|
|
- (bkz: tokatlamak)
- elin içiyle genelde surata yapılan vurma eylemi.
(bkz: osmanlı tokadı)
- güzeldir,hoşdur.okul bi biteydide gideydim dersin.lakin tokata gelincede okul bi açılaydıda döneydim dersin...
- pat küt çtonk şlank vb efektlerle gerçekleştirilen ve yapılan kişiye acı veren eylem aynı zamanda ,tipik orta karadeniz şehri, okulumun açılması münasebetiyle 5gün sonra ayrılacağım,yeşil,güzel,şirin memleketim
- karadeniz bölgesi'nde olmasına rağmen daha çok iç anadolu'da görülen bozkır tipi iklimin yaşandığı şehir..şu günlerde hava sıcaklığı 30 derece'yi bularak bizi bunalımdan bunalıma sokmuştur.
(eldar, 25.05.2007 13:09)
- 60 plakalı ilimizdir. 9959 km2 alan uzerinde 828.027 nüfus, 11 ilçe, 634 köy ve 77 belediyeyi barındırır.
ilçeleri şunlardır: almus, artova, başçiftlik, erbaa, niksar, pazar, reşadiye, sulusaray, turhal, yeşilyurt, zile
belediyeleri ise şunlardır: tokat*, almus*, artova*, başçiftlik*, erbaa*, niksar*, pazar*, reşadiye*, sulusaray*, turhal*, yeşilyurt*, zile*, akarçay*, akbelen*, akça*, ataköy*, avlunlar*, bağtaşı*, baydarlı*, bereketli*, bozçalı*, büşürüm*, büyükyıldız*, cihet*, cimitekke*, çamlıbel*, çat*, çaylı*, çelikli*, çevrecik*, çevreli*, çıkrık*, değirmenli*, demircili*, dereköy*, dikili*, dutluca*, emirseyit*, evrenköy*, gökal*, gökçeli*, gölgeli*, görümlü*, günebakan*, gürçeşme*, güryıldız*, güzelbeyli*, hasanşeyh*, hatipli*, karacaören*, karayaka*, kat*, kemalpaşa*, kınık*, kızılcaören*, koçak*, kuşçu*, kuyucak*, kuzbağı*, nebişeyh*, ormandibi*, özalan*, serenli*, soğukpınar*, şenyurt*, tanoba*, ulutepe*, üzümlü*, üzümören*, yağmurlu*, yalınyazı*, yazıcık*, yazıtepe*, yenisu*, yıldıztepe*, yolkonak*, yolüstü*
an itibariyle erdoğan gürbüz valisidir.. resmi web sitesi http://www.tokat.gov.tr adresindedir.
- memleketim.içindeyken bir an önce kurtulup gitmeyi istediğim ama gurbette aklıma gelince içimi cız ettiren memleketim.
- halkı maşallah çok dindar olan memleket. iki saat gezdim bir meyhane bulup iki bira içemedim. alkol satan büfe bile yok lan memlekette. dediğim yer. eyce memleket aslında ama insanı cins. (özellikle tekil kullandım, belli bi insan bu insan yoksa geri kalanının maşallahı var)
- üç beş ay kaldıgım memleket.şehitler parkında bi anıt vardır.karşısındaki yimpaşın terasından şehitler ölmez yazısı 'hitler ölmez' şeklinde görunmektedır.
- memleketim
ismini osmanlı tokat'ından almıştır diye bir hurafe duymuştum birde hikayesi var ama hatırlayamadım şimdi.
edit: togaid'lerle alakalıymış. h376'ya teşekkürü borç bilirim
- şamar. okkalısı oturtan cinsten.
- yiyen için, psikolojik etkisi fiziksel etkisinden çok daha kötü olan dayak çeşididir. birinden bir ton dayak yenilse bile atılacak bir tokat sizi üstün duruma geçirir.
(bkz: tatar ramazan)
- 2007 yılında yapılan genel seçimlerde tokat ilinden seçilen milletvekilleri şöyle:
(bkz: zeyid aslan)
(bkz: şükrü ayalan)
(bkz: osman demir)
(bkz: orhan ziya diren)
(bkz: reşat doğru)
(bkz: hüseyin gülsün)
(bkz: dilek yüksel)
- kebabı, çemeni ve semaveriyle meşhur ilimiz. karadeniz şehri olmasına rağmen orta anadolunun iklim özelliklerini taşır. bölge nüfusunda alevi vatandaşlarımız önemli bir bölümü oluşturur. yüzölçümü türkiye ortalamasının oldukça altında olmakla birlikte barındırdığı güzelliklerin şehri özel yaptığı söylenir. insanının sevilmeyeni hiç sevilmeyip, sevilenin de vazgeçilmez olduğu bilinir. yakın zamanda havaalanına kavuşması şehir hayatını bir nebze olsun hareketlendirmiştir.
- arabayla şehir içi gezmesinin en fazla yarım saat sürdüğü küçük memleketim, şayet trafik ışıklarına pek fazla takılmazsan 600 evler, malkayası ve çiçek petrol arası gezinti ortalama 30-35 dk sürmektedir ki, arabayla gezmek isterseniz aynı yerden 2-3 kere geçersiniz, dikkat çekersiniz.. ama yine de seviyorum memleketimi. ne yalan söyleyim henüz bozulmadı herşey burada..
|