|
|
- 1) bir takım yetişkin vatandaşların çcukları üzme , hıncını onlardan çıkarma sanatı.
2) eşşekliğin bir çeşidi.
3) tahminimce karısı ile cinsel sorunları olan , insanlardan korkan , yaşıtlarına medeni cesareti olmayan bir takım yetişkin vatandaşların bune tepki olarak "toplum bana böyle ise ben de toplumun tohumlarına " diye başlayan cümle ile geleceğin yetişkinleri olacak olan çocuk ahalisine "oduket" ya da "ar yu ket" çekmesi ya da "finish him" yapması.(skuba, 08.04.2004 23:14 ~ 23:14)
- (bkz. keserim topunuzu)
- topla oynanan sporlarda (voleybol,tenis,basketbol,hentbol) karşı atak sonucu gelen topu engelleyip sayı olmasına izin vermemek.
- (bkz: küçük çocukların topunu kesen amca modeli)
- ilkokulda/ortaokulda/lisede sınıfta görülen top nöbetçi öğretmen tarafından görülürse alınır,bir güzel kesilir.
(bkz: ver o topu bana)
- çok hararetli bir şekilde maç yapıyoduk. bi anda top bizim hocanın koluna sert bir şekilde geldi ve yerlerde çamurluydu.
-hocam kusura bakmayın ya!
+gel gel bişey sölicem..
-efendim hocam?
+bana odamdan çeketimi getirir misin?
-hemen hocam!!
bizim salak arkadaş hocaya yalakalık yapıcak ya koştu getirdi.
-buyrun hocam
+topu getir şimdide!
-atın lan topu hoca istiyo!!
+al bu topu ebenin amına sok!!
dedi ve topu patlattı.. ama suratı balçıkla sıvanmıştı.. arkadaşın tepkiside aynen şöyle olmuştu
-zauhzahu hocam göt oldunuz uaehueha
sessizlik..
(bkz: böyle de bir anım vardı)
- genellikle içinde geçtiği sanılan olay anında; başrol amcanın söylediği "topunuzu keserim" şeklindeki tehdit kimi zaman da çocukların toplarına değil de kendilerine yapılmış bir tehdittir. (bkz: alayınızı keserim)
- - dağılın lan! burda top oynamayın! burası top sahası mı?! gidin top sahasında oynayın!
+ para ver de orda oynayalım amca, bedava oynatmıyorlar!
bunun üzerine o amca daha bir sinirlenir (ki sanırım söylenenin doğru olmasından dolayı cevap veremediği için) ve topa doğru görülmemiş bir hızla koşar. topu yakalayınca da ilk önce tehdit eder, tehdit etmeden yapılmaz bu iş. ilk önce küçük çocukları tehdit ederek kendini tatmin eder. uzun süre "kesiyim mi lan topunuzu" dedikten sonra sonunda dediğini yapar ve toptan geriye kalan parça da çocuklar için şapka olur. (aslında toptan geriye kalan parçalarla o amcaya da güzel şeyler yapılabilir ama bu çocuklar küçük olduğu için onu yapamazlar.)
- üç buçuk saat pes6 oynamış birinin beyni olarak sayın beynime ilk gelen görüntü "orta yapmak"tır.
-hadi oğlum beckham, kes ordan,kes!!
- genelde çocukların top oynamasından rahatsız olan yetişkinler tarafından icra edilen ve gene onlar tarafından yanlış kullanılıp, aslı top patlatmak olması gereken eylemdir. zira top ilk delici alet yaralanmasıyla patlamış olur sonra kesilmesi işlemine geçilir.
- mahallenin cadı karılarının en büyük zevkidir, işin aksiliği topunda hep bu tür kadınların balkonlarına gitmesidir..
- (bkz: top kesen amcada gizli eşcinsellik vardır)
hani futbol erkek oyunu, oynanmasını engelleyince tatmin oluyor falan filan...(nox, 13.03.2008 21:03 ~ 15.03.2008 21:10)
- insana inanılmaz bir haz veren aktivite.
|