|
|
- "sevişemeyiz" demeye çalışan hatun kişi sözü.
- uzaylıların varlığından haberdar birilerinin bunu açıklamamak için sığınabilecekleri düşünce.
(bkz: yok öyle bir şey)
(bkz: nereden bileceksin)
- kimi söylendiği yerde haklı bir biçimde telaffuz edilen bir sözdür.
örnek: bir zamanlar yazar profillerinden son kötülenen eserleri denen kısım kaldırıldı.
sonra çeşitli kampanyalar yürütüldü. (bkz: son kötülenen eserleri geri gelsin kampanyası).
gel zaman git zaman bu kısım yeniden açıldı: (bkz: @694860).
sonra netice, neden kötülendiği anlaşılamayan giriler başlığında, çoğunluğu "bu girimi kötülemşler" diye bakınız verilen 21 tane girinin olması (üstelik gün daha bitmedi; yarım saat var. ha gayret 30 yapalım).
söyledik; yine söyleyelim: biri veya birileri zaten girilerinizi siz görseniz de, görmeseniz de kötülüyordu. istatistik kalkınca eksi oy butonu da kalkmıyor. yani kaderde varsa düzülmek neye yarar üzülmek durumu geçerli desem... aman aman demeyeyim; sonra bu girimi de kötüleyen olur aman aman*.
zamanında istatistiğin geri dönmesine sevinmiştim. (bkz: @695347).
şimdi "yok arkadaş" diyorum. "toplum buna hazır değilmiş".
edit kısmı: rezervedir. eksi oy alınca yazacağım buraya bir şeyler.
- (bkz: toplum bana hazır değil)
- yaptığı işin yanlışlığını kabullenmeyip, suçu toplumda bulmak.
- kürt meselesinin çözümü sozkonusu iken söylenen sözdür. zamanında; özal, erbakan ve bazı paşaların dolaylı yollardan pkk ile görüştüklerini ve pkk'nin bundan dolayı tek taraflı ataşkes ilan ettiğini bilmiyen yoktur. yalnız iktidarlar "toplum buna hazır değil" düşüncesi ile pkk muhatap alınmamış izlenimini verdi. kürtçe eğitim ve yayın serbestliği konusunda da aynı demogojinin yapıldığını görmekteyiz.
yeri gelince kürtçe diye bir dilin olmadığını; arapça, farsça ve türkçe karışımı bir dil oldugunu topluma kabul ettirecek veya kürtlere verilen her hakkın kürtler'in türkiyeden ayrılmasına sebebiyet vereceğini ıspatlayıcı düşünceler atılır ortaya. yeri gelince de kürt kökenli vatandaşlara size haklarınızı verecez sabırlı olun denilir.
"toplum buna hazır değil" sözü çoğu zaman bir oyalama bir erteleme mazaretidir. genellikle taleplerini ertelediği veya yok saydığı kesimleri de kazanma-kandırma çabası ile söylenir. bir taraftan toplumu kışkırtacak bir taraftanda toplumun sakinleşmesini beklemek sömürgeciliğin en iğrenc halidir.(rimbaud, 19.11.2008 01:08 ~ 01:09)
|