|
|
- öncelikle 50 karakter sınırı nedeniyle doğrusu şu olmalı idi; turkcell süper ligde toplam şampiyonluk sayısının toplam sezon sayısından fazla olması. neyse bu da hoş oldu. açıklayıcı bilgiyi verdikten sonra hoş bir tanım yapıp konuya açıklık getirelim.
şaşırarak karşılanan durumdur.
sıradan bi gündü. her zamanki gibi evde otururken kendime kendime 4. yıldız planları yapmaktaydım. bir süre sonra beşiktaşlı bir arkadaşım aradı, muhabbet ettik, konu döndü dolaştı onların şampiyonluk sayısına geldi. adam bana 12 dedi? he ok kanka o değil de sınavı ne yapcaz muhabbetiyle konu başka yerlere gitti. telefonu kapattıktan sonra, her şeyi sorgulayan yapım beni rahat bırakmadı. oturdum hesap yaptım. bilindiği gibi fenerbahçe'nin şampiyonluk sayısı 16, galatasaray'ın da 16 bunun üstüne trabzonsporumuzun 6 şampiyonluğunu eklersek basit bir hesap ile 38 sayısının karşımıza çıktığını görüyoruz. ligin başlama yılı ise 1959. yine basit bi hesapla lig tarihinde 48 şampiyonluk olması gerektiğini görüyoruz. ancak o da ne beşiktaş'ın 12 kere şampiyon olduğunu varsayarsak bu sayı 50 oluyor. bu işte bir gariplik var diyerek sorgulamaya devam ediyor, internetten faydalanıyoruz:
(bkz: http://www.tff.org/...)
siz de faydalandınız. faydalanamayanlar için aynen copy paste:
türkiye 1.liginin başladığı tarih tff tarafından 1959 yılı olarak kabul edilmesine karşın, tff tahkim kurulunun 09.05.2002 tarih, 2002/52e ve 2002/68k sayılı kararı tahtında beşiktaş kulübünün 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında türkiye ligi şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların tff yıldız kriterine dahil edileceğine karar verilmesi sebebi ile toplam şampiyonluk sayısı, toplam lig sezonu sayısından 2 fazladır.
çıkarılacak sonuç: ağlamayan çocuğa meme vermezler. adamlar daha lig başlamadan önceki şampiyonlukları masa başında kabul ettirip 3 şampiyonluk sonra 3. yıldızı takacaklar formaya. biz de verilmeyen penaltılarla uğraşalım hala. lobi lazım, çene lazım. bunu bir kere daha görüyoruz. bir beşiktaş klasiği...
ha bi de ben de istiyorum:
(bkz: http://www.turkfutbolu.net/...)
bu mantıkla en çok şampiyon olan takım fenerbahçe, tabii bu mantık nedense sadece beşiktaş için geçerli. bir mantığa oturtulmuştur muhakkak. vardır bir sebebi.(fb, 20.04.2007 20:00 ~ 20:02)
- eşine benzerine sadece türkiye de rastlanacak olaylardan sadece biridir, mahkeme kararıyla bir takıma şampiyonluk vermek.
işin ilginci o zamanlar 3 büyüklerin! de eşit yıldıza sahip olması gerektiğini savunanlar olmuştu.
|