toplanan altın keselerinden x puan kazanmak   

adana çık aradan

1. bir dönem çocukluğunun en güzel hayali.

başarmak için bir adet tuşlu telefon, bir -tercihen renkli- televizyon, el kol koordinasyonu, hugo'ya çıkabilecek kadar da şans gerekliydi.
    çocukluğun saflığından mıdır nedir, dikkatimi celbetmiştir hep, çocuklar altın keselerini toplamak için canlarını tehlikeye fazla atmazlardı, oyunu bitirseler falan mutlu olurlardı, sıralamada gözü olan pek azdı.
    şimdi ben oynasam o oyunu her keseyi almaya çalışırım, alamadıkça baştan başlarım, zevk alacağıma mal gibi sinirlenirim.

tolga abi, ki artık abisi mi kalmış amcam yaşında adam, çıkıp şöyle derdi:

topladığın altın keselerinden (çıkırıçıkırı) x puan
    oyunu bitirdiğimiz için 50 puan (damalı bayrak)
    y canın kaldığı için y puan

alt alta yazıp topla işte.
    (palanthaser, 24.06.2006 00:01)
  2. arada bariz bir delay olduğu için keseyi görür görmez basmak gerekiyordu bu x kadar puanı kazanabilmek için..nitekim geç idrak sahibi hugo (böyle dememek gerek, ne de olsa hatların bok yemesi) siz tuşa bastıktan 1-2 saniye sonra kıçını kaldırıp keseyi almak için zıplıyordu..ama ne olursa olsun her zaman söylemişimdir, o çocukluk yılların vazgeçilmeziydi..çıkırıçıkırıçıkırı..tam 1500 puan toplamışız..
    (zeus, 24.06.2006 00:07)
  3. bir anda gece gece çocukluğumu özlediğimi farketmemi sağlayan cümle
    (sorunsal, 24.06.2006 00:13)
  4. (bkz: necmettin erbakan)
    (hansvoralberg, 24.06.2006 01:59)
  5. çocukluğumun oyunu hugo'nun bölüm sonu bi moka yarasa da yaramasa da çıkıp saydığı puanlar. sanki dolara çevirip verecekler anasını satayım. bi arayıp oynamadım şu hugoyu televizyonda, ama rüyamda biçok kez oynadım, bi kere de puanlarımı hesaplatmadım. kaç olmuştur kimbilir.
    (centrocampista, 10.11.2006 11:10)
  6. (bkz: hugonun amına koyayım)
    sadece bir çağrışımdı...
    (rasputin, 10.11.2006 11:38)
  7. hugo'nun ilerleyen versiyonlarında, (kaykay,su altı,...) oyunun sonunda hesaplanırken topladığın elmas başına on puan alırken, kalan canınız başına bir puan alıyordunuz.
    yani hugonun canının elmas kadar değeri yoktu be.
    (tyriax, 20.07.2007 21:15)
  8. tolga abinin ilginç bir tonla söylediği söz öbeği
    (nightraider, 24.09.2007 18:31)