eve gelen tanıtım cd'sinin en az beş dakikasında üniversiteyi bir yana bırakıp, kayıt olan öğrencilere verecekleri dizüstü bilgisayarın özelliklerini tanıtan üniversite.
2003 yılının haziran ayında ankara söğütözünde açılmış olan ve 2004 yılıyla sevenlerine merhaba diyen üniversitemiz. gerek sağladığı imkanlarla gerekse verdiği laptoplarla adından söz ettirmeye başlayan nacizane kurum. ülke kapsamında pek bilinmesede oldulça kaliteli eğitim vermeye çalışan yerleşke.
laila ya yakınlığı nedeniyle öğrencilerinin eğlenceyi hat safhalara ulaştırdığı mekan. az ama öz bir nufusa sahip olan üniversite adından da anlaşılacağı üzere tam bir teknoloji merkezi kıvamında. her sınıfına bir wireless modem düşmesiyle dikkatleri üzerine çekmiş olan bu kurumun en büyük destekçisi ise yine adından anlaşıldığı gibi tobb dur. bitmek tükenmek bilmeyen parasının kaynağıda malum. bir deyişle bitirmek gerekirse: "tobb'dur para boktur."
yaklaşık 1250 öğrencisi ve sürekli kalitesini arttıran eğitim kadrosuyla gelecek vaat eden vakıf üniversitesi.
ayrıca oldukça da sosyal bir üniversitedir.bünyesinde tam 37 tane sosyal kulüp bulundurmaktadır ve geçtiğimiz günlerde 1. folklor şenliğini güzel bir organizasyon örneği sergileyerek üniversite kampüsünde bulunan son derece modern kapalı spor salonunda gerçekleştirmiştir.
2005 öss'si sonrasında bir çok öğrencinin aklını çelmiştir. gönderdiği broşürlerde anlatılanlarla "ulan istanbulda mı sürünsek, ankarada paşalar gibi mi takılsak?" sorusunu kendime sormama vesile olmuştur. ama ben ne yapmışımdır istanbulda sürünmeyi tercih etmişimdir o ayrı.
mükemmel tanıtım yapan üniversite.kişiye özel ilgi alaka hat safhada,kurabiyeler şahane.
zirzop zirzop gittiğim sonra da makine bölüm başkanıyla ağzımı yaya yaya kouşurken "sen nerrdeenn" tarzı bi soruya aldığım m.i.t cevabıyla üstümü başımı toplamama sebep olan,zaten o gün yaptığım salaklık sayesinde gitmeye de yüzümün olmadığı okul.
iyi mi yaptım kötü mü bilmem ama mutluyum hamdolsun.
bünyesinde olimpik olmaya santim kalmış ancak bay-bayan karışık girilemeyen, hatta açıldığı zamandan itibaren çeşitli sorunlar öne sürülerek bir türlü kullanılamayan yüzme havuzunu barındıran özel üniversite.
2006-2007 transfer sezonunun tartışmasız yıldızı olan biricik üniversitemdir.önce 2006 nobel barış ödüllü muhammed yunus u akademik kadrosuna katmıştır,gün itibariyle abdüllatif şener de bu kadroya dahil olmuştur.
garip öğrencilere sahip üniversite. akademik kadrosunu, ne kadar sağlamlaştırmaya çalışırsa çalışsın, o öğrencilerle ne olacak halleri düşündürten ilim irfan yuvası. a.ü. siyasal bilgiler fakültesi uluslararası ilişkiler öğrencileri kongresine gelen tobb'lu bir öğrenci, okulların akademik kadroları hakkında konuşulurken şöyle demişitir:
-ehhee. tabi bizim çoğu hocamız siyasaldan. burayı bırakıp bize geldiler. para olunca bizde, haliyle bize geliyorlar.
tanıtım günleri izlenimlerim;
efendim, bir kere içeri arabayla girmemize izin vermeyerek ilk eksiyi almışlardır. daha sonra diğer üniversite tanıtım günlerinde, asistanlar, doçentler ve hatta bölüm başkanları bizzat tanıtım yaparken, burada ikinci sınıfa yeni geçmiş öğrenciler okulu tanıtmaktadırlar. göz boyamak için de kalem, anahtarlık, şapka, ıslak mendil, bloknot gibi şeyler vermektedirler. sınıfları güzeldir ancak, yurdu yoktur. okul, kendi yurtları yapılana kadar anlaşmalı yurtlarda kaldığınız takdirde 500 ytl'ye kada olan kısmı ödemektedir. buraya dikkatinizi çekiyorum, anlaşmalı yurtlar. yani okul size 1 milyarlık yurdu ayarlıyor, 500 ünü ödüyor, gerisini siz ödüyorsunuz.* sağlık merkezini geçtim, okulda sadece bir hemşire bulunuyormuş.
gidip görene ve detayları öğrenene kadar en çok istediğim üniversiteydi. artık maymun gözünü açtı.
zamanında düzenlediği folklor şenliğiyle beni benden alan eğitim yuvamdır kendileri.. afişi gördüğümde dedim " köy yemekleri, kostümleri falan da olacak her halde. " çünkü ismi " folklor şenliğiydi " ve folklor demek halk bilimi demekti. ama ne göreyim, safi halk oyunlarıyla dolu bi şenlikti.
işte halk oyunlarına folklor diyen ama bi bu kadar da sevilen yer.
