insanların -genelde erkeklerin fakat itü'de bazı bayanların da- suratlarına değişik bir imaj vermek için uyguladıkları,son zamanlarda pek bir popülerleşen yöntem..
herkesin bırakma nedeni farklı olan bir imaj şekli. hollandalılarla yaz sezonunda, samimiyeti ilerletip, enseye tokat kıça parmak kıvamına geldiyseniz hiç çekinmeden yüzünüze ''talking pussy'' demelerine neden olan top sakalın benim nazarımda yeri farklı olmaktır. bir başkası için özenti, bir diğeri için entel görünme kaygısı olabilir. ancak sonuç itibariyle hepsi, farklı çıkış noktaları olsa da birleştikleri sonuç beğenilme isteği.
ancak tüm bu durumlara rağmen; top sakallı bir ademoğlu görünce ''it, puşt, pezevengin önde gideni''yle karşılaşmışcasına alerjileri kaşlarının gerginliğine ve bakışlarının pisliğne yansıyan kişiler nedeniyle, en minumum düzeyde bir ''gıcıklık'' uzvu olarak tercih edenler de vardır. şimdiler de benim de düşünmeye başladığım gibi.
sen üstünü bırakmışsın; ben altını da dahil etmişim. erkeklik denilen şey bir kaç fazla tüyden uçup gidiyor mu?
bazı erkeklere gerçekten çok yakışan sakal çeşidi. uzun zaman top sakalıyla görmeye alıştığınız sevgiliniz ani bir kararla sakalını kestiğinde sanki yabancı biriymiş gibi hissetmeniz olasıdır.
top sakal uğraş gerektiriyor benim için. hani ayarını gerçekten iyi tutturmanız lazım. şurasını da az kırpıyım, burası fena durmadı azıcık daha oyniyim derken komple sakalı kesmek de kaçınılmaz son oluyor maalesef. (bkz: elinin ayarı olmaması)