tomatito   

adana çık aradan

1. ispanyolların çok ünlü bir flamenko gitaristi..

hız ve tekniği şaşırtıcı boyutlarda..

albümleri

rosas del amor

barrio negro

guitarra gitana

spain

paseo de los casta nos

aguadulce

çok iyi gitaristtir fakat paco de lucia'nın yaşadığı bir gezegen de sadece en iyi ikincilerden biridir..
    (manha de carnival, 19.07.2006 17:14 ~ 07.08.2006 10:24)
  2. 9 kasım 2006 tarihinde antalya'ya gelecek olan ünlü flamenko gitaristi.
    (manha de carnival, 07.11.2006 20:35)
  3. rahmetli camaron de la isla'ya eşlik ettiği parçalarda dünyanın sayılı eşlik gitaristlerinden biri olduğunu kanıtlayan ve bir çok flamenko otoritesi tarafından paco de lucia'nın varisi olarak gösterilen flamenko gitaristi. gerçi bazı otoriteler vicente amigoyu dahi paco'ya velihat olarak görüyorlar ama, tomatito'nun ki vicente amigo kadar komik gelmiyor.

ayrıca las ketchup grubunundaki kızlarında babasıdır. velhasıl kelam iyidir.
    (manha de carnival, 05.06.2007 23:51)
  4. paseo de los castanos isimli albümünde bir ömürlük misafir'i coverlayan usta flamenko gitaristi.
    (kramer, 18.06.2007 20:10)
  5. pek bilinmez de bir ara arif sağ'la bir çalışma yapmıştır kendisi. hani "bağlamamızı yurtdışına açacağız, flamenkoyla müziğimiz arasında şaşırtıcı benzerlikler vardır" düşüncesiyle biraz çalışmışlar. bağlama meraklısı olarak uzun süre beklemiştim, "belki bir yerlerde denk gelirim, belki albümü çıkar alıp dinlerim" diye heveslenmiştim. lâkin aradan seneler geçmesine rağmen ortaya bir şey çıkmadı.

sonra sonra birinden duydum ki ortak yapılan çalışma pek bir hırta benzememiş. öyle rafa kaldırılmış.

yine de bağlamayla yan yana tıngırdattığı varmış üstadın. öyle diyorlar.
    (eksiksizuyum, 18.06.2007 20:18)
  6. çok da karizma bi herif. tertemiz gitar çalıyor. buyrun
    (bkz: http://208.65.153.253/...)
    (jellyjam, 19.02.2008 16:02)
  7. ispanyolcada domatescik anlamına gelen ünlü flamenko gitarist.. hatta kızlarının grubumun adının las ketchup olması ayrı bir hoşluk.
    (delesyon, 20.05.2008 23:01)