üniversite olmayı başaramamış kurumdur. hazırladığı önkayıt programı çökmüş birçok öğrenci mağdur duruma düşmüştür. hedefi dünya çapında bir yer olan bu üniversiteciğin daha çok fırınlar dolusu ekmek yemesi gerekmektedir. allah öğrencilerine sabır versin ya da okulu bırakıp başka birine geçme cesareti...
öğrencileri mülkiye ile kendi çaplarında bir yarışa girmiş okuldur. ha mükiye ha tobb farketmez, nasılsa parayı basıp mülkiyenin hocalarına ders verdiriyoruz şeklinde konuşmalar yapan öğrencilere sahiptir. bu kafayla da tabi mükiye neden mükiye bilemezler, anlayamazlar. mülkiye geleneğinden bi haber bile olsalar gene de mülkiye gerçeğinin farkındadırlar. okullarının sağladığı imkanlar dahilinde evet bir yere gelebilirler hatta çok iyi yerlere gelebilirler ama unutulmasın o imkanlar olmasa aldıkları eğitimle işleri zor. hiç biri mülkiyenin tarih ve siyaset kokan koridorlarından geçmiş olmayacak. diğer taraftan bunun ezikliğini taşıdıklarını alenen gösterdiklerinin farkında da değiller. mülkiye gibi olmaya çalışmak evet güzeldir bu güzide okula da pek çok şey kazandıracaktır eminiz ama mülkiyeden farkımız yok gibi lafları kenara bırakıp, kendi okullarının bir ismi olmasını sağlamaları kendilerine tavsiye edilir. kendiniz olun yahu başkalarının gölgesinde nereye kadar.
edit: tobb ekonomi ve teknoloji üniversitesinde okumakta olan arkadaşlar ya da bu üniversitenin sempatizanı olanlar giriyi pek beğenmemiş anlaşılan, sizden benden daha genç hatta çok genç bir okuldan bahsediyoruz, ilerde okul da öğrencileri de inşallah iyi yerlere gelirler. öğrencilerin kendilerine rakip olarak mülkiyeyi görmelerini takdir etmiyor da değilim, bu öğrenciler de haklı, en iyi olanı örnek alıyorlar.
akp'nin eski kadrosundan abdüllatif şener'i transfer etmişlerdir. daha önce hacettepe üniversitesinde görev yapmış abdüllatif şener bu üniversitede 3ncü sınıf kamu maliyesi ve politikaları dersi vermektedir. ayrıca akp'den temmuz 2007 seçimlerinde konya'dan milletvekil adayı olmuş fakat seçilememiş bülent arı'da bu üniversite kadrosundadır.
sanırsam geçen yıl ilk mezununu vermiş "özel"(paralı işte) üniversite.
bir de iki bulut üstümde uçan bir kuştan duyduğum kadarıyla "1859 yılında kurulmuş olan mülkiyeden farkımız yok, parayı bastırıp hocayı getiriyoz" diyorlarmış. ya bende her ders başında bizim hocalar neden bu tobb'lu öğrencilerle dalga geçiyor diye şaşırırdım, vallahi hak verdim. hatta bir hoca aynen şunu demişti hala unutmuyorum: " çocuklar valla sizle ders yapmanın değerini tobb'a ekonomi*'ye gidince anlıyorum, anaokulu seviyesinde heceleyerek anlatıyorum konuları, kitap ismi bile veremiyorum çünkü onların anlama kapasiteleriyle ancak ilk 3 üniteye kadar işleyebiliyorum, olan da o okuldaki 2-3 burslu çocuğa oluyor." dedi. evet aynen böyleydi, bir de kendilerini mülkiye sanıyorlarmış, valla bunların aklı 5 değil 85 karış havada.
edit: refere eden entry numarası silindi.
edit 2: okul da daha mezun vermemiş, allah nasip ederse verecek bu yıl.
"özel(paralı işte)" diyerek özellikle de henüz mezun verip vermediği hakkında bile bilgi sahibi olmayan kişiler tarafından küçümsenemeyecek bir vakıf üniversitesidir. zahmet edip de en azından internet sitesine şöyle bir göz atmış biri okuldaki burslu sayısı için 2-3 demez. zaten burssuz olan öğrenciler bile ortalama bir devlet üniversitesine girebilecek puana sahipken daha kaliteli bir eğitim alabilmek adına burayı seçmişlerdir. özellikle ortak eğitim uygulaması bu öğrencilere çekici gelmiştir, çünkü bu uygulama öğrencilerin ikinci sınıftan itibaren doğru düzgün firmalarda her sene bir dönem çalışmasını sağlamaktadır. yani sanıldığı gibi yalnızca dağıtılan bilgisayarlar öğrencilerin aklını çelmemiştir. ayrıca diğer üniversitelerdeki arkadaşlar haftasonları rahat rahat gezip tozarken, en azından ders çalışmak için boş vakit bulurken, etü öğrencileri cumartesi günleri de derse gitmektedirler.yaz tatili diye bir şey de yoktur. haftaiçi bile saat 8:30 da derse gittikleri için bik bik şikayet eden öğrencilerin etü'de barınamayacağı açıktır. okulun yeni olmasından kaynaklanan problemler yok mudur? vardır. ama bu da yalnızca kendi öğrencilerini ve o okula girmek isteyenleri ilgilendirir. bu arada -de bağlacının ayrı yazılması gerektiğini bile bilmeyen biri de oturup önce kendi ile dalga geçmelidir.