belki ilginizi çeker
  1. · to bid you a farewell
  2. · morningrise
  3. · to bid you farewell
  4. · clean vokal
  5. · nectar
  6. · opeth
  7. · farewell
  8. · günün tek şarkılık özeti
  9. · ağlamak için hüzünlü parça dinlemek
  10. · 29 mart 2006 opeth istanbul konseri
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  2. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  3. · ugg düşmanı ezik kızlar
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  6. · yaran diyaloglar
  7. · yeşim salkım
  8. · katana
  9. · edimsel koşullanma

to bid you farewell  

sayfa  / 2
  1. opeth'in morningrise albümün son* parçası. albümdeki tek full clean vokalli parça.
    (amorphous, 02.03.2004 10:45 ~ 10:51)
  2. her dinlediğimde ilk kez dinliyormuşum havası ve tadı veren tek parça
    (wolverine, 15.04.2004 13:51)
  3. morningrise albümünün en sağlam parçalarından biri bence. özellikle mikael akerfeldtin "devotion eludes and in sadness i lumber in my own ashes i am standing without a soul" diye şarkıyı sölemeye başlamadan önceki kısım oldukça gazdır bence.
    (fenriz, 15.04.2004 14:12)
  4. insanın bütün moralinin içine eden, duygu yüklü parça. mükemmelden başka bir şey denemez.
    (silent screaming, 05.08.2004 23:59)
  5. 11 dakikalık boyuna rağmen az ve öz sözleri, gitar ve hafif davul~zil sesleri ile kendini dinleten opeth şarkısı.
    şarkının ilk yarısı süper rahatlatıcı, dinlendirici etkiye sahiptir. keşke son 3 dakikada opethin kendi çizgisine dönüp bizleri electro gitarla geren kısmı olmasa da hep güzel gitse. şarkının sonu da müthiştir, tüylerim her dinleyişimde diken diken oluyor. sözlerini yazayım da tam olsun;

i am awaiting the sunrise
    gazing modestly through the coldest morning
    once it came you lied
    embracing us over autumn's proud treetops
    i stand motionless
    in a parade of falling rain
    your voice i cannot hear
    as i am falling again

devotion eludes
    and in sadness i lumber
    in my own ashes i am standing without a soul
    she wept and whispered: "i know..."

we walked into the night
    am i
    to bid you farewell?
    why can't you see that i try
    when every tear i shed
    is for you?
    (azureel, 25.08.2004 14:40)
  6. opeth'in gelmiş geçmiş en iyi parçalarından biri. anlatymaya kelimelerin yetmeyeceği, hele bide moral bozuksa ağlatma ihtimali çok yüksek olan şarkı. girişteki akustik, sonlara doğru giren distorşın gitar ve vokaller alıp götürüyo insanı.
    (creepingdeath, 26.08.2004 20:49)
  7. yarım yamalak sözlerini türkçeye çevirmeye çalışarak, anlamını biraz daha derin kavrayabildiğiniz etkili yapıt.
    ağlatan şarkılar #1, deneme;
    gündoğumunu bekliyorum
    en soğuk sabahlardan birine alçakgönüllükle gözümü diktim
    sen yalan söylediğinde gelmişti bir kez
    güz ağaçlarının mağrur tepeleri bizi kucakladığında
    hareketsizce durdum
    düşen yağmurun gösterişinde
    sesleniyorsun, duyamıyorum
    sanki tekrar düşüyorum
    ...
    bağlılığımdan sıyrılıyorum
    mutsuzca yürüyorum yalpalayarak
    kendi küllerimde ruhsuzca dikiliyorum.
    ve o ağlarken fısıldadı: "biliyorum"
    gecenin içine yürüdük
    sana bir elveda teklif ediyorum? (çok düşündüm bu satırı)
    neden denediğimi göremiyorsun
    akan her damla göz yaşım
    senin için olduğu halde.
    (azureel, 15.06.2005 00:24)
  8. oldukça kendine bağlayan bir yönü var bu eserin. abiler hakikaten özenmişler. özellikle söz yazarı -ki vokal yapan arkadaş oluyor sanırım-. gerçekten insanın böyle bir eser yaratabilmesi içi ağır bir şeyler yaşaması lazım. özellikle;
    .....
    stand motionless
    your voice i cannot hear
    as i am falling again
    .....
    tadında sözler yazmak her babayiğidin harcı olmasa gerek. dokunaklı mıdır? evet, ayrılığı ve onun acılarını derinlemesine yaşayan bünyelere oldukça kuvvetli yan etkileri vardır. özellikle girişteki gitarlı seramoninin. ve sonra aniden yükselen bir ritm size gerçekten yağan bir yağmur varmış hissi uyandırmakta. ardından vokalle desteklenen bu kalabalık ve büyük yağmur damlacıklarıyla birlikte düştüğünüzü hissediyorsunuz. vokal abi bu arada bir seslenme eylemine girer ki; akıllara zarardır. dehşet bir eserdir yanisi. koyar, dağıtır insanı. her anı ayrı bir anlam verir duygu yüklü gönüllere ve zaten herdaim yağmak üzere programlanmış gözlere sahipsen hemen orada boşaltırsın içini. ha rahatlar mısın? onu bilemem ama ikinci, üçüncü * dinleyişlere girişirsin hemen. evet aynen böyle.
    (fempusay, 12.07.2005 00:19 ~ 00:20)
  9. 10 dakika 56 saniye süren opeth grubuna ait muhteşem şarkı.şarkını girişi nerdeyse 3 dakikadan fazla sürüyor. tek nefeste dinlemesi sarkı türlerindendir.
    (being tajik, 28.08.2005 14:55 ~ 17:11)
  10. 10 dakikalık uzun bir yolculuk
    (bkz: morningrise)
    (sercekafasi, 17.11.2005 18:06)
  11. neler hissettirdiğini anlatmaya kelimelerin yetersiz kaldığı nadir şarkılardan birisidir.durup dururken ağlatır hiç acımaz.
    (zaknafein, 17.01.2006 15:37)
  12. 11 dakikalık opeth transı. adamin ruhuna dokunur, acıtır. feci acıtır.
    (keyif pezevengi, 05.02.2006 21:05 ~ 06.04.2006 03:14)
  13. (bkz: sana elveda demek)

