1945 adlı şarkısıyla mest eden, pek tanınmayan, bu yüzden memnun olduğumuz, müzik adamı. bir çok ülkede sokak müzisyenliği yaptığınıda duyduk, doğru mudur bilemem.
konuşması, belki de yaşının verdiği olgunlukla konulara ve olaylara ılımlı yaklaşmasıyla gerçek bir müzisyen duruşu sergileyen adam. ankara' dan gelme bir müzisyen olduğunu okuduğumda şaşırmadığım, şarkılarından ve hitap şeklinden bunu hissettiren ve albüm kayıtlarını kendi ekibi ile yapan rock müzisyeni. elim lime wire' a gitmedi, yarın albümünü alacam.
uzun yıllar volkan öktem, hakan caneroğlu gibi müzisyenlerle beraber çalmış, 2005 yılında çıkardığı 340 m/s isimli ilk albümüyle birlikte rock müzik dinleyicilerinin büyük beğenisini toplamıştır. önümüzdeki haftalarda çıkması beklenen 2. albümünden hemen önce itü sözlük'ün 3. yıl kutlamasında müzik severler belki kendisinin yeni şarkılarını da dinleme fırsatı bulacaklar. ayrıca kendisi atom mühendisidir.
itü sözlük 3. yaş zirvesine teşrif ederek bizleri sevindirmiş. sahnedeki sıcaklığıyla da bol bol eğlendirmiş şahhane insan. hayran kitlesini arttırdığı da aşikar.
açıkçası ilk kez itü sözlük 3 yaşında zirvesinde dinleme fırsatım oldu. tanımakta geç kaldığım için hayıflanıp zararın neresinden dönersem kârdır diyerek acilen dinlemeye başladığım müzisyen. sanıyorum öyle çok popüler olmak gibi bir kaygısı yok; eğer olsaydı şu an "kaliteli" diye tabir ettiğimiz pek çok isme taş çıkartabilecek kapasiteye sahip olduğundan ortalığın tozunu attırırdı.
hani ondaki tevazuya saygı duymasam kızardım sanıyorum çünkü bu kadar güzel müziklere hasret bünyelere de yazık ama di mi?!
zirvede bi şarkı çaldı, götüm düştü. sahneden inince dedim "abi o neydi lan öyle!!", "lan" demedim tabi, büyüğüm saygım var. dünya imiş adı. yeni albümünde yer alıyomuş..albüm çıksın hemen indircem int..şey alıcam albümünü..bi de zirveye* gelemeyenler için ufak bir anektod:
tolga burkay: bu şarkıdan sonra biraz sertleşiyoruz. sahneye bir koli civciv alabilir miyiz?
sözlüğümüz müdavimlerinden de bir şahsiyetlermiş kendileri. ama her nereden hasıl olduysa "penceremde deniz vardı" parçası son günlerime herşeyden çok sirayet etmiş sanatçıdır.
taş ve gedikle oluşturduğu trionun melodik ögesi olan zat-ı şahanelere selam ederim. her ne kadar ilk albümü "sek rock" sloganıyla pazarlanırken "kim bu düdük mına koyim, tekel bayiine çevirdiniz piyasayı" tepkisi vermişsem de, yaptıklarıyla bu piyasadan iki adım otede, o kesin.
münferit filminde kullanılan, aynı zamanda yeni albümünün en önemli üç şarkısından biri olacağına kesin gözüyle baktığım dünya'ya klip çekmiş gral müzisyen. burada:
beklediğim gemiler adlı şarkısı ilk defa dinlememe rağmen son derece melodik fakat bir o kadar da ince geldi bana. dokuzlu akorlar parçaya bu kadar mı yakışır? yakışır.
yaşar kurtu hatırlatan(sesiyle olsun yaptığı müziğin kalitesiyle olsun) iyi müzisyen sanatçı özellikle ruhunu özgür bırak şarkısı çok hoşuma gider dinledikçe dinleyesim gelir ama hala popüler olmaması gariptir ki şarkılarıyla bunu haketmiştir dinlenmesi gerekir