|
|
- nohut, patates, soğan ve karmakarışık bir şeylerden yapılan, ulan bunlar birleşince nasıl bu kadar da güzel olabilir diye düşündüren çok hoş bir ermeni mezesidir.
çok zahmetlidir yapımı.
hala kurtuluştaki eski mezeevlerinde bulabilirsiniz.
- (bkz: topic)
- üzerleri toz şeker kaplı meyveli jelibonlar. kent ürünü.
- geceleri boğaz manzarası seyredip de üzeri rengarenk ışıklarla kaplı canım istanbul'uma her bakışımda hatırladığım,*üzeri şeker tanecikleriyle kaplı jelibon şeker.
- dün neylemeyle lokantasında yemiş bulunduğumuz eski bir istanbul lezzeti.
- limonlusu, portakallısı ve vişnelisi var. bir de açık pembe olanı var o neli bilmiyorum.
- istanbul ermenilerinin "ka masada topik yok rakı olur" demesine neden olan istanbul mezesi. bu replik masada topik yoksa rakı da olmaz anlamında tonlanır. yiyenlerin içeriğini tahmin edemedikleri bu mezeyi nadir insanlar kıvamında tuttur. içindeki soğanlar eser miktarda şekerle karamelize edilir. ana malzemesi nohuttur. üstünde bir miktar tarçın bulunur. cambaz"ın meyhanesindeki kabul edilebilir güzelliktedir.
- komik bir hitap şekli. yönetim ve organizasyon sınavı sonrasında beyinleri bulanmış olan öğrencilerin arasında geçen bir muhabbetten cımbızla çekilip çıkartılmıştır. olay eksiksiz şu şekilde yaşanmıştır;
sınavın bitmesine dakikalar kalan sınavlarını bitiren bir grup öğrenci bir arada toplanmış sınavın olumsuz etkilerini üzerlerinden atmaya çalışıyordur. içlerinden (bay x) aralarında en son çıkandır ve aklına şöyle bir senaryo gelmiştir.
bay x - (dehşet dolu bir ifadeyle) neyse olum siz bırakın şimdi sınavı da ne oldu biliyor musunuz?
grup - ne oldu lan? (şaşkınlık ve merakla)
bay x - olum ben kağıdımı vercekken elemanın biri hocaya "hocam bu soruda bir yanlışlık mı var?" diye sordu.
grup - eee?
bay x - hoca da "yok olum öyle şey orda ne yazıyorsa o işte" dedi.
grup - eee sonra?
bay x - bu sefer çocuk "hocam olur mu öyle şey bi baksaydınız bari" dedi.
grup - hadi canım. ee?
bay x - (dehşetle) hoca da döndü "sus lan topik" dedi.
grup - (sınav gazileri yerlerde) hadi lann.
|