görseller
tokayı fazla sıkınca kafada oluşan zonklama hissi 

belki ilginizi çeker
  1. · ağlama melis
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · colin kazım richards
  2. · banu güven
  3. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  4. · boylumlama
  5. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  6. · ahmet kaya
  7. · domuz gribi
  8. · absorption capacity
  9. · şehirler arası otobüs yolculuğunda uyurken osurmak

tokayı fazla sıkınca kafada oluşan zonklama hissi  

1. *

insanın ömründen ömür götüren histir bu.

lisedeydim... dün gibi aklımda hala. ekose eteğimle bir o yana bir bu yana arz-ı endam edip, birtakım apaçilerin ve dahi burhan çaçan' ın aklını aldığım yıllar. sonra da o malum şarkıyı söyledi zaten. neyse konu dağıldı.

normalde saçımı bir kalem vasıtasıyla toplu halde tuttuğumdan bu hisse uzaktım. lakin bir gün kalemimi bulamadım. en iyi arkadaşım melis' ten bir toka rica ettim ve onu kullandım. başta her şey nomaldi. fakat sonra sonra kafamda bir zonklama hissetmeye başladım. gittikçe şiddetini arttırdı bu his. adeta kafamda filler kolbastı oynuyordu. tirabizon kolbastisi hem de. çok zor anlardı gerçekten.

çıkardım attım tokayı hemen. melis geldi yanıma sonra " sakin ol, sadece bu kadar fazla sıkmamalısın dedi " göz kırptı bir de. olay buymuş deyip sözünü dinledim ve kafamdaki kolbastı ekibi bir anda dağıldı. teşekkürler melis.

ukteci: balefulwhisper

uktecinin notu: "saç derisine nüfus ederek dayanılmaz bi ağrı verir bu his. en iyisi ahenkle dolaşan saçlarımızı hafif gevşek halde toplamak canlarım. bunu oehh doldursun. tam ona göre bi konu. sevgiler."
    (oehh, 09.07.2009 13:52)
  2. (bkz: ağlama melis)
    (balefulwhisper, 09.07.2009 13:55)
  3. literatüre "bergüzar korel sendorumu" adıyla geçmiştir.
    (sofist tepen sokrates, 09.07.2009 14:06)
  4. sonrasında; akşam gün bitince eve gelip saçlarını açtığında oluşan rahatlık hissi eşsizdir.
    (benihayalkırıklığınauğrattınsözlük, 09.07.2009 14:11)
  5. aksam olup ta tokayı çıkardığında tokanın bağlı olduğu kısımdan bütün kafatasına genişleyen hareketli daireler halinde yayılan zonklamadır.
    (multipl skleroz, 09.07.2009 14:32)
  6. fena bir şeydir, sadece zonklama hissi vermez aptal eder, düşünme yetinizi alır. küçükken özellikle anneler bilemez ayarını çok sıkarlar tokayı, kafanız gerilir, kan gitmez beyninize aptal olursunuz. o günden beridir böyleyim işte.
    (yazarım çok can yakarım, 09.07.2009 16:13)
  7. beni ilkokul yıllarıma götüren hadisedir.anne önüne oturtur tarakla saçı çeke çeke tarar sıkıca bağlar.o boncuk gözler çeke çek çizgi halini alır çinliyim desem yerler o derece.akşama kadar o saç mümkün değil bozulmaz.eve geldiğinde saçı açtığında o tokadan kurtulan saçlar ahenkle dans etmek koşuluyla oraya buraya saçılırlar.işte o anda hissedersin o rahatlamayı zonklamayla beraber.ahh ahh anne ne acılar yaşattın bana.
    (zıvanageçidi, 09.07.2009 23:55)
  8. bu durumun daha kötü bir versiyonu var. atkuyruğu falan yapılan lastik tokalar değil de, yanlara takılan tokalar, onların acıtması çok daha fena.

bir de şöyle bir orantı var, yanlara takılan toka, görsel olarak, ne kadar güzel, hoş renkli, estetik bir şeyse o kadar acıtıyor.
    (pembe diş macunu, 13.07.2009 19:39)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil