tommiks *  

adana çık aradan

1. italyan ürünü çizgi roman karakteri. orijinal ismi capitan miki'dir. zaten çocuk tipli olan karakterin bir de miki gibi türkiye'de tuhaf algılanacak bir isimle iş yapamayacağı düşünülüp nerden türediği bilinmeyen tommiks adıyla yayınlanmıştır.
    fort coulver'da ikamet eden, nevada rangerlarından olan tommiks'in çevresi doktor salasso, kanyakçı ve albaydan ibarettir. tabii bir de karşılıklı paslaştıkları albayın çilli kızı susy ve biricik atı napoleone vardır.
    çok alçak gönüllü olan tommiks her fırsatta batının sağ eliyle en hızlı silah çeken elemanı olduğunu iddia eder. bara gidip adam döver sonra da oturur sütünü içer. nasıl yüzbaşı olmuştur o yaşında, sonra niye onca başarıya rağmen rütbesi yükselmez bilinmez. işte böyle güzel bir arkadaşımızdır...
    (spyder, 25.03.2004 14:24)
  2. tuvalette okunması, wcdeki başarımı arttırdığına inandığım çizgi roman
    (knightcoder, 25.03.2004 14:29)
  3. çok kıral idi bir zamanlar fakat hafiften parlak çocuktu.
    (skuba, 17.11.2004 15:30)
  4. zagor ve teks ile beraber çizgiromanı bir yaşam tarzı haline getiren bunun için de en yakın iki dostu kanyakçı ve doktordan yardım almakta sakınca görmeyen çizgiroman şaheseri.
    (tutkuyakar, 16.03.2005 12:17)
  5. recep tayyip erdoğan tarafından çocuklarca okunmasının yasak olmadığı tekrar hatırlatılan eser. bu haber tüm yurt, kktc ve dış temsilciliklerde sevinçle karşılandı.
    (wondrous, 21.06.2005 13:00)
  6. küçük yaşta yüzbaşı olmuş. nevada rangerlerinin arasında parlamış, almış başını gitmiş. gerek parlaklığı olsun, gerek saçlarını ortadan ikiye ayırıp bir de kahkül bırakması olsun, gerekse kalede ikamet eden suzzy adındaki fıstığın bütün yavşamalarına rağmen onunla ilgilenmeyişi olsun zamanında beni işkillendirmiş olsa da pek sesimi çıkarmamıştım. ama şimdi düşünüyorumda, sen kanyakçı ve doktor salosso gibi mümtaz şahsiyetler arasında büyüyeceksin, hala bara gidince sıcak süt içeceksin. çok samimiymiş bu. şimdi anladım. ayrıca lombak'ta göxel'in çizdiği tommiks karakteri daha samimi gelior bana. en azından şafak sayıyorlar.
    (kuzudis, 16.05.2006 13:07 ~ 11.06.2007 14:39)
  7. orijinal ismi capitan miki olup, tommiks uydurmasının kaynağı ise, hollywood'un altın çağından, gene autry ve roy rogers tarzı yarı gerçek yarı kurgu bir vahşi batı karakteri olan tom miks'tir. bu tarz gerçek gibi görünen kurgusal kovboy karakterleriyle hem dalgasını geçen, hem de inceden saygı duruşunda bulunan three amigos adlı film seyredilerek konuyla ilgili fikir sahibi olunabilir, gülünebilir, eğlenilebilir.
    (tembel, 23.12.2006 11:04 ~ 11:33)
  8. çizgi romanı yıllarca yayınlandı. ama bizim tommiks yüzbaşı başladı yüzbaşı bitirdi. ulan adam bir rütbe atlar değil mi? yok. kesin amirleri ile takıktı, ya da sözleşmeli subay gibi bir şeydi herhalde. yoksa sen o kadar şey başar, rangerlar'ın göz bebeği ol, ama terfi edeme. sabırlı çocukmuş vesselam. ben olsaydım o kadar başarıdan sonra bana albaylık vermeyen makamın alnını karışlar, dünyayı başlarına yıkardım.
    bir de bu tommiks hep süt içerdi barda. barın raconunu bozardı şerefsiz evladı. millet hafiften taşak geçmeye yeletenirdi ama, sonuçta adam süt de içse tommiks; deler vallahi.
    (tekmeleyen kuş, 08.02.2007 15:34)
  9. babaannemin "yumrukçu bu!" şeklindeki cümlesi ile taçlandırdığı çizgi roman kahramanı.
    (ancelika, 15.10.2007 20:16)
  10. bir rivayete göre astsubaylıktan subaylığa geçtiği için yüzbaşılıkta çakılmış şahıs. bu mantıktan hareketle kurmaylıktan yada sınıftan general olmasıda imkansızdır.

doğruluk payını bilemem. askerliğimi yaptığım karargahta sınavla astsubaylıktan subaylığa geçmiş bir yüzbaşı vardı. ciddi ciddi on yıllardır yüzbaşı olan tommiks' in rütbe sorunsalını bu şekilde gerekçelendirir, yüzbaşı tommiks' i kader arkadaşı olarak anardı.asteğmen, teğmen rütbesinde olup 2 yada 3 yıldız geride olunca bir şey de diyemiyorsunuz.

geçenlerde telefonda konuştuk, tıpkı kader arkadaşı tommiks gibi hala yüzbaşıymış.
    (just call me daydreamer, 10.03.2008 10:43 ~ 19:45)
  11. ranger kalesinin parlak yüzbaşısı, perçemli saçları, usta silahşörlüğü, kıvrak zekası ile tüm kızları büyüler, lakin kendisi kalenin komutanının kızı suzan a aşıktır, suzan da ona meyillidir de çok nazlıdır, babasından da korkmaktadır. tom miks her zorluğun üstesinden gelir komançileri apaçileri yener ama suzan ı bir türlü ikna edemez. bir de simsiyah bir atı vardır kendisinin adı da napolyondur. zamanında o kadar okurdum ki köpeğimin adını napolyon koymuştum. (bkz: hey gidi hey)
    (magarsus, 20.05.2008 23:15)