görseller
tom ve jerrytom ve jerry
tom ve jerrytom ve jerry
belki ilginizi çeker
  1. · road runner
  2. · başı kapalı genç kızların daha entelektüel olması
  3. · filmdeki kötü adamları tutmak
  4. · chuck jones
  5. · tom and jerry
  6. · the prestige
  7. · sivasspor
  8. · mantık aramanın mantıksız olduğu durumlar
  9. · kocaman adam olup hala çizgi film izlemek
  10. · metro goldwyn mayer
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ibrahim üzülmez
  2. · yeşim salkım
  3. · tunceli alevileri dinsizdir
  4. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  5. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  6. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  7. · çok istenip de olunamayan meslekler
  8. · counter strike dili
  9. · bush un sevilen yanları

tom ve jerry  

1. zavallı tom'un hiçbir zaman kazanamadığı çizgi film..
    (zerdust, 23.04.2004 01:54 ~ 22:04)
  2. son zamanlarda reklamlarda sıkça kullanılan çizgi film ikilisi.
    (bettyboop, 23.04.2004 02:54)
  3. bir kedi bu kadar mı ezik olur yav cümlelerini kurdurtur insana, her seferinde acırız arkadaşa, ama bazen de kazanır sevincimizi tutamayız hoplarız zıplarız. ülkece mazlum oluşumuzdan mı ileri geliyor nedir bu ezikleri tutma merakı sorusu eşliğinde daha da derinlere felsefeye tarihe ve psikolojiye dahi sevk edebilir bizleri
    (tainakan, 29.04.2004 05:26)
  4. tom ve jerry karakterlerinin isimlerine şapkadan çekilerek karar verilmiştir.ilk çizgi film 1940 yılında yayınlanmıştır.1940-1958 yılları arasında 114 çizgi film çekilmiş ve bu 114 çizgi filmden 7'si akademi ödülü kazanmıştır. karakterler bugüne gelene kadar bir takım değişikliklere uğramıştır.
    her ne kadar hemen her filmde jerry isimli farenin tom isimli kediye üstünlük sağladığı düşünülürse de bir kaç film ya berabere veya geçici olarak tom'un üstünlüğü ile sonlanmıştır.
    (fempusay, 29.04.2004 09:32)
  5. küçükken televizyonun başina mıhlanıp zevkle izlediğimiz, hala izlemekten bıkılmayan akıllı bir fare ile ezik bir kedinin kapışmasını içeren çizgi film
    (cashmere, 29.04.2004 20:16)
  6. her zaman zevk alarak izlediğim,jerry'in kazandıgı ve benim hep gıcık oldugum çizgi film
    (toumai, 02.05.2004 23:33 ~ 23:35)
  7. dünyanın en kaliteli çizgi filmi
    (vinsanity, 03.05.2004 02:37)
  8. heyecanla seyredilen, her yaşa hitap eden muhteşem şeker bir çizgi film.
    (posforanj, 14.05.2004 22:29)
  9. ben tom u seviyorum. bıktım farelerin oyunu kazanmasından!
    (luxury of tears, 07.11.2005 01:06)
  10. bir çucuk oyunundaki tekerlemeye bakılırsa dispanserleri olan iki büyük zat-ı muhterem. tekerleme şöyle:

tom ve jeri
    dispanseri
    elem si si si
    elem sa sa sa
    elem si
    elem sa
    ooo pepsi

(bkz: bu ne lan)
    (camel, 07.11.2005 01:12 ~ 01:15)
  11. kazık kadar olmama rağmen her izlediğimde "acaba..acaba bu sefer tom'um başarabilecek mi?yiyecek mi o fareyi?yok bu sefer kesin dövecek kanguruyu.." gibi monologlar kurmama sebebiyet veren çizgi film.nedendir bilinmez hem kanal dde oynar.
    (leeloo, 07.11.2005 02:17)
  12. eğer tom ve jerry'nin bölüm sayısına x dersek.x'in limitinin sonsuza yaklaştığını söyleyebiliriz.bu kadar bölümü kim akıl etmiş de yazmış.tabi her bölümde genel şablon aynı ama kahramanları konuşturmadan bu başarı..
    (bkz: pes doğrusu hes doğrusu)
    (fakespeare, 07.11.2005 02:21)
  13. her zaman tom'u tutsamda iyiliğin kazanmasını isteyenler çoğunlukta olduğu için yapımcılarında bu iyiliksever izleyici dinlediği için jerry'in kazandığı çizgi film.inatla tom'un jerry'i kızartıp pişireceği günü bekliyorum.
    (kurabiye, 22.11.2005 22:34)
  14. namussuz jerry ve türevlerinden (bkz: @595091) nasibini alan bir başka mazlum karakter.

