zavallı tom'un hiçbir zaman kazanamadığı çizgi film..
(zerdust, 23.04.2004 01:54 ~ 22:04)
son zamanlarda reklamlarda sıkça kullanılan çizgi film ikilisi.
bir kedi bu kadar mı ezik olur yav cümlelerini kurdurtur insana, her seferinde acırız arkadaşa, ama bazen de kazanır sevincimizi tutamayız hoplarız zıplarız. ülkece mazlum oluşumuzdan mı ileri geliyor nedir bu ezikleri tutma merakı sorusu eşliğinde daha da derinlere felsefeye tarihe ve psikolojiye dahi sevk edebilir bizleri
tom ve jerry karakterlerinin isimlerine şapkadan çekilerek karar verilmiştir.ilk çizgi film 1940 yılında yayınlanmıştır.1940-1958 yılları arasında 114 çizgi film çekilmiş ve bu 114 çizgi filmden 7'si akademi ödülü kazanmıştır. karakterler bugüne gelene kadar bir takım değişikliklere uğramıştır.
her ne kadar hemen her filmde jerry isimli farenin tom isimli kediye üstünlük sağladığı düşünülürse de bir kaç film ya berabere veya geçici olarak tom'un üstünlüğü ile sonlanmıştır.
küçükken televizyonun başina mıhlanıp zevkle izlediğimiz, hala izlemekten bıkılmayan akıllı bir fare ile ezik bir kedinin kapışmasını içeren çizgi film
her zaman zevk alarak izlediğim,jerry'in kazandıgı ve benim hep gıcık oldugum çizgi film
(toumai, 02.05.2004 23:33 ~ 23:35)
dünyanın en kaliteli çizgi filmi
heyecanla seyredilen, her yaşa hitap eden muhteşem şeker bir çizgi film.
ben tom u seviyorum. bıktım farelerin oyunu kazanmasından!
bir çucuk oyunundaki tekerlemeye bakılırsa dispanserleri olan iki büyük zat-ı muhterem. tekerleme şöyle:
tom ve jeri
dispanseri
elem si si si
elem sa sa sa
elem si
elem sa
ooo
pepsi
(bkz:
bu ne lan)
(camel, 07.11.2005 01:12 ~ 01:15)
kazık kadar olmama rağmen her izlediğimde "acaba..acaba bu sefer tom'um başarabilecek mi?yiyecek mi o fareyi?yok bu sefer kesin dövecek kanguruyu.." gibi monologlar kurmama sebebiyet veren çizgi film.nedendir bilinmez hem
kanal dde oynar.
eğer tom ve jerry'nin bölüm sayısına x dersek.x'in limitinin sonsuza yaklaştığını söyleyebiliriz.bu kadar bölümü kim akıl etmiş de yazmış.tabi her bölümde genel şablon aynı ama kahramanları konuşturmadan bu başarı..
(bkz:
pes doğrusu hes doğrusu)
her zaman tom'u tutsamda iyiliğin kazanmasını isteyenler çoğunlukta olduğu için yapımcılarında bu iyiliksever izleyici dinlediği için jerry'in kazandığı çizgi film.inatla tom'un jerry'i kızartıp pişireceği günü bekliyorum.
namussuz
jerry ve türevlerinden (bkz:
@595091) nasibini alan bir başka mazlum karakter.
sonuna kadar destekliyorum
ayrıca istatistiksel olarak
hemoroid tanısı konan hastaların büyük bir kısmının çocukluğunda
jerry'i tuttukları
isviçreli bilim adamlarınca kamuoyuna duyurulmuştur
(bkz:
bunları biliyor muyduk)
(skuba, 07.12.2005 03:00)
tom'u da çok sevmeme rağmen, jerry'i desteklediğim çizgi filmdi. hatta çocukken, "ulan bunları barıştırsam barıştırsam ancak ben barıştırırım. artık kavga etmezler" diye düşündüğüm çizgi filmdi. çocukluk işte.
