|
|
- hele birde yedi sekiz kişilik bir grupsanız en yakın kaldırımda çömelip tüm grubu durdunuz demektir. çanağın sergilenme pozisyonuda unutulmaması gereken bir nokta.
- arkayı bir duvara verirseniz sorunsal kalmayacaktır.
(eolys, 25.03.2008 01:26)
- yardımsever/saftirik bi arkadaşınız yanınızdaysa rica ederek veya onun ayakkabı bağcığı bağlama konusundaki yeteneklerini dile getirirseniz çözülebilirliği yüksek bi sorunsal olarak sorunsal listesinde kendine yer bulacaktır..
- hele bir de mini etekliyseniz çok daha başka sorunsallara yol açabilecek sorunsal (bu durumda merdiven falan da kurtarmaz). en iyisi bağlamaktan vazgeçip, bağcıklara basmamaya dikkat ederek maximum hızla yürümektir.
- kendilerinin ayakkabı bağcıkları zamkla yapıştırılmış da hiç çözülmüyormuş gibi davranan yahut sokak ortasında ayakkabısını bağlayamamaktan şikayet edip, sorunu çözüldüğünde ayakkabısını bağlamaya çalışan başka insanlara tuhaf tuhaf bakan denyoların neden olduğu paradoks.
- (bkz: toplum içinde domalma sorunsalı)
(bkz: bırak o da sorun olsun be)
- sorun olan kısım domalmaktır afedersiniz.
(shira, 25.03.2008 15:23)
- o sabah gayet cool bir şekilde evden çıkmıştım. duşumu almış, kendimi en yakışıklı hissettiğim giysilerimi giymiş, parfümümü sıkmış ve aynanın karşısında "hey sen bebek, benim olacaksın" provamı başarıyla tamamlamış olmanın verdiği özgüven ile kendimi vurmuştum yollara. beyoğlunda 3-5 sevdicekle buluşucak, birkaç bira içip "oğlum feysbukta ayça diye bi arkadaşın var, onla tanıştırsana lan beni kikikikiik" gibi geyikler yapacaktım..her ne hal ise;
yürüyerek gidiyorum istiklale , evim pek uzak değildir. karaköy yokuşunu çıktım kulağımda kulaklığım. tünelden odakuleye doğru vurdum kendimi kulağımda hala kulaklığım. glorya cins denilen cibilliyetsiz yerin önünde arkadaşım tahiri arayıp nerede olduklarını öğrendim bir kulağımda kulaklığım, diğerinde cep telefonunun apollosu.. kapadım telefonu, sallanan kulak tekini tekrar yerleştirdim sağ kulağıma. bir yandan "soulfly" dinliyorum, açmışım sonuna kadar sesini, diğer yandan istiklali ortalamış bana baktığını hissettiğim onlarca çift dişi gözü hayal ediyorum, "allahım çok coolum lan, herkesler bana bakıyor yeminnen" diyorum kendi kendime.
tahir ile konuşma;
-nerdesiniz lan?
-arsen lüpen abi
-haaa, civciv var mı lan etrafta?
-hö?
-civciv lan civciv
-bizim hasan var.. bi de mert diye bi arkadaş
-ulan gene balta gibi takılcaz haa
-nerdesin abi?
-glorya cinsin orda, tünelde
-eh iyi, çabuk ol hadi
-tamam (kapattım)
üstteki konuşlayı laf olsun diye yazdım, konu ile alakası yoktur. maksat kalabalık gözüksün, göz doldursun..neyse, ne duyordum? hah yürüyorum abi ortalamışım istiklali kulağımda kulaklığım. çaktırmadan sağımdan-solumdan akan insanlara bakıyorum, gözler üzerimde. coolum oğlum cool ehehehe diye seviniyorum kendi kendime.. biraz daha bakıyorum etrafa, cidden gözler üzerimde lan, hatta bazıları bana bakarak bişiler söylüyor "oha" falan oluyorum, bugün şeytan tüyü var üzerimde. coolum ya sikmişim bana bakan gözleri, mırıldanan dudakları..farkediyorum sonra, adidas marka spor ayakkabımın (hani şu son çıkan düz siyah model) sağ ayak bağcığının bağı çözülmüş.. şimdi n.ş.a da (normal şartlar altında) öyle benim gibi biri eğilip bağcık bağlamaz, utanır filan.. amma velakin cooolum ya o gün, hani dünya sikime, minare götüme bi havam, bi cezbediciliğim var ya.. ya allah diyip bi çırpıda domalıyorum bağlamak için, aznavuru biraz geçmişim..o da ne?öyle hızlı eğilmişim ki popomda bir hava sülkülasyonu seziyorum, çatal açılmış olmalı.. "hassiktir" diyorum içimden ama ayağa kalkıp götü toplamak daha fena rezillik olduğu için kıpırdamıyorum.bir yandan farkında değilmiş gibi bağlamaya devam ediyor, diğer yandan etrafı süzüyorum bakan filan var mı diye kulağımda hala kulaklık.. ulan tüm gözler bende anasını satayım.. hatta bazıları el kol yapıyorlar. "noluyo lan pakedi mi gördüler acep" derken çatalımda bir demir soğukluğu hissediyorum. hani şu popo ile sırtın kesiştiği nokta, evet evet tam orası.. bu soğukluk, olamaz bu kesinlikle bir 8b geçiş elementi.. ağır ağır kafamı çeviriyorum arkaya doğru kulağımda kulaklığım. koca tramvay, hani o istiklaldeki çın çın var ya o işte. yapışmış götüme dürttürüyo.. meğer dakikalardır götümdeymiş, kulağımda kulaklığım..
artık evdeyim, beyoğluna uzun bir süre gitmemeye karar verdim.. tahir yanımda şimdi, beraber giriyoruz bu giriyi..beni eve tahir getirmişte o gece.. çok içmişim, kusup kusup içmişim..(yaqui, 25.03.2008 16:06 ~ 16:08)
- sarhoşken tavan yapar.
- dik dururken diz çekilebileceği kadar yukarı çekilir, çok az bir açıyla eğilinir. hızlı bir hareketle bağcık bağlanır. yürümeye devam edilir. ancak burada gerekli olan dengeyi sağlamaktır. zira muhabbet kuşları gibi şak diye yana düşebilirsiniz.
- düşük bel pantolon giydiyseniz ve yanınızda kimse yoksa eğilme şansınız olmadığından bağcığı bir sağa bir sola attırarak üstüne basmamaya çalışıp gideceğiniz yere kadar gözünüz ayaklarınızda tam bi stres olayı.
|