|
|
- bu duruma hemen hemen her sokak arasında, boş arsada yada piknik alanlarında futbol oynayan çocuk gruplarında görmeniz mümkündür. ancak bazı arkadaşlar durumu abartıp yaşları ilerlemesine rağmen bu fantaziyi devam ettirmektedir. ve koca koca adamların halı sahalarda bu tip durumlarına şahit olmanız mümkündür.
- mahalle ya da halı saha maçlarında doğru zamanlarda kullanıldığında oyuncunun futboluna çok şey katar. tabiri caizse force etkisi yaratır. değişimin hemen akabinde birkaç spectacular hareket görülmesi kaçınılmazdır. spikerin de dediği gibi inanılmaz çalımların ardından ya 'harika bir pas' ya da 'muhteşem bir gol' seyrederiz.
bir de bunu her top ayağına geldiğinde yapan mallar vardır. cacık olmaz bunlardan. en fazla yapabildikleri beyin zikerek ilerlemektir. o da 10 saniye kadar falan sürer ve topu kaptırırlar.
diğer bir özellikleri de başarısız olan futbolcuyu hemen kızağa çekmeleridir. maradona topu kaptırdığı an itin götüne sokulur yani. aynı maç içerisinde adı ağıza alınmaz kesinlikle. hataya yer yoktur spiker futbolculukta. nice romariolar nice bebetolar yitip gitmiştir mahalle futbolunda...
- çok enteresan bi şeklini gördüm geçenlerde.
yolda yürüyorum, yaşları taş çatlasa 12-13 olan çocuklar top oynuyor ve kendi spikerligini yapan futbolcu iş başında. fakat bu çocuk herkes gibi ronaldinho, alex, lincoln, delgado falan degil... fadıl vokri!
- fadıl vokri!.. fadıl vokri!... şuuuuttt!... hay amını skym...
ulan dedim, kimdi lan bu fadıl vokri? vardı böyle biri ama kimdi? sonradan hatırladım... takriben 15-16 yıl önce fenerbahçe de oynayan sıradan bir futbolcuydu. peki bu eleman nerden biliyo fadıl vokri yi? yaşı el vermiyo bi kere... hadi bi yerden duydu diyelim, ulan başka futbolcumu yok koca memlekette dingo?
- insanlığın örnek aldığı modellerden önemli bir kesimi oluşturan futbolcuların ve onların maçlarında avazı çıktığı kadar bağıran , alakasız istastikler veren , en heyecanlı anlarda yayından kopan spikerin taklidini yapan insan modeli ...
|