yerinde yapılmışsa rakip takım oyuncularının tüm dengesini allak bullak eder, güzel yere giderse tehlikeli pozisyonlara olanak sağlar. en güzel yapanları ortasaha oyuncuları ve özellikle 10 numaralardır.
- ismael bouzid'in 4 kasım 2007 gaziantepspor galatasaray maçı'nda yapmasından en ufak bir değeri kalmayan hareket.
- ronaldinho ve türevleri futbol sahnesine çıkmadan önce çok revaçta olan bir hareketti. seyrettiğimiz maçta yapılırsa kendimizi şanslı hissederdik. sonra ronaldinho geldi, hareketin kralını yaptı. topuk pası da artık eski özelliğini kaybetti. eğer topuk pası ronaldinho tarafından atılmamışsa ya da bariz gol şansı yaratmamışsa bu pas; yeni nesil burun kıvırıyor artık. vay be, nerden nereye!
- spikeri gaza getiren olay.
- 2006 dünya kupasında arjantin'in sırbistan karadağ'a attığı 31. dakikadaki ikinci golün asistidir. bundan muhteşemini görmedim.
http://www.youtube.com/...
not: 31. sn itibariyle gol izlenebilir.(ximxili, 05.11.2007 19:24 ~ 19:25)
- ---yok bu sefer sıçtım---
robocop'un topuklarında oluşmuştur.
---yok bu sefer sıçtım---(milwaukee, 06.11.2007 11:13 ~ 09.11.2007 22:22)
- 27 kasım 2008 galatasaray metalist kharkiv maçında da gördük ki galatasaraylı futbolcuların ısrarla yaptıkları ve çoğunda başarılı oldukları pas. ama bu başarıları maçı kazanmaya yetmedi mesela. topuk pasından daha çok kaleyi bulan şut çekmeye baksalar yenebilirlerdi belki de, en azından isabetli şut çekemeyen ama bu konuda uğraşan sabri sarıoğlu'nu örnek alsalar daha iyi olur galatasaray için.
- çok yürümeyen insanlarda olur. her yere arabayla gitmeyin lan.
|