|
|
- uğruna 300 bin feda edip çayın yanında yediğim kakaolusu meyvelisi conconlu çeiştleri olan top biçimindeki domuz eti veya domuz yağı ihtiva etmeyen kek
(bermuda, 18.03.2004 01:16 ~ 01:16)
- dan kek, pop kek , hede kek gibi kardeşleri olan
ayda 15 milyon satıldığı söylenilen efsane kek.
- en has kektir kendisi. browni, pop kek, dan kek yokken minikken ufacıkken vardı eti top kek. ismi biraz falso ama o kadar kusur browni reklamındaki pasaklı kızda da var. kakaolusu sütle güzel olur meyvelisi zaten güzeldir başlı başına.
- ilkokul yıllarımızın unutulmaz besini. her öğle tenefüsünde 1-2 tane tüketilirdi bundan. eti browni gibi daha iyi, soslu keklerin çıkmasıyla unutuldu gitti.
- kakaolusu sütle pek bir güzel olan olsa da yesek
- kakaolusu,meyvalası,karamellisi ve portakallısı bulunmaktadır. ilkokul beslenme çantalarının olmazsa olmaz yiyeceklerindendir. kakaolu topkekin içindeki minik fındıklar genelde dişlerin arasına kaçar.
- şeftali suyu ile birlikte 1 ytl tutan, mükemmel bir ikili oluşturan besin.
- kakaolusu lise hayatıma damga vurmuştur şu sıralar kendisini browny ile aldatsam da kalbimdeki yeri bambaşkadır.
- 30 adımda(mıydı?) yenmesi imkansız olan kekmiş. ben bugün bunu gördüm. "yerim olm o ne ki? el kadar şey." diyenlerin son sözleri genellikle "sou yoougg mu ooolm soouu veernnn, boooazmaa yabııışdı."(su yok mu oğlum su verin boğazıma yapıştı.) olmakta. yiyeni göremedik henüz.
- zamanında 30 ('du galiba; 40 da olabilir) adımda yiyerek ortalığı tarumar etmeyi başardığım kek türüdür. siz de yapabilirsiniz. sırrı şu:
1. sefil öğrenciliğinizde poğaça bulamadığınız sabahlarda iki adet topkek yemeyi kendinize adet (a uzun okunuyor-aadet-) edinin; bakın görün ki amuda kalktığınız zaman dahi yiyebiliyorsunuz.
2. ritm duygunuzu unutun. burada şaşırtmaca şu: her adımda bir defa çiğnemek gibi bir refleksle hareket ediyorsunuz. adımı önemsemeyin. bırakın yanınızdaki kişi adımlarınızı saysın. siz, adım atma işleminden bağımsız olarak çiğneme işlemini yürütün. göreceksiniz ki, 25 adımda dahi biter.
- açlık anında kullanılması gereken imdat çekici.
kakaolusu, muzlu yahut çilekli süt ile enfes olan kek.(ob, 31.05.2007 20:15 ~ 20:15)
- okul kantininde pek çok kez popkekle karıştırmış olduğum '' ay öbüründen,öbüründen '' deyip o yoğunluk içinde kantinci teyzeyi de bir güzel yorduğum nefis mi nefis kek.
(bkz: popkek mi alsaydım acaba ya)
- benzerleriyle,piyasada başadilmesi zor olan çook eski kek.
gürbüzün herkeki,topkek sanması.
- havuçlusunu çok sevdiğim kek.
-iyi ama topkek'in havuçlusu yok ki
-aaa ben ne yedim o zaman?
-eyvah ki ne eyvah
- kek hususunda eti'nin 1 (bir) numara olduğunun en önemli kanıtıdır. yıllar geçse de lezzeti özellikle kırmızı paketli meyvelisindeki o muhteşem vanilya kokusu hiç değişmemiştir. ayyy (bkz: olsa da yesek)
ayrıca bir diğer kek harikası için (bkz: pop kek)
|