top trumps   

adana çık aradan

1. içlerinde harry potter, narnia, futbol yıldızları gibi değişik destelerin bulunduğu, her bir destenin 30 tane karttan oluştuğu, herbir kartta da kişiye veya eşyaya has özelliklerin var olduğu 6-8 yaş çocuklarının vazgeçilmez oyuncağı.

herbir destesinin 12-13 ytl'den satıldığı ve türkiye'deki adı "top trumps süper kartlar" olan bu oyuncağın modası 1-2 yıla kadar geçecek ve bu başlık 2020 yılında itü sözlük başlıkları arasında, 19'uncu ve 20'nci nesiller tarafından nostaljik girilerle ihya olacaktır.
    (syst, 26.01.2008 20:37)

2. hiç bir halta yaramayan oyun kartları üreten bir firma. ya da en azından türkiye'ye salak olan kartları getiriyorlar. şöyle ki,

bendeniz çizgi romanlara falan çok meraklıyım. merak ettim top trums marvel kartlarından bir deste alayım dedim. almaz olaydım. içinden 3 tane hulk 4 tane iron man çıktı. topu topu 4-5 tane de x-men var. öyle ahım şahım bir atraksiyonu da yok. ben magic gibi bir şey çıkacak diye beklemiştim aslında. ayrıca verdiğim 12 ytl'yle gider 20 tane çikolata alırdım. merak işte.

kart oyunu isteyene ahan da tavsiye:

(bkz: itü sözlük yazarları oyun kartları)
    (noscho, 26.01.2008 20:43 ~ 28.02.2008 14:18)