togolu dolandırıcılar   

adana çık aradan

1. bir de togolu dünyaya açılmış pezevenklerin yöntemleri vardır. bunlar genelde e-mail ile size bir yem atar. yutarsanız kendinizi afrika'da, çıplak ve beş parasız bulabilirsiniz. ayrıca benim en başlıca eğlencemi oluştururlar.

genellikle "yıllar evvel buralara gelmiş bi akrabanız vardı. hali vakti yerindeyken dört sene önce öldü. malı mülkü yengenle kuzenine kaldı ama onları da geçen bi trafik kazasında kaybettik. emminden kalan x milyon dolarlık hedehödö şirketini devredecek varislerini ararken sonunda seni buldum. gel al hepsi senindir."

tanımazsınız bu emmiyi, yoktur zaten öyle biri. ama "ohannes!! 20 milyen dölar!" diyerek atlarsanız size bir faks örneği gönderecektir. buraya adınızı, adresinizi, hesap numaranızı ve imzanızı ekleyip bir banka şubesine göndermenizi ister ama orası banka şubesi değildir. daha sonra muhabbeti ilerletir daha fazla bilgi isterler. bu arada aksilikler çıkabilir. gidermek için ödeme yapmanız gerekebilir. neticede siz cebinizde avukatın parası ile oralara gitmek zorunda kalırsınız. imzalar atılacak, elden devredilecektir. hatta satmanız gerekecektir. gidersiniz... adamınız sizi karşılar... geçmiş olsun.

yahut da uyanık işadamı parasını aklamak zorundadır. size çok cazip bir teklif sunar. parayı sana gönderiyor gibi yapayım. tamamen yasal bi transfer. %30'u senin, %60'ı benim %10 da masraflar. masraflar sizin cebinizden çıkar. bu arada internet bankacılığı ile haşır neşirseniz bir bakmışınız muhabbetin sonunda para transferi hakikatten gerçekleşir ama sizden ona... tekrar geçmiş olsun.

ek: bunlar ayrıca cilalı bir ingilizceyle yazar. kendileri hakkında da ciddi ciddi bilgi verirler ama yalandır o ayrı.
    (azwepsa, 14.11.2005 14:32)
  2. kendilerini sürekli geliştirmektedirler bu adamlar. misal yeni taktikleri kurbanın güvenilirliğini sorgulamaktır. iş başlamadan önce şu konularda güvence isterler:

1..... that you will not cheat me or sit of the money when it is transferred into this account your have opened.
    2..... that you will always keep me informed of every communication you will have with the bank till the funds gets into your account
    3..... that you will keep this transaction confidential even from your closest friend in other to secure the project.

böylece ciddi adam imajı çizip aynı anda sizi de yüzsüzlük etmeyip kendine inandırmayı amaçlar. ayrıca ısrarla bu işin son derece güvenli, yasal ve risksiz olduğunu tekrarlarlar.
    (azwepsa, 14.11.2005 14:35)
  3. miras vakalarında sizi en az iki senedir aradıklarını söylerler. isim ülkenin uyuştuğunu söylerler. şayet türkiye'de sizinle aynı ad ve soyada sahip 4 kişi daha olduğunu bilmiyorsanız sazanlayabilirsiniz.

ayrıca bunlar nereden isimleri elde etmektedir hala benim için bir muammadır.
    (azwepsa, 14.11.2005 14:39)
  4. merhum amcanızdan kalan mirasın %40'ına talip olacak kadar da aç gözlü oluyormuş yeni nesilleri. yuh ama bu kadar da yüzsüzlük olmaz ki!!!
    (azwepsa, 15.11.2005 12:00)
  5. bu adamlara karşı sürdüğünüz her şartı da kabul ederler. yeter ki işlemlere başlayalım da kazıklayayım kerizi zihniyetindedirler. sizden %40 pay isteyen denyo dolandırıcı %16 paya fit olabilmektedir. ancak tecrübe ile sabittir ki değil 9 milyon doların %16sına 250.000$'a dahi kabul ederler. aslında sana 10.000$ yolluyorum dediğinizde bile gönlünü mest edersiniz keferenin...
    (azwepsa, 17.11.2005 11:23)
  6. bana 16,5 milyon dolar daha müjdeleyen adamlar... ralf adında bir amcamızdan kalmış bu kez...
    (azwepsa, 04.04.2006 17:48)
  7. günden güne daha az miktarlar yazıyorlar maillerine. bugün gene atmışlar 9,5 milyon dolar diyorlar. bu ne be? 9,5 milyon dolar için dalga bile geçmem adamla.
    (azwepsa, 13.06.2006 10:19)
  8. günden güne para miktarını düşürdükleri gibi kendi hisselerini de artırıyorlar. bu sefer %60 istiyor.
    -orrrrrrrrrrrroooooospu çocuğu!!!!
    (azwepsa, 13.06.2006 10:28)
  9. artık olta maillerine reklam da almaya başlamışlardır.
    (azwepsa, 22.03.2008 12:22)
  10. bunlardan birinin adı eric davidson'dur. gerçi yüzlerce isim var. ibret olsun diye bu ipnetorun pasaportu da görsellere eklenmiştir.

çoğunun ortak adı barrister bilmemne olarak da geçiyor.
    (azwepsa, 28.03.2008 15:10 ~ 15:12)