forest gump la beyinlere ve gönüllere yer eden bir oyunculuk sergileyip, the green mile , saving private ryan ve cast away la bunu pekiştiren, yanlış hatırlamıyorsam 4 oskarlı muhteşem oyuncu
yazar dan brown'ın 'da vinci şifresi' adlı romanının film versiyonunda akademisyen robert langdon karakterini canlandıracak olan aktör...ayrıca 2 kez oscarı kucaklamıştır...
forest gump la yüreğimde taht kurmuş muhteşem oyuncu. the green mile da da oldukça iyi performans göstermiştir kendisi. the polar express adlı filmde ise 6 farklı karakteri canlandırmıştır.
erkekleri; "kadınların aşık oldukları" veya "annelerinin onayladıkları" şeklinde iki kümeye ayırsak benimle birlikte 2. kısma dahil olacağını düşündüğüm iyi oyuncu.
izlediğim en iyi filmlerin başrol oyuncusu... forest gump'taki performansı akıllara ziyandır. senaryo açısından çok seçici olduğunu düşünmüşümdür hep. aldığı oscarların her bi molekülünü %100 haketmiş 1 aktördür. geçtiğimiz yıllarda bodrum'a tatile de gelmişti ailesiyle...
philedelphia, forest gump ve er ryan'ı kurtarmak filmlerindeki insanüstü performansıyla kendisine dadaist bir sempatiyle yaklaştığım kusursuz oyuncu..
eskiden komedi filmlerinde, dizilerinde filan oynardı ama sonra kendisine daha fazla haksızlık etmemesi gerektiğinin farkına vardı sanırım..
bir insan bu kadar mı iyi rol yapar dedirten insan ötesi yaratık.road the perdition'da senin yerine al pacino dayim ya da robert de niro amcam oynasaydı belki daha güzel olabilirdi tom* ama bu demek değildir ki sen kötü oynadın.en az onlar kadar iyi oynadın o rolü be tom.seni the godfather'da da görmek isterdik doğrusu.burdan sana selam eder hergün yeni bir film çevirmeni dilerim.tanıdıklara selam söyle.
oynadığı her filmin üstesinden başarıyla gelebilen oyuncu. hiçbir filmi yoktur ki sallapati oynamış olsun.
catch me if you can'daki polis rolü için oldukça bir süre polis merkezlerinde bulunup kendini rolune vermek için uğraştığı söylenir ve bu sayede aksiyon-komedi türünde bir filmi müthiş yapmıştır.
forrest gump'ı başarıyla oynayabilmek için bir süre zihinsel engelliler merkezlerine gidip geldiği söylenir. ki forrest gump eğer ölmeden önce izlenecek filmler diye bir liste varsa mutlaka içinde olması gereken, herkesin arşivinde bulunması gereken bir yapıttır.
en saçma sapan romantik komedi filmleri bile onun sayesinde izlenilebilir olur.
(bkz: you ve got mail)
(bkz: terminal)
green mile'daki rolü zaten kendini bile aştığı bir oyunculuktur.
her zaman kalbimde ki tahtında oturacak olan ilk aşkım.o bir filmde oynayacak ve ben izlemeyeceğim tarih bunu henüz yazmadı.sanki doğduğumdan beri ona aşığım.hayatta deli gibi kıskandığım iki kadın varsa biri nefertaridir diğeri rita wilson o kadar yani.bana göre dünyanın en iyi aktörü valla aşığım diye abartmıyorum her defasında beni kendine hayran bırakıyor.ama bir cast away olayı var ki aktörlüğünün büyüklüğünü bir kez daha ispatlamıştır.bir filmde tek başına oynayıp izleyiciyi tek bir an bile sıkmayacak başka bir aktör var mıdır bilmiyorum.