tolga abi basıyorum basıyorum olmuyor   

adana çık aradan

1. her ne kadar ukteci arkadaş hugo'ya katılan biri doldursun dese de, hugo'yu izleyerek büyüyen kuşağın fertlerinden biri olarak doldurmaya çalışayım. bizim kuşağın yüreklerini burkan, hüzünlere gark eden ifadedir bu. yarışmaya katılmayı başarmış insan evladı, birbir haklarını kaybeder ve yarışmadan elenmek yönünde hızla ilerlemektedir. belli bir noktadan sonra bu serzeniş içeren ifade gelir "tolga abi basıyorum basıyorum olmuyor". tolga abi hemen teselli etmeye çalışır, bir dahaki sefere geyikleri yapar. önceki tecrübelere dayanarak burada yapılabilecek en güzel şey hugo'ya küfretmek olabilir, nush ile uslanmayanın hakkı kötektir.
    (uykulu, 12.06.2007 09:25)
  2. çook üzülmüştük çook,empatinin doruk noktası olan andır.
    (platin24, 12.06.2007 10:29)
  3. -tolga abi basıyom basıyom olmuyor.
    -lan salak, paladin bas da yolla
    -onu da bi deneyelim.
    (azwepsa, 12.06.2007 10:46)
  4. (bkz: hügo'nun a.ına koyim)
    (dispatcher, 12.06.2007 10:49)
  5. hugo'nun bitmek bilmez yolculuğuna ilk çıktığı yıllardaanıp tutuşan k duyduğumuz unutulmaz televizyon klişesi.

çevirmeli telefonların ülkemizi terketmeye başladığı yıllarda, balkanlar üzerinden tuşlu telefonlar ülkemize yeni yeni girmekteydi. işte bu telefonların en ilkel türü ise darbeli tuşlu telefonlardı. görüntü tuşlu, mekanizması ise çevirmeli olan bu telefonları kullanmak ise bir işkenceydi. tuşa her basışında, kulağına gelen "pıtı pıtı pıtı" sesleriyle birlikte birini arayıp konuşmaya başlamak yaklaşık 3 dakikanı almaktaydı.

bu telefonlara mahkum olan ama hugo'ya katılma arzusuyla da yüçükler için, hezimet kaçınılmazdı. işte bu hezimetin dile gelmesidir, bu serzeniş. tolga abi'nin bir suçu yoktur. suç çevirmeli telefona tuş monte edip, mekanizmayı değiştirmeden halkımıza kakalayan girişimcilerdedir.
    (belmonte, 30.07.2007 20:11 ~ 20:11)
  6. bir yandan kahvaltı yaptığım bir yandan hugo izlediğim günlerin serzenişi. nasıl olduysa o başlık bu başlık dolanırken kendimi burada buldum. benim bu olayla ilgili hatırladığım en komik olay şöyleydi;

çocuk oyun seçti, daha sonra oyun başladı. yanlış hatırlamıyorsam trenli bölümdü. fakat çocuk hiç sağa sola gitmiyor, direk dalıyordu her gördüğü tuzağa. tolga abi denen insan ona bas buna bas dedikçe, çocuk "ya olmuyor" deyip ağlıyordu. sonra bu bütün haklarını tüketti. oyun bitti. tolga abi denen insan sordu;

-umutcum niye bas dediklerime basmadın, çalışmıyor mu telefonun
    +tolga abi, hepsine bastım, ama bastıkça kanal değişti, oynayamadım
    - [mavi ekran]

evet çocuk telefon tuşlarının yerine televizyon kumandasına basıyormuş.

ayrıca bu olay hafızamda öyle bi kalmış ki gerçekten izledim mi, biri mi anlattı, rüyamda mı gördüm, götümden mi uyduruyorum bilmiyorum. ama izlemiş olma ihtimalim yüksek.
    (peace sells and i m buying, 13.11.2008 19:13 ~ 19:17)