belki ilginizi çeker
  1. · the texas chainsaw massacre
  2. · the funhouse
  3. · dance of the dead
  4. · poltergeist
  5. · buick 8
  6. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  2. · 100 opera
  3. · prison brake
  4. · öğretmenler günü
  5. · boylumlama
  6. · günün tek cümlelik özeti
  7. · colin kazım richards
  8. · türkiye de milyonlarca cem yılmaz olması
  9. · intihar

tobe hooper  

1. poltergeist ve the texas chainsaw massacre gibi korku sinemasının en bilindik filmlerinden birkaçında yönetmen olarak görev yapmış amerikalı. tabii en çok da the texas chainsaw massacre serisi ile hatırlanıyor. aslına bakarsanız bir sürü korku filmi çevirmiştir kendisi. bunlardan çoğu objektif bir gözle bakıldığında felakettir fakat korku sineması klişelerinden hoşlanan , eski korku filmlerinin o abuk yapısından haz edenler için de birer arşivliktir.
    o efsane teksas katliamı hikayesi ondan sonra tekrar ve tekrar sinemalara düşmüştür ama hiçbiri ilkinin verdiği tadı verememiştir. çünkü kült olan bir korku filmi genellikle çekildiği dönemin imkansızlıkları ve grotesk diyebileceğimiz kahramanlarından dolayı bu ünvanı alır. genellikle de çekildiği tarihte beklenilen ilgiyi görmemiş sonradan önemli bir yere koyulmuştur bu filmler . günümüzün tüketim toplumunda filmin vizyona girdiği anda seyirciden reaksiyon alması ve çokça da izlenmesi beklenir . bu yüzden de o eski tat yakalanamaz. tabii efektlerin de bunda etkisi çoktur.
    unutmadan , kendisi korku sineması denildiğinde akla gelen birkaç kişiden biridir. tıpkı sam raimi, john carpenter ve hideo nakata ,george romero, dario agento gibi ... kendisinin de yönetmen olarak katıldığı masters of horror adlı televizyon dizisi de izlenesidir(john carpenter, dario argento falan var). hem bu kadar önemli korku yazarları ile korku filmleri yönetmenlerini de başka bir yerde bir arada bulmak hiç de kolay değil.
    (setheleh, 15.04.2008 14:17)
  2. ilk dönem çektiği muhteşem filmleri bir daha asla çekemeyen, 90'ların sonundan itibaren inanılmaz kötü filmler çeken yönetmen kişisi. benim kendisinden sürekli yüksek bir beklentim vardır, o da ayrı.
    (karate schnitzel, 30.06.2009 12:31)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil