|
|
- xbox 360'a çıktıktan sonra pc'ye port edilen son rainbov six oyunu. lockdown faciasından sorna cidden seriyi kurtaran yapım. ilk çekici özellik unreal 3 engine ile yapılmış olması. grafikler düşük detayda da oldukça harika. modellemeler ve kaplamalar da aynı şekilde, fakat en can alıcı nokta patlama efektleri. resmen bunları gördüğüm zaman eridim bittim. gerçi unreal 3'ün marifetlerini gears of war'da görmüştüm. ancak pc platformunda görmek ayrı bir heyecan verici oldu.
adamlara komut vermek kolay. space'e bas ve işaretlediğin yere gönder. alt'a bas, burada kal veya beni takip et komutları. takım arkadaşlarının zekası iyi. ancak düşman biraz geri zekalı, arada üstüme gelip durdular. bende keklik gibi öldürdüm onları. olsun köşelere saklanmak, siper alıp ateş etmek gibi aktiviteleri var. siper benim adamım da alıyor, ancak bu sırada oyun fps'den tps'ye geçiyor. ister siper alınan yerden ateş etmek olsun, ister kafayı çıkarmadan rastgele ateş etmek olsun; ikisi de yapılıyor.
oyun görev başlarında otomatik kaydediliyor, bu işin kötü noktası. silah olarak envai çeşit var ve hepsi de gerçek. bölümlerde silah kutuları çıktı karşıma. oradan onlara ekstra özellik verip, yeni silahlarla değiştirme imkanı vs... yaptım.
logan keller biziz. irena morales diye bir hatunu yakalayacağız, ancak terslik olacak ve kadın kaçacak. sonrasında vegas'ta çıktı karşımıza ve oyunun asıl kısmı başladı. zaten ilk bölüm aslında alıştırma evresi sayılır. ne ne işe yarıyor hedesi kısaca.
vegas'ın unreal 3 grafik motoru kullanması 3 ghz işlemci, 1 gb ram ve 128 mb ekran kartı istemesine neden (bkz: oha). bu saydığım minimum sistem ihtiyacı, yoksa daha akıcı oynamak için daha iyi sistem lazım. birde zamanının kralı olan 9800'de filan çalışmıyor. en aşağı shader model 3.0 ekran kartı lazım. genede sistem yetiyorsa oynamak lart cidden süper bir oyun.
http://www.rainbowsixgame.com/...
- pek bir heyecanla indirmiş bulunduğum, sonra da ana menüsünü bile göremeden silmek zorunda kaldığım taktik fps..screenshotları ile idare ettiğim bu gece karar verdim ki oyun dünyasına yetişmek çok zor..x700 bile artık menüleri gösteremeyecek bir boyuta geldiyse pes derim, havlumu atarım ben..çok da heveslenmiştim nitekim..
- unreal engine 3 kullanıldığı için sistemin anasını beller, ekran kartınızın fanını bu oyunu oynamadan önce kontrol edin. nitekim emektar 6600gt'im oyunu oynarken fanını kaybetmiş, çekirdeği 150 dereceyi görmüştür. grafikleri oldukça iyi ve silah seçenekleri güzel, gerçekçi bir oynanışı var ama swat 4 ile ister istemez kıyaslıyorum ve malesef kendisini tercih edemiyorum. graw ve graw 2'yi ise adamdan saymadığımı ayrıca eklemeliyim.
edit: unreal 3 engine ancak bu kadar kötü kullanılabilirdi. kasım kasım kasıyor oyun. ya hu kaç zaman sonra çıkan cod 4 bundan çok daha muazzam görüntülere sahip, o hiç kasmıyür ama. sinirlendirdi beni ubisoft. ayrıca vegas kısa da sürüyor, üstüne üstlük yarraaam gibi bittiği için kaldırıp camdan atmak istiyorum. oynamayın sakın.(azureel, 12.09.2007 20:55 ~ 02.05.2008 17:03)
- ağzımda sakızla snipe'i alıp çatır çutur adam indirirken kendimi meşhur sırp keskin nişancılarından biri zannettiğim oyun.
- bunun devam oyunu olan tom clancy's rainbow six vegas 2 de boy göstermiştir. ilki kadar kaliteli bir yapıma benziyor.
|