tom ve jerry çizgifilmlerindeki zarafet, asalet çok az çizgifilmde vardır. şimdiki gibi aptal diyaloglar, çocukları salağa çeviren kavga dövüş sahneleri, saçma espiriler yoktur. her ayrıntısı tek tek düşünülmüştür ve hayran bırakır. kibrit çöplerinden jerry'nin yatağı yapılır, perdeden tom'a takım elbise, musluktan akıtılan suların donmasıyla mutfakta bir buz pisti oluşturulur, buzdolabının ışığından sporcu(!)ya spot yapılır.. giyinme odaları, bahçe, koridorlar, hele ki gri köpekli bölümlerin tadına doyum olmaz. ama ben en çok noel öncesi bölümünü severim...
jerry'ye taraftar olmak şirretliğe, hırsızlığa, ahlaksızlığa taraf olmaktır. hiçbir ahlaklı birey jerry'ye taraf olamaz. zavallı kedi tom'un vazifesini yaparken bu şerefsiz fare tarafından halden hale sokulmasına taraf olmak psikolojik bozukluktur, manyaklıktır.
en son gördüğümde arkadaş olmuşlardı bunlar. doğanın dengesine aykırı, bütün hevesim kaçtı sonra. nerde o eski çizgi filmler?
geçen gün reytinglerde 3.olduğunu gördüğümde demek ki benden başka izleyenler de varmış diye sevindiğim çizgi film. bu kadar takip etmem acaba şu zavallı tom bir gün o sadist fareye karşı galip gelebilecek mi bekleyişimden kaynaklıdır.imkansızlığını bile bile bu anı gene de heyecanla bekliyorum.(bkz:
nedenini bilemediğin anlamsız bekleyişler)
gerçekten çok güzel bir çizgi film olmasına rağmen bunun gibi birçok çizgi film ve animasyonda kedilerin kötü,köpeklerin,kuşların ve farelerin ise süper iyi hayvanlar olarak gösterilmesi benim gibi kedi hastası birine pek bir ters geliyor.(bkz:
garfield,tom,sylvester...)aslında izleyenler bunu pek bu şekilde değerlendirmese de her nedense(sanırım bu nedenlerden birini üstte söyledim) yapımcılarda üçkağıtçı farenin ve onun dostlarının galip gelmesi gerektiği yönünde bir inanış mevcut. çizgi filmlerde"iyilerin her zaman kazandığı" duygusunun verildiğini de hesaba katarsak bu durumda ezilen,eziyet edilen kedicik kötü,üçkağıtçı fare ve onun işbirlikçileri ise iyi olmuş oluyor.çocukluğumdan beri sinir oluyorum,içimde kaldı bildiğiniz gibi değil...
(pancar, 22.07.2007 08:37 ~ 08:54)
dünyanın en muhteşem çizgi filmi.ölüm döşşeğinde bile izlenilebilecek bir baş yapıt.internette 100 tane bölümünü buldum çocuklar gibi sevindim.
(çavuş, 08.08.2007 11:59)
23 yaşında olmama rağmen hala ısrarla izlediğim william hanna ve joseph barbera'nın elinden 1932 yılında çıkmıştır. ilk animasyonu ise 1940 da yayımlananmıştır. benimle beraber anneannem de izlemektedir tom ve jerry'i. tom'un kafasına birşey inince attığı çığlıklara komşunun birşey mi oldu diye gelmişliği bile vardır. özellikle the cat above and the mouse below bölümünü izleyin derim.
http://www.youtube.com/...
ktunnel veya
vtunnelden girebilirsiniz.
(knuckle, 14.08.2008 19:50 ~ 15.08.2008 02:55)
coyote'inin karnını
road runner ile doldururak bizi mutlu kılan montajcıların aynısını
tom'a da yapmalarını umduğum çizgi film.