toprak sergen 

adana çık aradan

1. armut dibine düşermiş dedirterek abisi burak sergen ve babası semih sergen gibi tiyatroculuğu kendisine meslek edinen, karizmatik zat. son zamanlarda dizilerde değil, reklamlarda gözükmekte ve ilk göz ağrısı olan seslendirmelere devam etmektedir
    (ascella, 31.07.2004 15:34)
  2. (bkz. bindim uçağa merdivenden)
    (aqua, 31.07.2004 17:10)
  3. oyunculuğu ve seslendirmeleriyle bu zamana kadar karizma yaratmış fakat son reklam filmleriyle entellektüel ve karizmatik yapısına zarar vermiş kişi.
    (skin, 31.07.2004 18:40)
  4. ünlüler çiftliği'ne katılmıştır bu kişi.

(bkz: ünlüler çiftliğindekilerin zeka ortalaması)
    (aqua, 27.10.2004 06:02)
  5. sesi etkileyici olan tiyatro sanatçısı.
    (juda, 09.11.2004 12:47)
  6. (bkz: ay ışığında saklıdır)
    (tarchın, 09.11.2004 18:40)
  7. şimdilerde kanald'de yayınlanıcak olan "düşler ve gerçekler" adlı dizide oynayacak olan oyuncu.
    (toshiba, 12.09.2005 15:27)
  8. yıllar evvel bodrum'da aşırı briyantinli saçı, ışıltılı gömleği ve parlak deri pantolonuyla gecenin bir vakti karşıma çıkıp beni ürküten, zevksiz olduğuna karar verdiğim, görüntüsü olmasa bile sesi karizmatik tiyatrocu.
    (okulluserseri, 17.01.2006 19:35)
  9. aydan şener'le bir filmi vardı kendisinin. yeşilçam tv gibi bir oluşum bir filmi bir kere izleyerek anlamadığımıza kanaat getirerek günde 6, hafta 442 kere yayınlamaya başladığında seri halde izlemiştim. böyle bir yalnız insan rolündeydi. sanatsaldı. toprak sergen'i o filmle tanıdım, başka da bir yerde görmedim. lakin duruşunu bir kenara hedelersek, sesinin fena olmadığı bariz. 50 sene sonra bir müşfik kenter yaratabiliriz kendisinden.
    (sigur ros, 06.09.2006 20:40 ~ 20:41)
  10. antalya'da butik otel işleten seslendirme sanatçısı ve oyuncu.
    (benden adam olmaz, 01.01.2007 08:25)
  11. (bkz: he man)
    (yeşilçam, 03.01.2007 14:37)
  12. avrupa kanal d'de vakti zamanında bir bilgi yarışması sunmuş kişi. şu cümlelerin benzerleri kendisine ait:
    -ya kanal d binasına geldim, beyazla karşılaştım yine.
    -bugün yine beyazı gördüm.
    -kahve içtik beyazla.
    -beyazı gördüm yine, malum bugün cuma.
    (tangerine, 03.01.2007 14:39)
  13. tgrt'deki anlat bakalım yarışmasındaki taklitleriyle yaratıcı bir oyuncu olduğunu kanıtlamış kişi.
    (insert coin, 03.01.2007 14:51)
  14. en büyüleyici erkek sesi. başarılı ses dublörü. he-man'ın "gölgelerin gücü adına; güüüüç bende artıııak!" diye hafızalara yer etmiş sesinin gerçek kimliği.
    kendisinden, karşılaştığım birgün, bunu tekrar canlandırmasını rica etmiştim. "herkesin ortasında garip kaçar şimdi..." demişti haklı olarak. ama aradan yarım saat sonra ben bile unutmuşken, birden bardaki ses düzeyinin "sürekli duyma bozukluğuna yol açabileceği" kıvama gelmesinden faydalanıp, kulağıma eğilerek bu dileğimi gerçekleştirip; beni mesut etmişti. teşekkür ettim tabi çok.
    (creme brulee, 03.01.2007 14:59)
  15. ses tonu harika olan ama çıkardığı ilk ve tek albümüyle kendini bende bitirmiş kişilik.
    (comet, 03.01.2007 16:36)
  16. türkiye'nin tek metalci jönü. ay ışığında saklıdır isimli televizyon filminde habire jipiyle oraya buraya kaçan, akşam olunca kemancı'ya gidip iki tek atıp alice cooper eşliğinde kafa sallayan çılgın reklamcıyı oynayan bu güzel abi, türk sinemasının marjinal imaj kaygısını ortadan kaldırır nitelikte bir oyunculuk sergiliyordu film boyunca. kah sert erkek tribine giriyor, meşhur jipin kaportasına tekme atıyor, kah "rakçı adam duygusal olur" kaidesine istinaden sümüklü sümüklü ağlıyordu.

keza yine şimdilerde üniversiteyi bitirmek üzere olan kuşağın çok iyi hatırlayacağı üzere; yeşil gözlerine zoom yapılınca "kötülük" yaptığını çaktığımız küt, siyah saçlı bir kadının başrolde oynadığı kara melek adlı malum dizide de kara melek'in küstah, paragöz, deri montlu sevgilisini oynayan toprak sergen, montunu giyip "hadi ben içmeye gidiyorum" demediği zamanlar dışında gayet andon bir profil çizse de bu aşmış çizgisinden ödün vermedi. daha kendini bildiği yıllarda peker-nilüfer açıkalın çiftiyle birlikte kara kentin çocukları adında bir serseri gençlik filminde dünyanın en sikindirik metalcisi rolünde karşımıza çıktı, ta o yıllarda hepimize "abi bir gün yönetmen olursam asla böyle bir film çekmeyecem" yemini ettirdi.

yetmedi, yine 90larda ayşegül aldinç'in söylediği, nazan öncel imzalı, içinde lanetler yağdırılan, "öl hatta orda" gibi bir ilenme sekansı dahi ihtiva eden, beni hatırla adlı enteresan şarkının klibinde olips sponsorluğunda f1 pilotu olduğunu sandı/sandırıldı bu abi. kadın bunu terk etti, eleman da kadının bıraktığı akvaryuma, ayakkabı boyasına taktı kafayı. sonra da artık dikkati mi dağıldı ne oldu bilmiyorum, pistte windows movie maker'ın parçala efektine yaraşır bir kaza yaptı. geberdi gitti amına koyim. neden sinirlendim şimdi ben buna bilmiyorum.
    (vandal mimar, 07.02.2007 17:38 ~ 05.08.2007 04:27)
  17. türkiye'nin en çok aranan seslerinden. seslendirmelerinden bazıları: çizgi olanlar; he-man, voltron, sylvester(yamulmuyorsam, o yekta kopan da olabilir); çizgi olmayanlar; tom cruise, brad pitt, john travolta. ayrıca birçok reklam filmi seslendirmesi.
    (ageylan, 20.04.2008 21:38 ~ 21:41)
  18. ankara üniversitesi dil ve tarih coğrafya fakültesi tiyatro bölümü

mezunudur.yüksek lisansını da yine aynı fakültede

tiyatro yönetmenliği üzerine yapmıştır.

(bkz: beni hatırla)
    (mabel, 20.04.2008 22:36 ~ 22:37)