|
|
- hele bir de toplu taşıma araçlarındaki t-cetveli sorunsalı vardır ki düşamn başına...
- yıllar yılı sırtında çantayla yaşamış bir insan olmasına rağmen, hala daha kendi sınırlarını çizemeyip sağa sola çarptıklarından sinirleri bozması normal olan bir sorundur. "çanta ile manevra teknikleri" adı altında bir kurs almaları gerekir bazı öğrencilerin. ayrıca illaki yere koymak şart değildir; çanta tek kola takılıp; çapraz şekilde göğüse doğru çekilebilir ki hatırı sayılır bir yer açar bu taşıtta. ayrıca çantanın bacak arasına sıkıştırılması ve ayak uçları ile desteklenmesi diğer bir teknik olarak sayılabilir. böylelikle hem çanta kirlenmez, hem de öğrenci strese girmez çarptım ettim korkusu ile.
- çantayla yeterince bütünleşememekten kaynaklanır.
- bir keresinde sırtımdaki çanta arkamdan gelen teyzenin gözlüğüne takılmıştı.otobüs boş olmasına rağmen o kadının benim arkamda ne işi vardı.hadi oldu diyelim neden yaygara yapıyorsun sevgili teyzem.neyse iyi ki tartışmaya girmeden kurtuldum benim yerime tartışmaya girenleri de "avukatı mısınız?" diye susturdu teyzem zaten.
- minibüs teyzesi-m.t
somnambule-smnbl
olay smnbl'nın minibüse ayakta ve bir sırt çantasıyla binmesiyle başlamakta.kızımız tam kendisine tutunacak bir demir parçası bulmuşken vuku bulan hadise:
m.t- zamane gençleri de bu çantaları sırtlarında taşır oldular ayol... bik bik...bıdı bıdı. yer kalmıo bize. şoför bey şoför bey!! bu sırt çantalılardan iki kişi parası almak lazım!!!...
smnbl- e teyze neremde taşıyım sırt çantasını. adı üstünde "sırt" çantası!! .... töbe töbe.... (bilimum homurdanma efekti)
m.t-(yanındaki diğer minibüs teyzesine dönerek ve ayrıca da fısıldayarak) yeni nesilinde dili pabuç mübarek. ne dedimki ben şimdi.*
(bkz: hasbinallah)
- özellikle çantanın sağında solunda ötesinde berisinde cırtcırtlı veyahut fermuarlı gözcükler olduğu takdirde çevredeki güruhun her kıpraşmasında çantadan birşeyler aşırılma hissi uyandıran durum..
(doaaa, 28.10.2006 03:08)
- çoğunlukla, ve otobüste ayakta kaldığımda, çantayı yolculuk süresince elimde taşıyarak çözebildiğim sorunsaldır.
- sorunsal denilen şey aslında bir kaledir. asıl sorun poposunu diğerinin poposuna değdiremeyen abazalar içindir.
- (bkz: sırt çantası mı)
(bkz: evet sırt çantasıyla otobüse binenler de ipnedir)(pulse, 22.06.2007 01:34)
- (bkz: sırt çantasına da akbil basmak)
- kocaman içi yük doluysa büyük sorunlara yol açabilir tabi.hele bide otobüs çok dolu ve sırt çantalı kişilik sürekli geziyorsa millete çarpa çarpa yolcuları sinirlendirebilir
- 230 nolu ikarusla beytepe kampüsündeki 9:00 dersine gitmek istiyorsunuz ve durakta beklemektesiniz, tabi ki sırtınızdan ne giyerseniz giyin indirmediğiniz koca sırt çantanızla. otobüs gelir, sıranın en sonunda olduğunuzdan en sıkış pıkış duruma kalırsınız, ön kapının camıyla yüzyüzesiniz ancak en büyük sorun bu değil. etrafta acayip suratlar iğnelercesine size bakmaktadır, neden mi? çünkü 2 kişilik yer kapılıyorsunuz! çantayı sırtınızdan çıkarıp ön tarafa almak istersiniz, bu defa o taraftaki rahatsız rahatsız kıpırdanır. elinize alırsınız e 45 dakikalık yol öyle çekilmez, aracın önündeki konsola koymak istersiniz, çok sevgili ego şöförünün ters bakışlarından ötürü vazgeçersiniz. geriye tek seçenek kalır; çantayı yere indirip bacaklarınızın arasında tutmak. bu durumda yıkanana kadar sırt çantası görevine ara verecektir.
- sorundan ziyade fayda sağlar. abazaların sizi fordlamasını engeller. yatın kalkın şükredin o sırt çantalarına...
- bu sorunsalla karşılaşılan araç öho ise; muavin, vestiyer işlevi görüp çantayı alarak, hem size [bir çantan eksik mına kodum arabasında bakışları], hem yolculara [çanta yüzünden sıkıştık burda, yoksa 1050 kişi yok otobüste, çanta geriyor bizi], hem de kendisine [araçta yer açılması, daha fazla yolcu, daha fazla para] aynı anda kıyak yapıp, bir taşla üç kuş vurarak sorunsalı çözecektir. muavin deyip geçmemek gerek. bravo muavin.
(alik, 01.07.2008 23:57 ~ 23:59)
- bugün oldu evet bu da oldu sırt çantam kapıya sıkışık halde mecidiyeköy'den esenler'e geldim.çantamdaki su şişesi hayatımı kurtardı kapı şişeyi sıkıştırmış ve kalbim temiz ki şişe patlamamış.bir de birtakım adamların cık cık ları ile uğraştım "sanki yer var atlıyo hayvan gibi arka kapıdan" hesabı.bu gün büyüdüğümü anladım ben o kadar etkiledi beni.(ohaa)
- çantayı sırttan indirip bacak arasına almak suretiyle çözülen sorun fakat bu sefer de toplu taşıma araçlarında sırt çantası bacak arasındayken ilerleyememe sorunsalının yaşanmaması kaçınılmazdır.
- oturacak yer bulabilmiş şanslı kişilerden biri sırt çantanızı kucaklamayı ve sizi huzura kavuşturmayı teklif ederse çözülebilecek sorunsal. ve fakat çantayı ilgili kişide bırakıp, arkaya ilerlemeyi göze alamıyorsanız yerinizden asla kıpırdamıyor olmanız da bir başka sorun(sal)a yol açabilir, kitlenin gazabını üstünüze çekebilirsiniz.
(wykka, 03.07.2008 00:25)
- ilk ve orta okul çağındaki bebeler toplu taşıma aracının içinde dar bir alandan geçerken (ki zaten ağzına kadar doludur araç) çantalarını sağdaki soldaki kişiye taktırır ve inadına adım atmaya çalışır.. velet geçtiğini zanneder ama arkasında şahsına ve ailesine söven bir insan grubu bırakarak ilerlemiştir.
- bunun bir de tripodlu olanı vardır,sanırım t cetveli sorunsalından bile kötü.
|