sonuna kadar destekliyorum

ayrıca istatistiksel olarak hemoroid tanısı konan hastaların büyük bir kısmının çocukluğunda jerry'i tuttukları isviçreli bilim adamlarınca kamuoyuna duyurulmuştur

(bkz: bunları biliyor muyduk)
    (skuba, 07.12.2005 03:00)
  15. tom'u da çok sevmeme rağmen, jerry'i desteklediğim çizgi filmdi. hatta çocukken, "ulan bunları barıştırsam barıştırsam ancak ben barıştırırım. artık kavga etmezler" diye düşündüğüm çizgi filmdi. çocukluk işte.
    (neredesin soğuk kış, 08.05.2007 20:43)
  16. tom ve jerry çizgifilmlerindeki zarafet, asalet çok az çizgifilmde vardır. şimdiki gibi aptal diyaloglar, çocukları salağa çeviren kavga dövüş sahneleri, saçma espiriler yoktur. her ayrıntısı tek tek düşünülmüştür ve hayran bırakır. kibrit çöplerinden jerry'nin yatağı yapılır, perdeden tom'a takım elbise, musluktan akıtılan suların donmasıyla mutfakta bir buz pisti oluşturulur, buzdolabının ışığından sporcu(!)ya spot yapılır.. giyinme odaları, bahçe, koridorlar, hele ki gri köpekli bölümlerin tadına doyum olmaz. ama ben en çok noel öncesi bölümünü severim...
    (epilofs, 23.05.2007 00:41)
  17. jerry'ye taraftar olmak şirretliğe, hırsızlığa, ahlaksızlığa taraf olmaktır. hiçbir ahlaklı birey jerry'ye taraf olamaz. zavallı kedi tom'un vazifesini yaparken bu şerefsiz fare tarafından halden hale sokulmasına taraf olmak psikolojik bozukluktur, manyaklıktır.
    (organometallic complex, 27.06.2007 18:45)
  18. en son gördüğümde arkadaş olmuşlardı bunlar. doğanın dengesine aykırı, bütün hevesim kaçtı sonra. nerde o eski çizgi filmler?
    (neverlander, 27.06.2007 23:32)
  19. geçen gün reytinglerde 3.olduğunu gördüğümde demek ki benden başka izleyenler de varmış diye sevindiğim çizgi film. bu kadar takip etmem acaba şu zavallı tom bir gün o sadist fareye karşı galip gelebilecek mi bekleyişimden kaynaklıdır.imkansızlığını bile bile bu anı gene de heyecanla bekliyorum.(bkz: nedenini bilemediğin anlamsız bekleyişler)
    gerçekten çok güzel bir çizgi film olmasına rağmen bunun gibi birçok çizgi film ve animasyonda kedilerin kötü,köpeklerin,kuşların ve farelerin ise süper iyi hayvanlar olarak gösterilmesi benim gibi kedi hastası birine pek bir ters geliyor.(bkz: garfield,tom,sylvester...)aslında izleyenler bunu pek bu şekilde değerlendirmese de her nedense(sanırım bu nedenlerden birini üstte söyledim) yapımcılarda üçkağıtçı farenin ve onun dostlarının galip gelmesi gerektiği yönünde bir inanış mevcut. çizgi filmlerde"iyilerin her zaman kazandığı" duygusunun verildiğini de hesaba katarsak bu durumda ezilen,eziyet edilen kedicik kötü,üçkağıtçı fare ve onun işbirlikçileri ise iyi olmuş oluyor.çocukluğumdan beri sinir oluyorum,içimde kaldı bildiğiniz gibi değil...
    (pancar, 22.07.2007 08:37 ~ 08:54)
  20. dünyanın en muhteşem çizgi filmi.ölüm döşşeğinde bile izlenilebilecek bir baş yapıt.internette 100 tane bölümünü buldum çocuklar gibi sevindim.
    (çavuş, 08.08.2007 11:59)
  21. 23 yaşında olmama rağmen hala ısrarla izlediğim william hanna ve joseph barbera'nın elinden 1932 yılında çıkmıştır. ilk animasyonu ise 1940 da yayımlananmıştır. benimle beraber anneannem de izlemektedir tom ve jerry'i. tom'un kafasına birşey inince attığı çığlıklara komşunun birşey mi oldu diye gelmişliği bile vardır. özellikle the cat above and the mouse below bölümünü izleyin derim.

http://www.youtube.com/...

ktunnel veya vtunnelden girebilirsiniz.
    (knuckle, 14.08.2008 19:50 ~ 15.08.2008 02:55)
  22. (jack diego, 17.05.2009 04:13)
  23. coyote'inin karnını road runner ile doldururak bizi mutlu kılan montajcıların aynısını tom'a da yapmalarını umduğum çizgi film.
    (desmodus rotundus, 17.05.2009 04:17)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil