|
|
- japonyanın en prestijli üniversitesi olmasını bir çok alanda öncü yapısına borçlu olan çitayı hayli yüksek tutmuş bir üniversite.
eğitim sistemi bizimkinden de manyak olan japonyada insanlar buna girmek için gece gündüz çalışmaktadır. mimarlığı da mühendisliğin alt dalı kabul eden ve teknoloji alanında uzmanlaşmayı abartıp her konuya bölüm açan üniversitede yabancılar yüksek lisansa başvurduklarında birlikte çalışmak istedikleri öğretim üyesinin belirlenmesi beklenmektedir. her öğretim üyesine 1 öğrenci alınarak kişinin doğrudan ilgilendiği alanda uzman biriyle çalışması sağlanmaktadır.
bazı bölümlerde ingilizce bazı bölümlerde japonca eğitim verdiği için başvurmadan önce japonca öğrenmek gerekiyo mu diye bakmak şart. burs imkanları da çeşitli.
türkiyeden odtü ve gebze yüksek teknoloji enstitüsü ile mühendislik dallarında öğrenci değişim programı olan kurumun sitesinde görüldüğü kadarıyla itüyle bir alakası yok.
mühendislik fakültesi: http://www.t.u-tokyo.ac.jp/...(etipuf, 18.03.2007 15:32 ~ 15:37)
|