|
|
- bildiğin tütün dükkanı işte. adamlar, ''bu insanları nasıl daha rahat kanser yaparız'' diye düşünmüşler, bir sürü puro onlarca sigara markası piyasaya sürmüşler. bu tütün mamülllerini yakmak içinde albenili çakmaklar, karizma unsuru ateşleyiciler (!) icat etmişler. ben içmiyor muyum, ben de içiyorum ama ne yapalım gerçeği yok mu sayalım.
- güzelim türkçesi varken neden ingilizcesinin kullanıldığını anlayamadığım dükkan isimlerinden bi tanesi. ayrıca bunların yarı türkçe yarı ingilizce versiyonları olan tütün shoplar da mevcuttur.bildiğimiz tekel bayiinin yenilikçi biçimde isimlendirilmiş halidir işte.
- sigara satmalarına rağmen, içeri girip sadece sigara aldığınızda sinirlenen, ayar olan satış elemanlarının bulunduğu tütün dükkanlarıdır. satıcı ister ki, içeri giren her adam serbest piyasadan nasiplenmiş bilmem kaç yüroluk kocaman purolardan alsın, dükkana nakit bıraksın. metrekaresini aylık 300 dolardan kiraladığı dükkanda tekel fiyatından sigara satmak haliyle kesmez bu dükkan sahiplerini, sanki mutsuzlarmış gibi gelir bana.
- çok pahalı pipo satılan yer...
430 ytl dedi lan...oha!
- ıtalya ve ıspanya'da hemen hemen bir cok sokakta gorebiliceginiz dükkanlar. sigara ve türevleri satilir efenim buralarda ve bu dükkanlarin disinda hic bir yerde de tütün ürünü bulamassınız ne yazik ki. yazik diyorum çünkü belli bir saatten sonra isinizi sigara makinelerinde görmeniz gerekir ki bu da hiçte istenesi bir durum değildir. tiryakilik zor zanaat efenim.
- ispanya'da ki tobacco shoplarda ayrıca abonolar yani aylık ulaşım şeyleri-doğru kelimeyi bulunca düzelticem- satılır..pazarları çalışmazlar..
|