her çalışımda ayrı bi içimden gelerek çaldığım her defasında beni hüzne boğan , bu dünyadan koparan muhteşem bir opeth başyapıtı ...
    (tremonti, 04.07.2006 01:02)
  14. kumaş gibi dokunmuş bir şarkı.
    (togisama, 23.12.2006 03:44)
  15. rivayete göre* mikael*'in aldatıldıktan sonra yazdığı şarkı.
    (nox, 30.01.2007 16:50 ~ 16:50)
  16. she wept and whispered: "i know..." kısmındaki fısıltıyla insanı ortadan ikiye bölen aşmış opeth parçası.
    (weirdlola, 11.03.2007 00:12)
  17. inanılmaz bir opeth parçasıdır.insana huzur verdiği gerçeğin ta kendisidir.hele o girişi yok mu çok derin bir iç çekilmesine sebebiyet verir.
    (sirseri, 11.03.2007 00:31)
  18. yok böle bişi demek istiyorum sadece. bu nası bi şarkıdır böle, girdiğinde insanı alır başka diyarlara taşır; kaybolursun notaların içinde. duygulu ve sarhoşsan seni ağlatır da.
    (i am a man who walks alone, 30.04.2007 03:23)
  19. zaman mekan dinlemeyip anında adamın ağzına sıçan opeth şahikası. söz duymaya gerek bile kalmadan giriş melodisiyle ilk sinyalleri veriyor "dikkat et, birazdan ruhunu sikicem." der gibi.
    sakinliğe kaptırmış içten içe hislerinizi dinlerken 7. dakikada koparıp bütün duyduklarını haykırmanıza neden oluyor.
    sonrasında kitliyor bütün ruhu. kendi anlatıyor sizin yerinize:

am i to bid you farewell?
    why can't you see that i try
    when every tear i shed
    is for you?

sevgili mikael akerfeldt sana sesleniyorum: gerçek misin?
    (morado, 13.06.2007 16:31)
  20. metallica için to live is to die ne ise opeth için de bu şarkı aynı şeydir.

düzeltme:böyle demişim ancak the night and the silent water, "ağıt" kavramına daha uygundur.duygusal yönden karşılaştıracak olursak metallica nın my friend of misery si ile bir bağlantı kurulabilir belki.
    (lord hypnos, 23.06.2007 19:05 ~ 08.07.2008 17:16)
  21. i stand motionless
    your voice i cannot hear
    as i am falling again

şu mısraları yazan mikael'i her ne kadar sevmesem de ona inanılmaz bi saygı duyuyorum ve o kadar acı verir ki bu şarkı insana, kaçıyorum köşe bucak resmen, dinlemek istemiyorum bir daha, elveda demek istemiyorum..
    (ellisande, 19.07.2007 10:26 ~ 10:27)
  22. to live is to die ile alakası olmayan opeth parçasıdır.
    illa ki alaka kurmak isterseniz;
    (bkz: the night and the silent water)
    (mitican, 12.08.2007 01:24 ~ 01:24)
  23. çok ince işlenmiş insanı başka alemlere götüren opethin taktire şayan eserlerinden yalnızca biri.aslında iki akustik gitarla mükemmel çalınabilecek parça.tek çalınca zevkli olmuyor.
    (bkz: ağla1)
    (cwen, 05.12.2007 20:49)
  24. dahiyane.
    (weird science, 22.12.2007 15:11)
  25. (bkz: a farewell to arms)
    (neverlander, 03.03.2008 22:08)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil