toganus 

adana çık aradan

1. nerden başlasaam nasıl anlatsam?!
    başkadır bu adam. bambaşka. bazen insan olduğuna dair şüpheler uyandırır bende.

yok olmadı. şöyle başliyim: kanım kadar yakındır bana. bundan üç yıl kadar önce, ki ben onu doğduğumdan beri tanıyormuşum gibi hissederim, kan revan içinde aşk acısı çekerken, hayatımın anlamını kaybetmişken çıktı karşıma. her gece içip içip ağlarken ona dert yandım. en yakın arkadaşlarım dediğim insanlar "öff betty yine ağlıyosun! bıktık artık unut şu adamı" kabilinden boş laflar ederken o, hiç sıkılmadan anlamaya çalıştı beni. o yakın sandığım arkadaşımsılar gittiğinde de o vardı yanımda.
    "her gece içip ağlıyordun, acı çekmesen neden yapasın ki bunu" dedi ve yanımdan hiç ayrılmadı. hatalarımda, başarılarımda hep o vardı yanımda.

"ya toganus sence dergide yazım yayımlanır mı?" diye binlerce kez sorduğum bu soruya o, hep, "valla bilmiyorum da yayımlanırsa çok güzel olur" dedi bin sabırla. bilgisayar özürlülüğümü o kapattı. telefonunu her açtığında "ya toganuuss"la başlayan serzenişlerimi insanüstü bir sabırla dinledi.

hayatımı değiştirecek sınava girerken de yanımda yine o vardı.
    "nerdesin toganus?"
    "ya burda biatatürk heykeli var onun ordayım"
    "o atatürk heykeli değil ihsan doğramacının heykeli"
    diye sınav sonrası bütün stresimi aldı, beni yine gülümsetmeyi başardı.

ben kızarım bazen ona. aşırı iyi niyetli olmasına. kendisine işkence eden insanlara karşı bile hoşgörülüdür. bu kişiler kendisinden yardım istesin iki eli kanda olsun yine gider. başkadır işte başka.

bir de ben böyle bir aşk adamı görmedim hayatımda. aşk onun için çok önemlidir. ah bir tuttursa hiç bırakmayacak da, onu hak edebilecek bir insan benim gözümde yoktur.

canımdır işte, bazen küçük kardeşim bazen abim. canparemdir.
    (betty blue, 16.04.2007 20:58)

2. sıkıntılı zamanların vazgeçilmezidir, hayata dair yaptığı tespitlerin orjinalliği akılları karıştırır, dosttur, gereksiz bilgiler ansiklopedisidir, her şeyi bilir bilmese de sözcükleri öylesine iyi kullanır ki bilmediğini anlamazsın, komiktir, müzik adamıdır,her şeydir toganus...
    (marlasinger, 01.05.2007 23:06 ~ 04.05.2007 22:41)
  3. edebiyat dostu , amatör halk aşığı, malatyalı, herkesi dinleyen ,hoş bir insan. ilginç olan bu kadar değerli birinin kalbini dolduracak çapta birinin olmaması.
    (yagmuradam, 01.05.2007 23:36)
  4. itüsözlük yazarları arasında muhabbet etmekten en zevk aldığım insandır. ankara içelim bari zirvesi nden erken ayrılması üzülmeme sebep olmuştur. ama üzüntüm dostluğun baki kalacağı sebebiyle bana o kadar koymamıştır. muhabbetimiz sırasında kenan doğuludan , fenerin ligden çekilmesine dair ülkenin bütün dertlerini konuştuk. kendisini daha pek çok zirvelerde görmek dileğiyle.

(bkz: re re re ra ra ra gassara gassara cimbombom)
    (dark elven, 05.05.2007 18:48)
  5. şimdiye kadar az ama öz yazmış yazar. kendisi ile ankara içelim bari zirvesi nde tanışma fırsatı buldum. gayet hoşsohbet bir insan ayrıca. ikimizin de birbirimizi zirvelerin gediklisi sanması ama daha sonra ikimizin de ilk zirvesi olduğunu öğrenmemiz ise çok komikti. zirveden erken ayrılmak zorunda kaldı. üzdü bizi. umarım başka zirvelerde tekrar bir araya geliriz.
    (bulsaraa, 07.05.2007 22:19 ~ 08.05.2007 16:22)
  6. ben ona reisim derim.öylesine içtendir ki...ve öylesine sabırla dinler ki, acaba nereye kadar dinleyecek diye kendisini deneyip hiç durmadan anlattığım oldu.hepsinde de kazanmıştır...
    burcundan kaynaklı olduğunu düşündüğüm derin aşık hali ise, 'eğer aşkı onun gibi yaşamıyorsak o aşk değildir' dedirtir.değeri bilinesi, yazların neşesi, 'ah nerdesin, özlettin be abi', hocamız, toprağımız...
    (maharajah, 08.05.2007 00:47)
  7. hani bazen bir şeyi, tek bir şeyi duymaya çok ihtiyacınız olur ya... işte benim de öyle aciz bir zamanımda o çok duymak istediğim şeyi toganus bana söyledi. dördüncü nesil yazar diyeceğim, ayıp olacak. hoşgelmiş.
    (she whispers, 12.05.2007 02:38)
  8. "eee pikniye gitmicek miyiz yani?" soruma vereceği yanıtı merak ettiğim eleman. aslında biliyorum vereceği cevabı ve ben de hemen yanıtlıyorum burdan kendisini: "daha doktorası var bunun olum!"

yaa toganuuuussss!!
    (betty blue, 16.05.2007 20:30)
  9. karınca savaşçısı.*
    (hypnotica girl, 16.05.2007 20:48)
  10. yine yaptı yapacağını bu adam.

"mutluluğun tam olsun istedim" derken, bu lafın içini öyle doldurdu ki. canım benim.
    dostumsun ya, şanslıyım, hem de çok.
    (betty blue, 01.07.2007 20:00)
  11. an itibariyle karşıma geçmiş çaylaklığmla dalga geçen insan evladı.
    "olsun anacım sen de insansın" diyor, ödünü koparıyorum.

hala karşıma geçip "haftaya bakarım artık" diye gülmekte; başına geleceklerden bihaber.*
    (betty blue, 10.07.2007 18:32 ~ 18:33)
  12. bu aralar istanbul semalarında martıları kıskandırırcasına uçuyormuş. aradığı aşkı bulmuş, pek mutlu, pek umutluymuş. sabreden dervişmiş bir nevi. hakettiğini nihayet bulanmış. onun mutlu olmasından en çok mutlu olan da bu satırların yazarı garibanmış. *
    (betty blue, 22.08.2007 21:47)
  13. "artıkh döğn koyune yiğidim" didiğim.
    (betty blue, 29.08.2007 22:38)
  14. yok yok bu herifin yüksek lisansa başlayınca götü kalktı. eğer beni en yakın gelecekte aramazsa, buraya, nerede, kiminle aynı okulda okuduğunu yazıp rezil etmekle tehdit ediyorum kendisini.
    (betty blue, 28.11.2007 12:55)