|
|
- güzel filmlerin yönetmeni.
http://us.imdb.com/...
- çirkin birşey ancak bu kadar güzel olabilir dedirten adam... hele ki vengo'da remedios silva pisa tarafından seslendirilen enfes parça naci en alamosu vardır ki o ayrı bir girdi konusudur...
(kabrero, 05.04.2007 00:12 ~ 12.04.2007 22:01)
- (bkz: gadjo dilo)
(grace, 05.04.2007 00:13)
- kendisi de aslen çingene olan, müzik ve sinema ilişkisini son derece başarılı kullanan, çılgın yabancı filmi ile son derece mütevazi ama bir o kadar da çarpıcı bir dünya sunan değerli yönetmen. bir şarkının peşinden nerelere kadar gidip ne kadar değişebilirsiniz? ağlamadan izlenemeyecek bu filmi cnbc e kanalı zaman zaman yayınlıyor.
- cezayir doğumlu çingene asıllı fransız yönetmen (hatta hatta müzisyen, oyuncu, senarist). ünlü olmamasına rağmen zamanımızın önemli yönetmenlerinden biri
- yaşamı, müziği, dansı anlatan 16 nurtopu gibi filme imza atmış cezayir asıllı yönetmen. bir de müzisyenlik yönü var ki, kanımca rep atılması gereken yeri tam olarak budur.
- çingene asıllı bir fransız oluşu bile onu yeterince ilginç yapıyor aslında, çok kimlikli olmaktan kaynaklanan bir kimliksizlik var filmlerinde, ırkçılık karşıtı sağlam bir duruş. çingeleri, onların aşklarını, hayatlarını, acılarını ve müziklerini anlatıyor filmlerinde. onu kusturica'yla karşılaştırmak bir hata, filmleri gişe yapmadığı, ağızlara sakız olmadığı için belki..hangi filmi seyredilirse seyredilsin, üç detay çıkmıyor hafızalardan,
zil, şal ve gül(grace, 01.09.2007 21:20 ~ 21:22)
- ilk kez cnbce'de gadjo dilo adlı filmiyle tanıdığım, transylvania filmini izledikten sonra myspace sayfasını arayıp olmadığını görünce -neden ben yapmayım ki? dediğim müzik adamı - yönetmen. bu sene başında açtığım www.myspace.com/tonygatlif adlı sayfadaki üye sayısı an itibariyle 1541'i buldu. benim yaptığım sayfadan aylar sonra resmi sayfası da /gatlif olarak açıldı ve sayfayı yürüten kişi aracılığıyla benimle temasa geçip teşekkürlerini iletti, sayfaya gelecek konserleri hakkında bilgiler koymamı, resmini beğenmediğini değiştirmemi istediğini söyledi, gelen mesajları forward etmemi de istedi. geçenlerde bir türk'ten benim açtığım sayfaya gelen mesajda türkiye'deki romanlar üzerine film çektiğini öğrendim. nedir ne değildir öğrenip buraya yazacağım.
- yeni filmini istanbul'da çekeceğini açıklamış, sulukule'yi son zamanlarda kendine mesken edinmiş, neler yapacağı merakla beklenen insan..
(grace, 04.12.2007 00:46)
- bu aşmış insanın filmografisi şöyledir:
la tête en ruine (1975)
la terre au ventre (1978)
corre gitano (1981)
canta gitano (1981)
les princes (1982)
rue du départ (1985)
pleure pas my love (1989)
gaspard et robinson (1990)
latcho drom (1992)
mondo (1995)
gadjo dilo (1997)
je suis né d'une cigogne (1998)
vengo (2000)
swing (2001)
exils (2004)
transylvania (2006)
istanbul'da çekeceği söylenen filmi de 17. sırada görmek istiyoruz haliyle...
- kelimelerle ifade edilemeyecek kadar başarılı bir yönetmen. her filminin üzerine sayfa sayfa yazılar yazılmalıdır. yaşamın zorluklarına karşı; içselliğimin en dibine sıkışmış duygularımı tazyikli bir biçimde fışkırtarak açığa vurdurabilmemi, bir anlık oturduğum yere gölgemi bırakıp yüreğimdeki bekletilmiş duygularımın tercümanı olabileceğini, dramatik bir sahne içinde astrale seyahat edileceğimi, müzik- dans ve en önemlisi sevginin hayata dair herşeyi ifade ettiğini, bugün varolabilmemin hazzını o pis, iğrenç denilen çingenelerle birlikte dans ederek yaşayabileceğimi, en zengininden en fakirine masumane yaşattığı o karakterlerinin birinde kendimi var edip, elimde şarap ölüme gülücük atabileceğimi gösterdi. müzik ve sevgi varsa ben bunu her zaman yaparım. tony gatlif'i, çıkar uğruna kendi adımlarının izlerini bile para olarak değerlendiren bu dünyaya ait görmüyorum. keşke kıymeti bilinse tony gatliflerin. iyi ki filmleriyle tanıştım, iyi ki var bu eşsiz adam.
(bkz: mondo)
(bkz: gadjo dilo)
(bkz: vengo)
(bkz: exils)
- birhan keskin'in
"ayaklarıma yeşil otlar değmişti, üstümden beyaz
bulutlu gökyüzü yürümüştü. ben ikisinin arasında uyumuştum.
bir çingene şarkısında kederli bir cümle şimdi bunlar."*
dizelerinin filmini çeken yönetmen.
|